Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      26.389


  2. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      19.419


  3. Polytexnitis

    Polytexnitis

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      272


  4. ge_liakos

    ge_liakos

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      702


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 05/01/2024 in Δημοσιεύσεις

  1. αρθρο 29 παρ. "ε" του ν.4495 ε) εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών της παρ. 74 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012, που συνοδεύεται από πιστοποιητικό στατικής επάρκειας αρθρο 2 παρ. 74 του ν. 4067 74. Προσωρινή κατασκευή είναι η κατασκευή που αποτελείται εξ ολοκλήρου από ξηρή δόμηση και εγκαθίσταται σε ελαφρά βάση ή με σημειακή θεμελίωση επί του εδάφους, τοποθετείται και απομακρύνεται σε λυόμενα μέρη, δεν απαιτεί εκτεταμένη υποδομή ώστε να αλλοιώνει σοβαρά το φυσικό έδαφος και δεν απαιτεί μόνιμη εγκατάσταση συλλογής αποβλήτων. Τοποθετείται για συγκεκριμένο σκοπό και διάρκεια σε οικοδομήσιμο ή μη χώρο. Εκτος αν εννοεις "εργοταξιακο" οικισκο οποτε πας στο 29 παρ. "ι"
    2 points
  2. Υπόψιν για αποκοπτόμενα μικροπολύγωνα, όταν πρόκειται για 19-02, υπάρχει προφορική οδηγία να το "παίρνουμε πάνω μας" και να τα αποδίδουμε στους γείτονες, προς αποφυγή δημιουργίας πολυγώνων ΝΕΟΥ=αγνώστου ιδιοκτήτη.
    1 point
  3. Για αυτον που μπηκε 1 μετρο στον γειτονα, θα γινει [συμφωνημενη] αγωγη του αρθρου 1010 του ΑΚ. Το ιδιο και για την τοποθετηση της αποθηκης ως προς τον αλλον γειτονα.. Με αυτον τον τροπο καθαριζεις" το δικο σου. Δεν μπορεις να τακτοποιησεις την αποθηκη που παταει μιση μιση σε δυο οικοπεδα. ουτε να αφησεις εκτος ρυθμισης "μερικα" αυθαιρετα στο δικο σου..... Ούτε μπορει ο ενας να θελει "ετσι", ο αλλος "αλλοιως" και ο ...παραλλος "αλλοιωτικα". ή θα συμφωνησουν ολοι για να βρεθει "συνολικη" ρυθμιση και να ξεμπερδευουν οριστικα, [ήλεγξες τα Ε9 του καθενος ΄και τις δηλωσεις στο κτηματολογιο, ως προς το τί γραφει καθε ενας ως προς τα εμβαδα των οικοπεδων και των κτισματων ;;;;;]
    1 point
  4. Μάλλον όχι. Φανταστείτε να έχετε εισόδημα από ενοίκια πχ (αστικές ή επαγγελματικές μισθώσεις) ως ιδιώτης προφανώς. Πώς θα μπορούσατε να το διαχωρίσετε; Ή παραδείγματος χάρη, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (άλλη περίπτωση).
    1 point
  5. Τους αριθμούς των ΚΑΕΚ τους επιλέγουν βασικά οι συνάδελφοι στα κεντρικά που υλοποιούν τη μεταβολή. Κατά κανόνα όμως, ο υφιστάμενος αριθμός ΚΑΕΚ θα πάει στην δική σου ιδιοκτησία και το εναπομείναν τμήμα θα πάρει νέο ΚΑΕΚ. Ότι και να γράψεις εσύ πάντως δεν έχει σημασία. Η δουλειά θα γίνει!
    1 point
  6. 1 point
