Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (Άδεια Μικρής Κλίμακας) - Από Μάϊο 2020


Recommended Posts

11 ώρες πριν, panapara1 said:

Για την ιστορία και για να αναδείξω την ανάγκη να ξεκαθαριστεί η νομοθεσία , η απάντηση του Τ.Ε.Ε και της πολεοδομίας ήταν ότι δεν υπάρχειί κώλημα και μπορεί να εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας για πισίνα σε αγροτεμάχιο μη άρτιο και μη οικοδομίσημο . Η δικία μου γνώμη ταυτίζεται με την δικιά σας 

 

 

 

θα σε παρακαλούσα να την ανεβάσεις την απάντηση της ΥΔΟΜ . (του ΤΕΕ ηταν μια προφορική διαβεβαίωση χωρις αξία ). Τα γραπτά μετράνε και καλύπτουν ολους μας . η ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί πισίνα σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο .

  • Like 3
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

33 λεπτά πριν, Kakos_lykos said:

.......... δεν μπορεί να κατασκευαστεί πισίνα σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο....

Ορθότατα!

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα μπορεί να εκτελεστεί μέρος εργασιών ΕΕΜΚ και να κλείσει ο φάκελος? Ή πρέπει υποχρεωτικά να εκτελεστεί πλήρως?

Link to comment
Share on other sites

x,ψ εργασίες προβλεπόμενες. Με ολοκληρωμένη μόνο την ψ, η οποια δεν έχει προαπαιτούμενη για την ολοκλήρωσή της την χ, προφανώς και εισαι ΟΚ. Ενημερώνεις τα σχετιζόμενα ΙΚΑ, ΣΔΑ κλπ κλπ

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε κτίριο με άδεια για βιομηχανικό χώρο γίνετε με άδεια μικρής κλίμακας να κάνουμε διαμερισμάτωση από έναν χώρο πόυ είνια τώρα στην άδεια σε δύο χωρίς να αλλάξει η χρήση του? 

 

και αν ναι χρειάζετε και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα, σε υλοποίηση αδειας αντικατάστασης στέγης προχώρησα και σε εξυγίανση τμήματος του ακαλύπτου με διάστρωση gross beton ωστε να διασφαλίσω την υπόβαση για την τοποθέτηση ραμπών,ψησταριάς,πεζουλών κλπ.δηλαδή εργασιών που δεν απαιτούν κανενός ειδους αδεια ουτε μικρής κλιμακος,σημειωτέον οτι οι εργασίες δεν εχουν περατωθεί. Κατοπιν καταγγελίας και μακροσκοπικής αυτοψίας η πολεοδομία επέβαλε διακοπή εργασιών "διότι διαπιστώθηκε η διαμόρφωση τμήματος του ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου με σκυρόδεμα".Που ειναι η παρανομία και που προβλέπεται η μή διαμόρφωση του ακαλύπτου με τις προβλεπόμενες εργασίες του αρθρου 30 του ν.4495/17 οπως ισχύει μέχρι σήμερα. Μάλιστα στη παράγραφο ιστ. αναγράφεται "διάστρωση δαπέδου ακάλυπτου χώρου, με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν υπερβαίνει το 1/3 του ακάλυπτου χώρου".Δεν αναφέρει υλικο, αρα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σκυρόδεμα ,εποξειδικό η ασφαλτο. 

Link to comment
Share on other sites

@betonik Σωστά τα λες. Θα πρέπει να γίνει ένσταση. Βγάλε από το σύστημα και μια βεβαίωση άρθρου 30 αναγράφοντας τις εργασίες που θα γίνουν εμπίπτουσες στο εν λόγω άρθρο.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς συνάδελφε,εξ αλλου δεν ειναι νεα κατασκευή στην οποία θα πρέπει να περιγράψω και τις εργασίες της αυλής, εκανα μία προσθήκη σε υπάρχων κτίσμα και υποτίθεται οτι οι εργασίες αναβάθμισης και εξυγίανσης του περιβάλλοντος χώρου συνεχίζονται στο διηνεκές,εδώ θα μπει μία ράμπα,εκει θα βάλω μία νησίδα,απέναντι μια ψησταριά με υπόβαση,πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας με πρόβλεψη φύτευσης στο 1/3 και υψη μέχρι 0,80 απο το φυσικό εδαφος. Αλλιώς καθε φορά που θα γίνεται κάτι στον ακάλυπτο θα ζητά η πολεοδομία αναθεωρηση αδείας,ελεος πια, αυτο δεν συνιστά κατάχρηση εξουσίας? Εκτός από τη ενσταση που να υποβάλλω σχετικό ερώτημα σε ανωτέρα αρχή?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, 

έχουμε περίπτωση ΕΕΔΜΚ για τοπική επισκευή επιχρισμάτων και τοπικούς χρωματισμούς με σκαλωσιές στη στάθμη του δώματος πολυκατοικίας (στην απόληξη του κλιμακοστασίου).

Σχετικά με τη νομιμότητα του κτιρίου για την έκδοση της ΕΕΔΜΚ τι ελέγχουμε?

α) τους κοινόχρηστους χώρους

β) όλα (κοιχόχρηστοι χώροι και διαμερίσματα)

γ) κάτι άλλο

ευχαριστώ

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

β) όλα (κοιχόχρηστοι χώροι και διαμερίσματα)

ΕΕΔΜΚ εκδίδεται σε νομίμως υφιστάμενο και με συναίνεση συνιδιοκτητών .

Άντε τώρα να ελέγξει κάποιος όλη την πολυκατοικία...😪

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.