Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Με ηλεκτρονικό τρόπο η δημοπράτηση όλων των έργων


    Στην ηλεκτρονική δημοπράτηση όλων των έργων προχωράει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης σε συνάντηση που είχε την Κυριακή με τους προέδρους των Εργοληπτικών Οργανώσεων.

     

    Στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να συνεργαστεί με τον τεχνικό κόσμο, για την κατά το δυνατόν ταχύτερη και άρτια εφαρμογή του νέου τρόπου δημοπράτησης.

     

    Οι ηλεκτρονικές δημοπρατήσεις είπε ο κ. Καλογιάννης, θα απλοποιήσουν σημαντικά τις διαδικασίες των έργων, θα αυξήσουν τη διαφάνεια και θα μειώσουν το κόστος συμμετοχής σε αυτές.

     

    Πηγή: www.kathimerini.gr

     

    Διαβάστε περισσότερα για τη συνάντηση του αν. υπουργού με τους προέδρους των εργοληπτικών οργανώσεων της χώρας: http://www.mindev.gov.gr/?p=8455





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Η οργάνωση του συστήματος των ηλεκτρονικών δημοπρασιών θα είναι παρόμοια με αυτήν του Ν. 3843 ή του 4014 όταν ξεκίνησαν να εφαρμόζονται ; ή θα είναι σαν το taxisnet την τελευταία μέρα υποβολής του ΦΠΑ ;

     

    Ε ρε γλέντια πάλι ...

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    man21,

    εννοεί δημοσίων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών ...

     

    Αφού το διευκρινίσαμε περί τίνος πρόκειται, εσύ πως το συνδέεις με αυτό :

     

    Στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να συνεργαστεί με τον τεχνικό κόσμο, για την κατά το δυνατόν ταχύτερη και άρτια εφαρμογή του νέου τρόπου δημοπράτησης.

     

    Συγκεκριμένα τι εννοεί με τις λέξεις "τεχνικό κόσμο", αν θυμάμαι καλά, οι εκπρόσωποι των εργοληπτικών οργανώσεων μοιράζουν και τα μερίδια στα καρτέλ των εργολάβων ...

    Μήπως εννοούν ότι θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά ;

    Link to comment
    Share on other sites

    θα πεφτει εμαιλ απο την Α τεχνικη στην Β τεχνικη.....θα κατεβω και εγω.......δειξε μου με pdf σε εμαιλ την προσφορα σου και το τευχος οτι δεν ειναι εφημεριδα!!.........οκ ας περασει καποιος απο το γραφειο για τον ΄΄αερα΄΄

    Link to comment
    Share on other sites

    Ο "αέρας" προς την υπηρεσία ... μεταξύ εργολάβων "κολόκουρο" ...

     

    ναι σωστος αν και καθημενος μιλησες ΟΡΘΑ :mrgreen:

     

     

    λες να το δωσουν στο ΤΕΕ το συστημα?

    Edited by akius
    Link to comment
    Share on other sites

    Αν γίνει με σωστό τρόπο είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Ας ανεχτούμε στην αρχή τις ..παιδικές ασθένειες του συστήματος.

    Πάντως ένα θετικό που βλέπω με την πρώτη ματιά είναι ότι ΠΙΘΑΝΟΝ να μη δίνεται αέρας και να μη γίνονται συνεννοήσεις αν δεν ξέρει ο Α ότι κατεβαίνει και ο Β.

    Link to comment
    Share on other sites

    Αν δεν κρατηθεί η εκ του νόμου δεσμευση, περί συμμετοχής σε έναν κάθε φορά διαγωνισμό από μία εργοληπτική επιχείρηση (που αποδεικνύεται με την νόμιμη εκπροσώπηση και έλεγχο ταυτοπροσωπίας, καθώς και με την προσκόμιση του πρωτότυπου πτυχίου) τα έργα σε πανελλήνιο επίπεδο, θα "σαρωθούν" από μερικές μεγάλες εταιρείες. Θα είναι η "ταφόπλακα" του εργολήπτη μηχανικού που δουλεύει σε τοπικό επίπεδο.

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.