  7. Βάλε πάνω στα περιγράμματα και της σύστασης και θα φανούν όλα. Δεν θυμάμαι αν αρχικά είχες πει για τροποποίηση σύστασης καθολικά στο κτίριο. Αν ναι τότε φυσικά αποτυπώνεις τα πάντα. Λόγω Δ.Δ θα απαιτηθεί μετά μονομερής τουλάχιστον τροποποίηση σύστασης (έχεις και την καταπάτηση Κ.Χ οπότε ίσως να απαιτηθεί και ολική τροποποίηση. Θα δεις το άρθρο 98). Στην διαδικασία εμπλέκονται οι δυο όμορες ιδιοκτησίες. Μέχρι τώρα έχουμε εμπλοκή της β3 με την β1. Λόγω του ότι η Β3 φαίνεται στη σύσταση ως 2 οριζόντιες , άρα έτσι και αλλιώς θα πρέπει να γίνει Δ.Δ. Οπότε αποτυπώνεις τις β3 και β1 και αν συμφωνούν, ολόκληρο τον όροφο. Για την υπαγωγή κατά τα γνωστά. Γίνεται σε μια δήλωση για μια Ο.Ι και με συναίνεση των υπολοίπων και επιμερισμό των εξόδων της καλύπτονται και αυτοί.
    1 point
  8. αν δεν εχει γινει συσταση παει σαν μια παραβαση/αλλαγη διαρρυθμισης δες τα ΠΜ
    1 point
  9. Καλησπέρα. Χρόνια πολλά και καλή Πρωτοχρονιά. Όπως πολύ σωστά το έθεσες, σίγουρη απάντηση δεν μπορεί να δoθεί καθώς δεν αναφέρεται ρητά στο νόμο. Όμως, αν δούμε το παράρτημα Α, για τον υπολογισμό προστίμου, στα εντός σχεδίου συμπεριλαμβάνονται και οι οικισμοί. Άρα, κατ΄ αναλογία θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης. Εξάλλου και το ΤΕΕ απαντά με τις γνωστές ερωτοαπαντήσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία περισσότερη εγκυρότητα από τις συζητήσεις που κάνουμε εδώ. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην όμορφη Μυτιλήνη. Βαστάτε γερά σε όλα όσα έρχονται.
    1 point
  10. Αφήνω αυτό εδώ, μετά από επικοινωνία με τον ΑΔΜΗΕ, μου κοινοποιήθηκε το παρόν διαφωτιστικό έντυπο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ.pdf
    1 point
  11. Ακριβώς όπως τα λεει ο iliasp κάνω και εγώ στην εταιρεία μου. Η εταιρεία γραμμένη στο ΤΕΕ (είναι ανεξάρτητο από το ΜΕΕΠ) για να μπορεί να κόβει αμοιβές στο σύστημα του ΤΕΕ. Αποδείξεις-τιμολογια και ΦΕΜ στην εταιρεία. Στα σχέδια σφραγίδα της εταιρείας και από δίπλα σφραγίδα του μηχανικού-συντάξαντα που να φαίνεται η ιδιοτητα και ο αριθμός ΤΕΕ χωρίς ΑΦΜ μιας και η αμοιβή πάει στην εταιρεία.
    1 point
  12. Η εταιρεία,στην οποία συμμετέχω είναι γραμμένη στο ΤΕΕ και έχει κωδικούς. Τις αμοιβές τις χτυπάμε στην εταιρεία όπως και το ΦΕΜ και τις αποδείξεις τις κόβουμε εκεί. Τα σχέδια τα σφραγίζει η εταιρεία και συν υπογράφει ένας μηχανικός με τη σφραγίδα του, στην οποία αναφέρεται όνομα,ειδικοτητα Α.Μ και διεύθυνση εταιρείας. Οι πολεοδομίες τα δέχονται κανονικά, επίσης έχουμε μιλήσει με το ΤΕΕ και αυτοί μας καθοδηγησαν . Δεν είναι απαραίτητο ο μηχανικός να έχει κάνει έναρξη στην εφορία .
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΠΔ 94/2025: Το νέο πλαίσιο για τα Ειδικά Σχέδια Περιβαλλοντικού Ισοδυνάμου Αναβάθμισης Πόλεων
      Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 94/2025, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 196/11.11.2025, θεσπίζεται ολοκληρωμένο και θεσμικά κατοχυρωμένο πλαίσιο για την περιβαλλοντική αντιστάθμιση των κινήτρων δόμησης που παρέχει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).

