Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • NOAA: «κόκκινος» ο Οκτώβρης του 2015 κατέρριψε κάθε ρεκόρ


    Ακόμα κι αν λάβουμε υπόψη μας ότι το 2015 θα είναι το θερμότερο έτος από το 1880 που τηρούνται μετεωρολογικά δεδομένα, ο Οκτώβριος ήταν πολύ «καυτός» σε σχέση με τον μέσο όρο.

     

    Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) μέτρησε την μέση παγκόσμια θερμοκρασία του Οκτωβρίου που μας πέρασε στους 14,98 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για ένα επίπεδα αυξημένο κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με την προηγούμενη υψηλότερη θερμοκρασία του Οκτωβρίου.

     

    Ο Οκτώβριος του 2015 ήταν θερμότερος κατά 0,98 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με το μέσο όρο του 20ου αιώνα.

     

    Πρόκειται για τον όγδοο μήνα από τους δέκα που έχουμε συμπληρώσει το 2015 που σημειώνεται ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας από το 1880.

     

    Η Τζέσικα Μπλούντεν της NOAA και άλλοι κλιματικοί επιστήμονες αποδίδουν αυτές τις μετρήσεις στο πολύ ισχυρό φετινό Ελ Νίνιο που εντείνει την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

     

    Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες που μετρούν τις παγκόσμιες θερμοκρασίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά συμπεριλαμβανομένων της NASA, της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (JMA), του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ και του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Χάντσβιλ, το οποίο μετρά τη θερμοκρασία στην ανώτερη ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας δορυφορικά στοιχεία.

     

    Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Αυστραλία, τη νότια Ασία, σε περιοχές της δυτικής Βορείου Αμερικής, στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και νότιας Αφρικής, στην Κεντρική Αμερική και τις βόρειες περιοχές της Νοτίου Αμερικής

     

    Δεδομένης της έντασης του φετινού Ελ Νίνιο, το 2015 αποκλείεται να μην καταρρίψει το ρεκόρ του θερμότερου έτους που κρατά το 2014.

     

    Από το 2000 και μετά έχουν καταρριφθεί 32 φορές τα μηνιαία ρεκόρ ανώτατης θερμοκρασίας, τη στιγμή που το τελευταίο «ψυχρό» ρεκόρ καταρρίφθηκε το 1916.

     

    Πηγή: http://www.econews.gr/2015/11/19/noaa-thermokrasia-oktovrios15-126863/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Κόκκινος και Οχτώβρης μόνο καλό μπορεί να είναι.

    Τουλάχιστον μας κάνει κάμποσες δεκαετίες νεώτερους μόνο και μόνο που το διαβάζουμε.

    Edited by AMHxaNos
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    είναι ένα θέμα η αύξηση της θερμοκρασίας και έχουν σχεδόν όλοι μερίδιο ευθήνης. Οι μικροί μικρό, οι μεγαλύτεροι μεγαλύτερο.
    Ας ξεκινήσουμε με τις μαλακισμένες τις τράπεζες που τον Μαη με εξωτερική 28 βάζουν το κλιματιστικό με 22. Εκεί μαζεύτηκαν όλοι οι κρυόκωλοι?...

     

     

    Και εν συνεχεία με τα πλοία, που μήνες με ελαφρά ζεστή θερμοκρασία, βάζουν στα σαλόνια "πολικό ψύχος" με την δικαιολογία δεν πληρώνουμε ρεύμα και...

    αστα διάλα, όλοι να καταλάβουν το μερίδιο της ευθήνης και οι πιο αρχιδάτοι μηχανικοί να την πούνε τον Διευθηντών και Καπετάνιων, περί το ότι δεν είναι μόνο οτι κρυώνουμε εκεί πέρα αλλά παίζουν ανεύθηνο σημαντικό ρόλο, όσον αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη...

    Επειδή, μια τράπεζα στην Ελλάδα συντελεί να πνιγεί η Ολανδία και επειδή ένα κλιματιστικό στο σπίτι συντελεί σε λίγα χρόνια να καιγόμαστε. Αναζητώντας λύσεις να επιβαρύνουμε το πρόβλημα... και να καταλάβουμε πως με πηγές ενέργειας όταν έχει θερμοκρασίες που θα είναι κάπως ανεκτές παράδειγμα με την χρήση ανεμιστήρων βοηθάμε το σπίτι που ονομάζεται γη να το κατοικήσει η επόμενη και ίσως η επόμενη γενιά...

    Edited by Arche
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Μακροπρόθεσμες προβλέψεις , τότε που κανείς δεν θα ασχολείται μαζί τους .

     

    Οπως τώρα που κανείς δεν μιλάει για τις φρικτές προβλέψεις του 70 . Κάποιοι βέβαια στην Δύση έκαναν πολιτική καριέρα με αυτές .

    • Upvote 1
    • Downvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Επειδη τα ατμοσφαιρικα και κλιματολογικα μοντελα που χρησιμοποιουμε δεν ειναι deterministic αλλα συνεχως βελτιωνονται, εδω ειναι μια ματια προς τα πισω και τις προβλεψεις σχετικα με τα καιρικα φαινομενα και τους προηγουμενους περιορισμους. 

     

    Επισης υπαρχουν δημοσιευμενα και τα αποτελεσματα με τις βελτιωσεις και τα νεα αποτελεσματα, και ακριβεια προβλεψεων, σε κλιματικα μοντελα (ατμοσφαιρικα, θερμοκρασιες, θαλασσες, ηλιακα).

    bams-d-14-00089%2E1.pdf

    Evaluation of ECMWF forecasts, including 2014-2015 upgrades (2015).pdf

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.