Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (Άδεια Μικρής Κλίμακας) - Από Μάϊο 2020


Recommended Posts

@Tim22 κάπως το θέμα, έτσι όπως το θέτεις, προσωπικά με μπερδεύει. Αρχικά, εννοείς ότι θέλεις να έχεις τη μισή πχ οριζόντια ιδιοκτησία κατοικία (που έχει αλλάξει χρήση πριν το 2011;) και την άλλη μισή να παραμείνει ως έχει πχ αποθήκη;

Μήπως αυτό που ρωτάς για μετά τη ρύθμιση είναι αν θα χρειαστούν συναινέσεις από την πολυκατοικία για την αλλαγή ανοιγμάτων και όχι αν χρειάζεται τροποποίηση της σύστασης; Ειδάλλως αν μπορείς θέσε λίγο πιο αναλυτικά το ερώτημά σου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επισυνάπτω ένα πολύ απλό σκαρίφημα: Έχουμε υπόγειο (κατά την σύσταση είναι ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία), όπου τμήμα του μετατράπηκε αυθαίρετα σε κατοικία. Γίνεται μία δήλωση ρύθμισης για το υπόγειο, αφού αποτελεί μία ιδιοκτησία.

Η ερώτησή μου είναι διαδικαστική για την έκδοση ΕΕΔΜΚ. Μόνο στο τμήμα του υπογείου που έγινε κατοικία ζητούνται μετά την ρύθμιση, τροποποιήσεις στα ανοίγματα, αλλαγή διαρρύθμισης κλπ.

Μπορώ να ασχοληθώ αποκλειστικά με το τμήμα κατοικίας και να εκδώσω ΕΕΔΜΚ, χωρίς να μεσολαβήσει τροποποίηση σύστασης για να θεωρηθεί και αυτό το τμήμα οριζόντια; Ή πρέπει να εκδώσω ΕΕΔΜΚ αναφερόμενος σε όλο το υπόγειο, ασχέτως του ότι οι εργασίες αφορούν μόνο την κατοικία;

Drawing1-Model_page-0001.jpg

Link to comment
Share on other sites

On 4/27/2024 at 3:43 PM, ppanag said:

@Yorgi θα χρειαστείτε και την υδραυλική μελέτη της οικοδομικής άδειας, την οποία θα τροποποιήσετε/ συμπληρώσετε/ενημερώσετε και με αυτή θα ορίσετε τη σύνδεση ύδρευσης/ αποχέτευσης.

Μακάρι να συμπίπτει με την υφιστάμενη κατάσταση, διαφορετικά απαιτείται ενημέρωση όλης της μελέτης υδραυλικών.

@ppanag το φαντάστηκα. 

Ευχαριστω για την απάντηση 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Μπορώ να ανοίξω σε φέρουσα πέτρινη τοιχοποιία ισογείου άνοιγμα με 2 μ. πλάτος Χ 2.40 μ. ύψος , με μικρή κλίμακα;

Έχει γίνει μελέτη ενίσχυσης αυτού του τμήματος που θα κατεδαφισθεί.

Link to comment
Share on other sites

@Tim22 αυτό που γνωρίζω είναι ότι γίνεται να έχεις μια ιδιοκτησία χωρίς σύσταση οριζοντίων και να υπάρχει μεικτή χρήση σε διαφορετικούς πχ ορόφους. Δεν είμαι βέβαιος, αλλά αναλογικά γιατί να μη γίνεται και σε μια οριζόντια (χωρίς να πάψει να είναι μία ενιαία ιδιοκτησία). Δεν με έχει προβληματίσει στην πράξη και ίσως μου διαφεύγει κάτι.

Πάντως η ΕΕΔΜΚ αφορά στις εργασίες που θα γίνουν (όπου γίνουν), αλλά θα πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία όλης της ιδιοκτησίας. Εκτός αν ρωτάς κάτι άλλο.

Edited by tettris
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον ο τοίχος -όπως αναφέρεις παραπάνω-είναι φέρων δεν μπορείς με ΕΕΔΜΚ καθώς θίγεται στοιχείο του φέροντος οργανισμού.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ θα ήθελα να ρωτήσω για την ΥΔ σχετικά με την ασφάλεια της Η/Μ εγκατάστασης που ζητάει το σύστημα για έκδοση ΕΕΔΜΚ ανελκυστήρα. Πρόκειται για προσθήκη ανελκυστήρα εξωτερικά σε υφιστάμενη οικοδομή. Την άδεια δεν την εκδίδω εγώ αλλά  Πολιτικός Μηχ/κός, εγώ συνέταξα την μελέτη μόνο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι τι κάνετε με την ΥΔ? Πώς αναλαμβάνεται η ευθύνη για την κατασκευή? Εσείς πώς το χειρίζεστε αυτό? Η τοποθέτηση θα γίνει από εταιρεία..Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

@tettris Ουσιαστικά ρωτάω εάν ΕΕΔΜΚ βγαίνει αποκλειστικά ανά οριζόντια ιδιοκτησία ή εάν μπορεί να βγει και για τμήμα οριζόντιας. Υποθέτω πως, κατ' αντιστοιχία των αυθαιρέτων, δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, mechel said:

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι τι κάνετε με την ΥΔ? Πώς αναλαμβάνεται η ευθύνη για την κατασκευή? Εσείς πώς το χειρίζεστε αυτό? Η τοποθέτηση θα γίνει από εταιρεία..Ευχαριστώ!

Καλησπέρα, η λογική λέει ότι αν ο ανελκυστήρα είναι πιστοποιημένος, τότε την εν λόγω βεβαίωση θα μπορεί να στη χορηγήσει η εταιρία.

Edited by akis73
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.