      Το νέο σύστημα στοχεύει στη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ αυξημένης δόμησης και αστικού περιβάλλοντος, μέσω της εκπόνησης και έγκρισης των Ειδικών Σχεδίων Περιβαλλοντικού Ισοδυνάμου Αναβάθμισης Πόλεων (Ε.Σ.Π.Ι.Α.Π.).

      Το Π.Δ. εφαρμόζει τις προβλέψεις των άρθρων 66–71 του ν. 5197/2025 και εισάγει μια νέα διοικητική διαδικασία η οποία καθορίζει:

      τα μέτρα περιβαλλοντικού ισοδυνάμου,


      τη διαδικασία έγκρισης των Ειδικών Σχεδίων,


      το ύψος του περιβαλλοντικού ανταλλάγματος,


      τις προϋποθέσεις εκκίνησης οικοδομικών εργασιών για άδειες που αξιοποιούν αυξημένους συντελεστές.
      • 0 απαντήσεις
    • «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Οι πρώτοι πίνακες αποτελεσμάτων 102.508 εγκεκριμένων και 13.351 απορριπτέων αιτήσεων
      Αναρτήθηκαν από το ΥΠΕΝ τα αποτελέσματα των πρώτων αποφάσεων που αφορούν στο πρόγραμμα «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ».

      Η απόφαση που αφορά με θέμα: Έγκριση προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων υποβολής αιτήσεων του προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΔΙ34653Π8-1ΓΠ

      Σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/140497/820/ 18.12.2024 (Β’ 6969) κοινή υπουργική απόφαση Προκήρυξης του Προγράμματος «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Δράσης του RePowerEU 16994 «Ενεργειακή απόδοση και προώθηση των ΑΠΕ για αυτοκατανάλωση» με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αποφασίστηκε:
      • 0 απαντήσεις
    • Οι αλλαγές στο απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και τις ειδικότητες μηχανικών των τεχνικών ασφαλείας
      Δημοσιεύθηκαν στον Ν.5239/25 με τίτλο «Δίκαιη Εργασία για Όλους: Απλοποίηση της Νομοθεσίας – Στήριξη στον Εργαζόμενο – Προστασία στην Πράξη – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» στο ΦΕΚ 178/Α'/17.10.2025 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι αλλαγές για το απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και τις ειδικότητες μηχανικών που αφορούν τους τεχνικούς ασφαλείας.

      Πιο συγκεκριμένα:

      Άρθρο 30 Απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων τεχνικού ασφαλείας - Τροποποίηση άρθρου 502 Κώδικα Εργατικού Δικαίου

      Tο άρθρο 502 διαμορφώνεται ως εξής:

      «Άρθρο 502 Απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων τεχνικού ασφάλειας

      1. Στις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες της κατηγορίας Α’ του άρθρου 500, και σε εκείνες της κατηγορίας Β’ του ίδιου άρθρου, που απασχολούν εξακόσια πενήντα (650) άτομα και άνω, ο τεχνικός ασφάλειας πρέπει να έχει
      τα προσόντα της περ. α) ή β) της παρ. 1 του άρθρου 501.
        • Upvote
      • 0 απαντήσεις
    • ΕΤΑΜ Αντισεισμικές Συναντήσεις – Θεοδόσης Τάσιος
      Η παρούσα συνέντευξη με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο, πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2025 από την καθηγήτρια Ελισάβετ Βιντζηλαίου, στο πλαίσιο της σειράς «Αντισεισμικές Συναντήσεις» που υλοποιείται από το ΕΤΑΜ.

      Επιστημονική Επιμέλεια – Δ.Σ. ΕΤΑΜ.

      Το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Αντισεισμικής Μηχανικής (International Association for Earthquake Engineering – I.A.E.E.) που εδρεύει στο Τόκιο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντισεισμικής Μηχανικής (European Association for Earthquake Engineering – E.A.E.E.), που εδρεύει στην πόλη του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα της Ενώσεως. Έτος Ίδρυσης 2002
      • 0 απαντήσεις
    • Ember: Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τον άνθρακα στην παγκόσμια ηλεκτροπαραγωγή
      Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), με την ισχυρή ώθηση της ηλιακής ενέργειας, ξεπέρασαν για πρώτη φορά την παραγωγή από άνθρακα και το μερίδιο που κατέχει στην ηλεκτροπαραγωγή παγκοσμίως. Όπως δείχνει νέα έκθεση του Ember, η παραγωγή από ΑΠΕ αυξήθηκε κατά 363 TWh (+7,7%), φτάνοντας τις 5.072 TWh, ενώ η παραγωγή από άνθρακα μειώθηκε κατά 31 TWh, στις 4.896 TWh. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στην παγκόσμια ηλεκτροπαραγωγή αυξήθηκε σε 34,3% (από 32,7%), ενώ το μερίδιο του άνθρακα μειώθηκε σε 33,1% (από 34,2%).

      Παράλληλα, το Ember αναφέρει πως η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα ξεπέρασε την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για ρεύμα, ενώ μόνη της, η ηλιακή ενέργεια κάλυψε το 83% αυτής της αύξησης, με πολλές χώρες να καταγράφουν νέα ρεκόρ.
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.