Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ιράν: Ιστορική συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα


    Δυτική πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων επιβεβαίωσε σήμερα πως το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν σε συμφωνία για την ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την επιβολή περιορισμών στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

     

    Το Ιράν αποδέχθηκε ένα λεγόμενο σχέδιο “ξαφνικής αποκατάστασης” με το οποίο μέσα σε 65 ημέρες θα αποκαθίστανται οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης της συμφωνίας, όπως δήλωσαν διπλωμάτες στο Ρόιτερς.

     

    “Ολη αυτή η σκληρή δουλειά απέδωσε και φθάσαμε σε συμφωνία. Ο θεός ας ευλογεί τον λαό μας”, δήλωσε στο Ρόιτερς ιρανός διπλωμάτης που δεν κατονομάζεται. Ακόμη ένας ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας.

     

    Οι διπλωμάτες είπαν πως το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ θα συνεχίσει να ισχύει για πέντε χρόνια και το εμπάργκο του ΟΗΕ για τους πυραύλους θα εξακολουθήσει να ισχύει για οκτώ χρόνια.

     

    Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα είχε ως αποτέλεσμα τις απώλειες άνω του 1 δολαρίου στις τιμές πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.

     

    «Οι κυρώσεις παρέλυσαν την πετρελαϊκή παραγωγή του Ιράν, μειώνοντας κατά το ήμισυ τις εξαγωγές πετρελαίου και περιορίζοντας σοβαρά τα νέα αναπτυξιακά έργα», είπε ο Σαρός Ζαϊβάλα, δικηγόρος από το Λονδίνο, προσθέτοντας ότι η προοπτική άρσης τους δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό καθώς το εξωτερικό εμπόριο και οι επενδύσεις θα επιτρέψουν στο Ιράν να πετύχει σημαντικές αποδόσεις και να μειώσει το κόστος παραγωγής.

     

    *φωτογραφία [iAEA/Flickr]

     

    Πηγή: http://www.euractiv.gr/i-eyropi-kai-o-kosmos/iran-istoriki-simfonia-gia-iraniko-piriniko-programma/?utm_source=wysija&utm_medium=email&utm_campaign=1407NewsletterL





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.