Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων


    Το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους (πολίτες, επαγγελματίες, φορείς κλπ) να παρακολουθούν τη διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων. Η εφαρμογή είναι πληροφοριακού χαρακτήρα.

     

    Η χρήση της εφαρμογής αυτής είναι απλή και γίνεται ανώνυμα. Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τις αξίες των μεταβιβάσεων ακινήτων ανά περιοχή, βάσει κριτηρίων τα οποία επιλέγει ο ίδιος από τα διαθέσιμα στην εφαρμογή, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιεί είτε γενικές είτε πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις.

     

    Η εφαρμογή έχει σχεδιασθεί με τρόπο που να εξασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και η ανωνυμία των εμπλεκομένων μερών.

     

    Πρόσβαση στην υπηρεσία

     

    Για πολίτες και επιχειρήσεις:

     

    Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων

     

    Για Δημόσια Διοίκηση:

     

    Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων

     

    Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35561





    kan62

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Εξαιρετικά ενδιαφέρον!

    Βέβαια κρατώ κάποια επιφύλαξη ως προς το επίσημο ύψος του τιμήματος και στο κατά πόσο συμβαδίζει με το πραγματικό.

    Link to comment
    Share on other sites

    Kάτι δεν πάει καλά με τα αναγραφόμενα τιμήματα. Σε τυχαία επιλογή δυο διαμερισμάτων  τα τιμήματα που έχουν καταγραφεί είναι 44,49 Ε και 4.000 Ε για διαμερίσματα στη περιοχή μου επιφάνειας 84 και 39 τμ αντίστοιχα.

    Οδούς γιατί δεν έβαλαν  στην εφαρμογή;

    Link to comment
    Share on other sites

    Nik σε ένα διαμέρισμα που το τίμημα έδειχνε σαν να ήταν αντικειμενική, με τα στοιχεία που έδινε υπολόγισα την αντικειμενική και δεν έβγαινε επίσης σωστή. Δεν ξέρω από που αλιεύονται τα στοιχεία, αλλά αν τα καταχωρούν χειροκίνητα από καταστάσεις και όχι αυτόματα από κάποια εφαρμογή, θα υπάρχουν σοβαρά λάθη.

    Οπότε καλά λες. Όλα στο περίπου.

    Link to comment
    Share on other sites

    Αρχικά μπορεί να είναι μεταβιβάσεις ποσοστών και όχι ολόκληρων ακινήτων , ανταλλαγές , πωλήσεις που στην ουσία είναι γονικές παροχές μεταξύ μακρινών συγγενών και άλλες περιπτώσεις .

     

    Αλλά τα στοιχεία που αναδεικνύονται είναι άλλα . Αρχικά ότι οι πωλήσεις αφορούν ακίνητα άνω των 30 ετών σε μεγάλη πλειοψηφία .

    Ακόμα το παιχνίδι με τις Α.Ε. που παίζεται στα ΜΜΕ δείχνει για άλλη μια φορά το πρόβλημα του συντελεστού παλαιότητας που σταματάει στα 25 χρόνια με αποτέλεσμα κάθε σπίτι πριν το 1992 να έχει την ίδια Α.Ε. .

    Link to comment
    Share on other sites

    Το σκέφτηκα αυτό με τα ποσοστά που λες, αλλά στην αντίστοιχη κάρτα στοιχείων έγραφε για 100 πλήρους κυριότητας.

    Τώρα για το συντελεστή 0,60 ο οποίος εσφαλμένα σταθεροποιείται για παλαιότητα πάνω από 26 έτη συμφωνώ. Μη ξεχνάμε ότι τα έντυπα αυτά συντάχθηκαν για να υπολογίζουν αντικειμενικές αξίες σε μια τελείως διαφορετική κτηματαγορά από τη σημερινή αν και αυτό δεν δικαιολογεί πλήρως το ότι σταματούν την απόσβεση στα 26 έτη.

    Ένα ακόμη σφάλμα είναι στο έντυπο ααγης, σε περιοχές εκτός σχεδίου αλλά εντός ΓΠΣ, ή εκτός ΓΠΣ αλλά με πρόσωπο σε εθνική, επαρχιακή ή απόσταση 800 μ από θάλασσα και για κτίριο μεγαλύτερο των 15 τμ, υπολογίζεται επιπλέον της βασικής αξίας και η "οικοπεδική αξία" (θέτοντας στο έντυπο επιφάνεια και χρήση κτιρίου), η οποία μοιάζει με την παλιά "υπεραξία γης λόγω κτίσματος" που βλέπαμε σε εκτιμήσεις ακινήτων προ κρίσης. Είναι εντελώς παράλογο, για παράδειγμα να υπολογίζεις αντικειμενική αξία βιομηχανικού κτιρίου (έντυπο Κ4) και μετά να βάζεις την ανηγμένη επιφάνεια στο έντυπο ααγης για να βγάλει επιπλέον αντικειμενική λόγω του παραπάνω.

    Αυτά τα έντυπα στο μεγαλύτερο βαθμό τους απαιτείται να αλλάξουν. Δεν αρκεί μόνο η γενική μείωση τιμών ζώνης και συντελεστών εμπορικότητας.

    Πάντως, για την εποχή που συντάχθηκαν τα έντυπα νομίζω ότι ήταν μια καλή προσέγγιση της συγκριτικής μεθόδου (διαμερίσματα, καταστήματα κλπ) και της μεθόδου αποσβεσμένου κόστους αντικατάστασης (για άλλες κατηγορίες ακινήτων).

    Link to comment
    Share on other sites

    Εφόσον δεν αναφέρονται, Ο.Τ., οδοί, αριθμοί κ.τ.λ. τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για να υπολογίσει κανείς το Μ.Ο. μιας περιοχής.

    Και πάλι αν προέρχονται από πράξεις... καμία σχέση με τις πραγματικές εμπορικές. Ειδικότερα μετά τα νταούλια (Capital Control) οι δικαιοπραξίες γίνονται ακόμη περισσότερο με άλλες αναγραφόμενες και άλλες πραγματικές αξίες.

    Link to comment
    Share on other sites

    Χριστόφορε καλημέρα. Προσωπικά δεν έχω καθίσει να δω μεγάλο δείγμα από ακίνητα της περιοχής μου, αλλά σε λίγες περιπτώσεις βλέπω ανακολουθία ακόμη και στις πιθανές αντικειμενικές (πχ είδα τίμημα με δεκαδικά που έμοιαζε για αντικειμενική και βάζοντας τα αντίστοιχα στοιχεία δεν έβγαινε σωστή η αξία).

    Υποτίθεται η εφαρμογή έχει λάβει τα αναγραφόμενα τιμήματα στα συμβόλαια.

    Ποια όμως έχουν λάβει υπόψη δεν μας έχουν πει, αν δηλαδή από κάθε συμβόλαιο αλίευσαν το μεγαλύτερο ανάμεσα στο πραγματικό και σε αυτό που προκύπτει μέσω αντικειμενικού προσδιορισμού.

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.