Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πάνω από €1,1 δις στα ταμεία της Lamda από τις κατοικίες στο Ελληνικό


    Ποσό ύψους €1,118 δισ. έχει μπεί μέχρι τώρα στα ταμεία της Lamda Development από τις πωλήσεις των 90.800 περίπου τμ των κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο (Riviera Tower, Cove Villas Cove Residences) των οποίων η μέση τιμή πώλησης ανήλθε στα €12.300 /τμ.

    Με τις τιμές πώλησης κατοικών στα νότια προάστια να έχουν πάρει την ανιούσα η Lamda προσδοκά να αυξήσει τα έσοδα της από τις πωλήσεις των 1.230 κατοικιών που προγραμματίζει να δημιουργήσει έως το τέλος της πρώτης φάσης του έργου και που έχουν βγεί στην αγορά προς πώληση σπό τα μέσα του 2023 στοχεύοντας σε μέση τιμή 7.600/τμ από τα 6.600/τμ που αρχικά είχε υπολογίσει.

    LAMDA-little-athens-ellinikon.jpg

    Σύμφωνα με ανάλυση της διεθνούς εταιρείας συμβούλων Savills στην περιοχή οι τιμές για prime κατοικίες κινούνται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα και διαμορφώνονται στην Αθήνα στα €11.200/τ.μ. 

    Η αγορά της Αθήνας πάρα την εκτόξευση των τιμών στις πολυτελείς κατοικίες τα τελευταία χρόνια εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστική καθώς κατατάσσεται στην 19η θέση σε σύνολο 23 πόλεων που περιλαμβάνει ο δείκτης Savills Prime Residential Index Report (Feb 2024)

    Screen Shot 2024-02-06 at 09.05.34.png

    Συνολικά η εταιρεία αναμένει να εισπράξει περί τα €2,289 δις. από τις πωλήσεις 1544 κατοικιών της α' φάσης με την μέση τιμή πώλησης να φτάνει στα €9.400. 

    Με το μέσο κόστος κατασκευής ανά τ.μ. για τα διαφορετικά οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 4.500 ευρώ το μικτό περιθώριο κέρδους για τις πωλήσεις κατοικιών διαμορφώθηκε στο 38% για το 2023.

    Εφόσον υλοποιηθεί η παραπάνω πρόβλεψη η Lamda Development έχει την δυνατότητα να μειώνει τις δανειακές της ανάγκες, επαληθευοντας την εκτίμηση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αθανασίου πως το «όλο project είναι θα μπορέσει τελικά να αυτοχρηματοδοτηθεί».

    RIVIERA TOWER_LAMDA.jpg

    Η δεύτερη φάση ( περίοδος 2027-2037) προβλέπει την δημιουργία επιπλέον 6.500 κατοικιών από την πώληση των οποίων εκτιμάται ότι οι συνολικές εισπράξεις θα ανέλθουν στα €9 δισ.


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/panw-apo-1-1-dis-sta-tameia-ths-lamda-apo-tis-katoikies-sto-ellhniko



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.