Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αλεξανδρούπολη: Η Πρώτη Χαρτογράφηση των Καμμένων Εκτάσεων Από το Εθνικό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών


    Η αρχική εκτίμηση των καμένων εκτάσεων στην περιοχή Μελίας Έβρου διενεργήθηκε από την υπηρεσία NOFFi-OBAM του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ) και το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσιεύει τον σχετικό χάρτη, με βάση την ανάλυση των πρώτων διαθέσιμων δορυφορικών εικόνων.

    Συγκεκριμένα από τη χαρτογράφηση που πραγματοποιήθηκε με δεδομένα Sentinel-2 (2023-08-20), όπου υπάρχουν ενεργές εστίες και καλύπτονται σε μεγάλο μέρος από καπνούς η καμένη έκταση υπολογίζεται σε 55.724,7 στρέμματα.

    dsfg.jpg.be67f1018856b6dac71557ff70a6218d.jpg

    Επίσης, σύμφωνα με δεδομένα ενεργών εστιών από τους δορυφόρους VIIRS και MODIS (τελευταία ενημέρωση στις 21/08/2023 και ώρα 03:43 π.μ.), εκτιμάται ότι η καμένη έκταση ανέρχεται πλέον σε 75.089,9 στρέμματα. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η ομάδα του ΕΠαΔαΠ, πιθανώς να υπάρχουν ενδιάμεσες περιοχές που έχουν εκτιμηθεί λανθασμένα ως καμένες λόγω της χαμηλής χωρικής διακριτικής ικανότητας των δορυφόρων.Θα ακολουθήσει ακριβέστερη εκτίμηση της καμένης έκτασης, μόλις γίνουν διαθέσιμα δορυφορικά δεδομένα χωρίς ενεργές εστίες και δεν καλύπτονται σε μεγάλο μέρος από καπνό ή σύννεφα.


    Πηγή: https://www.energia.gr/article/209929/alexandroypolh-h-proth-hartografhsh-ton-kammenon-ektaseon-apo-to-ethniko-parathrhthrio-dasikon-pyrkagion



    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.