Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η μοτοσυκλέτα του μέλλοντος της BMW δεν χρειάζεται το… κράνος


    Η BMW για την 100η επέτειο της αποκάλυψε ένα στόλο από οχήματα concept για να δείξει ότι έχει τα μάτια της στο μέλλον και σε άλλα εκατό χρόνια δραστηριότητας στο χώρο ωστόσο το τελευταίο είναι και το πιο τολμηρό.

     

     

    Το νέο concept της BMW, Motorrad Vision Next 100 υποτίθεται ότι θα είναι τόσο ικανό και έξυπνο, που δεν θα απαιτεί από τον αναβάτη του να φοράει κράνος ή προστατευτική ένδυση, όπως κάποια ολόσωμη φόρμα. Το κλειδί είναι ένα ειδικό σύστημα αυτό-εξισορρόπησης που διατηρεί την μηχανή σε όρθια θέση, είτε κινήστε, είτε όχι – οι νεοφερμένοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως ανατρέψουν την μηχανή και οι βετεράνοι μοτοσυκλετιστές θα μπορούν να ωθήσουν την μηχανή στα όρια της πέρα από το συνηθισμένο.

     

    Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η BMW, η μηχανή δεν διαθέτε ταμπλώ, αφού όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης θα εμφανίζονται σε ένα ειδικό ζευγάρι γυαλιών. Φυσικά, η μηχανή της BMW είναι μηδενικών ρύπων, αφού θα είναι ηλεκτρική.

     

    Όπως και με άλλα Vision Next 100 concepts, δεν πρόκειται να δούμε το Motorrad σύντομα στους δρόμους και όχι μόνο επειδή το σχέδιο είναι τεχνολογικά ιδιαίτερα φιλόδοξο. Αν και το σύστημα αυτό-εξισσορόπησης μπορεί να αποτρέψει την ανατροπή της μηχανής, δεν μπορεί να προστατεύσει τον αναβάτη της από σοβαρότερες συγκρούσεις. Οπότε το κράνος, ακόμα και αν δεν απαιτείται όπως λέει η BMW, χρειάζεται απαραίτητα για να προστατεύσετε την ζωή σας.

     

     

    Πηγή: http://www.insomnia.gr/_/articles/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/cars/%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-bmw-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5-r12799

     

    Δείτε περισσότερα: https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0264791EN/bmw-group:-the-next-100-years-%E2%80%9Ciconic-impulses-the-bmw-group-future-experience%E2%80%9D





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    "Το νέο concept της BMW, Motorrad Vision Next 100 υποτίθεται ότι θα είναι τόσο ικανό και έξυπνο, που δεν θα απαιτεί από τον αναβάτη του να φοράει κράνος ή προστατευτική ένδυση, όπως κάποια ολόσωμη φόρμα.

     

    νταξ

     

    κι αμα τρεχεις με την ΚΑΒΑΣΑΚΙ  την anhello καπου εκει στα Μαλγαρα μερια....

     

    και σου κολλησει στο μαγουλο η   σφηξ....

     

    τοτε να δουμε...

     

    κι οπως λεει και το ...λαικον...αζμα

    "πετραδακι ...πετραδακι"  που πεταει ο μπροστινος σου.... :mrgreen: :mrgreen:

     

     

    νταξ'  ειπαμε...  ωραια η τεχνολογια

     

    αλλά ετσι οπως παει....

    σε λιγο θα βαλουν στα αυτοκινητα κανα κουβουκλιο να βγαινει το κεφαλι του οδηγου σαν...σκαφανδρο

    και θα σου λενε

     

    "εχεις περιφερειακη ...ενοραση..."

     

    [και οι "ειδικοι" δημοσιογραφοι θα του απονειμουν  το βραβειο  "ξερωγωτι"...]. :smile: :-) :smile:

    Link to comment
    Share on other sites

    ναι,  για αυτη προκειται

     

    με τα "παπαγαλι" χρωματα :smile: :-)

     

    εβαζες 6η  και ειχε τοση ροπη  που ασυναισθητα εψαχνες να βρεις την 7η

     

    και ειχε το καλυτερο ζυγισμα, για οταν σηκωνεσαι απο το καθισμα, να ξεμουδιασεις....  εν κινησει

     

    αστερι

     

    καλα  χιλιομετρα σε  ολους τους φιλους...

    Link to comment
    Share on other sites

    Εγώ δεν είχα την "παπαγαλί"  :smile:  :smile:  αλλά αυτή 

     

    Είχε πολύ κοντές σχέσεις λόγω του ότι ο δικύλινδρος κινητήρας προερχόταν από το ΖΖR250 και ήταν πολύστροφος. "Πολύ" μηχανή για τα κυβικά της και τέρας αξιοπιστίας, δεν μου είχε βγάλει κάνενα απολύτως πρόβλημα. Δυστυχώς ένας μεθυσμένος με χτύπησε και την πέταξα λόγω του ότι στράβωσε το πλαίσιο. Ευτυχώς φορούσα όπως πάντα φουλ εξοπλισμό και δεν έπαθα τίποτα. Προσοχή στους δρόμους, κυκλοφορούν πολλοί εγκληματίες

    Edited by project.breeze
    Link to comment
    Share on other sites

    Η είδηση με βρίσκει να καβαλάω τη 2η κατά σειρά BMW, 3η συνολικά, γριά πιά και για απόσυρση ... και να ετοιμάζω για 4η την αναστηλωμένη 1η μου ... ένα λευκό ΧΤ250 !

    Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν θα μπορώ σε μερικά χρόνια να τη βάλω μπροστά, αυτή θα μπορεί να πάρει ... και χωρίς μίζα.

    Link to comment
    Share on other sites

    Η είδηση με βρίσκει να καβαλάω τη 2η κατά σειρά BMW, 3η συνολικά, γριά πιά και για απόσυρση ... και να ετοιμάζω για 4η την αναστηλωμένη 1η μου ... ένα λευκό ΧΤ250 !

    Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν θα μπορώ σε μερικά χρόνια να τη βάλω μπροστά, αυτή θα μπορεί να πάρει ... και χωρίς μίζα.

     

    Μεγάλο κεφάλαιο το ΧΤ, μηχανάκι που το βλέπαμε από πιτσιρικάδες και μας τρέχανε τα σάλια

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.