Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οικολογική καταστροφή σε παραλία στο Καρλόβασι της Σάμου


    Εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια κάλυψαν ακτογραμμή 4 χλμ. από τη γέφυρα του Κερκήτειου ποταμού μέχρι και την παραλία Ποτάμι στο Καρλόβασι.

     

    Όπως μεταδίδει το i-samos.gr, κάτοικοι του νησιού εντόπισαν το πτωί του Σαββάτου εκατοντάδες χιλιάδες μικρά νεκρά ψάρια (λίγο μεγαλύτερα από γόνο) και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο προκειμένου να πάρει δείγματα και να διαπιστώσει πού οφείλεται η τεράστια αυτή οικολογική καταστροφή.

     

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα ξημερώματα της Παρασκευής γρι γρι διαπίστωσαν ότι είχαν πιάσει αυτά τα μικρά ψάρια και τα πέταξαν στη θάλασσα. Η δραστηριότητα των γρι γρι στην περιοχή και οι επιπτώσεις της στο θαλάσσιο οικοσύστημα έχει απασχολήσει τις λιμενικές αρχές και στο παρελθόν.

     

    samos3.jpg

     

    gonoskarlo-3.jpg

     

    gonoskarlo-5.jpg

     

    Πηγή: http://www.efsyn.gr/?p=204704 και http://www.i-samos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2741:t%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BB%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85&catid=25&Itemid=162





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Τις έχει απασχολήσει αλλά δεν έχει κάνει ένα έλεγχο να δει πόσες ψαρόβαρκες ψαρευουν με γρι γρι και πόσα ψαράδικα διαθέτουν ψάρια.........

     

     

     

    :???: :? :???:

    Οκ είναι κατανοητό ότι περνάει πρόβλημα η αλιεία και ψαρεύουν με σύγχρονα μέσα που δεν αφήνουν ούτε "πουλί πετούμενο" που λέει για να βγάλουν μεροκάματο, αλλά πρώτα φταίει ο καταναλωτής που αγοράζει ψάρια κάτω του επιτρεπόμενου μεγέθους (και ποιό είναι το επιτρεπόμενο μέγεθος? Δεν θα έπρεπε οι αρχές να ειδοποιήσουν και να γνωστοποιήσουν τα μεγέθη? ) Και εν συνεχεία φυσικά οι ψαράδες που στο όνομα του κέρδους ή της επιβίωσης καταστρέφουν τους Ελληνικούς βυθούς εις όφελος της τσέπης τους παραβλέποντας τα όρια οδηγόντας σε καταστροφή τους βυθούς και το μέλλον των παιδιών τους.

    Και τι να περιμένεις από ψαράδες? Αν δεν πιάσει σαργό σου λέει, θα βγάλουμε αθερίνα. Οτι έχει, πόσες φορές ακούσατε την λέξη ότι έχει?!

    Θα πρέπει οι πιο εκπαιδευμένοι και η πολιτεία με σεμινάρια και κυνήγι να απαγορέψει αυτό το πράγμα που γίνετε.

    Γόνος καλαμαράκι σου λέει και ψιλό. :???:

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.