Jump to content
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Leaderboard

 1. antloukidis

  antloukidis

  Core Members


  • Points

   4

  • Posts

   3,621


 2. Konstantinos IB

  Konstantinos IB

  Core Members


  • Points

   1

  • Posts

   812


 3. thomas

  thomas

  Core Members


  • Points

   1

  • Posts

   806


 4. akis73

  akis73

  Συντονιστής


  • Points

   1

  • Posts

   7,834


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/17/2023 in all areas

 1. Όταν ξεκίνησα τοπογράφος το 2004-05 υπήρχαν 4 εταιρίες που πουλούσαν branded μετρητικό εξοπλισμό με πολύ συγκεκριμένα μοντέλα η κάθε εταιρία . Η απόφαση αγοράς δεν είχε πολύ περιπέτεια . Με ένα χ budget ήξερες που θα κατέληγες . Σήμερα η αγορά αλλάζει ραγδαία. Τα branded μοντέλα υποχωρούν στην μερίδα αγοράς και παίρνουν τη θέση τους κινέζικα με 8000 κανάλια και ακρίβειες 3χιλιοστα κάτω απο πιλοτή. Ανά 3 μήνες εισάγονται νέα rover, πολλές φορές χωρίς εταιρία με όνομα μοντέλου βαπτισμένο από τον έλληνα που τα εμπορεύεται . Στο Alibaba πουλάνε GPS με δικό σου λογότυπο πχ Mitsos 3000 . Τα περιβλήματα είναι 4-5 τύποι και αλλάζουν τα χρώματα ανά μάρκα . Στο χαοτικό αυτό τοπίο ενδιαφέρον έχει πως οι παραδοσιακές αντιπροσωπίες branded εξοπλισμού, προσαρμόστηκαν και πουλούν εν κρυπτώ τέτοια κινέζικα μοντέλα χωρίς να τα βρίσκεις στα επίσημα σαιτ τους ή στην καλύτερη διατηρούν έταιρο ανώνυμο σαιτ που τα διαθέτουν. Πήγα πρόσφατα σε επίδεξη εξοπλισμού που επιδύκνειαν με περηφάνεια και αυτοπεποίθηση τις δυνατότητες κινέζικου GNSS δέκτη να μετράει κάτω από δένδρα και να είναι fixed . Οι μονάδες έδειχναν εξωτερικά καλής ποιότητας, ποιοτικά πλαστικά και δεμένη κατασκευή. Όταν πρότεινα να μετρήσουμε επί τόπου με μέτροταινία μερικές fixed θέσεις για να δούμε κατά πόσο ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας σχεδόν προσβλήθηκε και εκεί τα χαμόγελα και η αυτοπεποίθηση έσβησαν. Δεν δέχτηκε να αποδείξει αν πρακτικά τα fixed ήταν αξιόπιστα . Το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο . Υπάρχει κάποια αρχή πιστοποίησης των δεκτών GNSS που εισάγονται από Κίνα ; Έλεγχος hardware αν τηρούνται κάποια πρότυπα κατασκευής και αν τα μετρητικά τους αποτελέσματα ανταποκρίνονται με τις προδιαγραφές.
  1 point
 2. Δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, (γιαυτό λέω συνήθως). Πάντως θέλουν καλό ψάξιμο (πιστοποιήσεις, πληρότητα τεχνικών εντύπων προδιαγραφών - αποδόσεων, σχόλια χρηστών κλπ). Το ίδιο ισχύει για όλα... και όχι μόνο ΑΘ & AC...
  1 point
 3. Εννοώ να είναι όλα σοβαρών, γνωστών, επώνυμων κατασκευαστών ( που προτείνω άλλωστε ) και ομοίων επιδόσεων. Μη ασχολείσαι με φτηνά ( συνήθως ανατολικοασιάτικα ) μηχανήματα, που οι επιδόσεις τους υπάρχουν μόνο στο προσπέκτους. Υ.Γ. Φυσικά ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν αφορά Ιαπωνία!!!
  1 point
 4. Αν τα πολλά μηχανήματα έξω δεν ενοχλούν και αν η οικονομική σύγκριση έγινε για όμοιας ποιότητας μηχανήματα, βάλτε AC.
  1 point
 5. Έχει κάποιες οδηγίες διανομής στο παρακάτω, δεν γνωρίζω αν βοηθάνε όμως: https://www.deddie.gr/media/9795/8δοδηγιεσ-διανομησ-59-60-83-118-127-128-132.pdf
  1 point
 6. Με βασικότερο πλεονέκτημα της ΑΘ το ότι θα έχεις μόνο 1 μηχάνημα έξω, δεν βλέπω κανένα σημαντικό μειονέκτημα αφού πρόκειται για νέα οικοδομή
  1 point
 7. ναι θα γίνω. Θα βρείτε νέο μηχανικό που θα του έχετε εμπιστοσύνη και ας χάσετε λεφτά γιατί αργότερα θα χάσετε και περισσότερα. Ψάχνετε να βρείτε απαντήσεις μέσω φόρουμ και διαδικτύου για τέτοια θέματα και χωρίς να είστε ειδικός. Το πρόβλημα με τη δόμηση λέγεται ΝΟΚ , είναι περίπλοκος με πολλές εγκυκλίους και τροποποιήσεις που ακόμα και μεταξύ μας προκαλεί πολλές διαμάχες λόγω διαφορετικών ερμηνειών. Επίσης ένα άλλο ζήτημα είναι και το επαγγελματικό, γιατί να σας ενημερώσω για κάτι που έχω φάει τα χρόνια μου να μάθω, ακόμα το μαθαίνω μεσώ ενημερώσεων και εσείς το θέλετε δωρεάν μέσω ενός φόρουμ; Οπότε ακούστε τη συμβουλή που σας έδωσαν και άλλοι συνάδελφοι και βρείτε μηχανικό της εμπιστοσύνης σας γιατί το θέμα είναι σοβαρό
  1 point
 8. Ενημέρωσε τους κι εσύ ότι αν ξεκαλουπώσει πριν πεις εσύ και δεν κάνει πύκνωση και πιο καλή στήριξη όπως θα υποδείξεις εσύ ή ο Στατικός σου ή όποιος έχει ή έχετε την κατα νόμο επίβλεψη την ίδια ημέρα καταθέτεις διακοπή της επίβλεψης και η Άδεια θα ανακληθεί άμεσα μέχρι να βρουν άλλον αυτοφοράκια .... απλά απλά Δημοκρατικά και χωρίς να φας κανέναν ......
  1 point
 9. Με βάση το σύνολο των ψυκτικών της μελέτης
  1 point
 10. ...και στην μεσαία ταχύτητα του ανεμιστήρα. Μία είναι η μέθοδος. Από την συνολική μελέτη ψυκτικών απωλειών της κατοικίας.
  1 point
 11. Κανενα φθηνο προγραμμα για να φτιαχνουμε ορθοφωτοχαρτες υπαρχει....ή ολα ειναι στα 4000 ευρω?
  -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Our picks

  • Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιίας και άλλες παράκτιες πόλεις αν ανέβει η στάθμη της θάλασσας
   Τη στιγμή που παγκόσμιοι ηγέτες και αντιπρόσωποι πολλών χωρών συγκεντρώνονται στο Ντουμπάι για την ετήσια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα μια νέα ανάλυση δείχνει πώς πόλεις που φιλοξένησαν προηγούμενες συνόδους κορυφής αλλά και μνημεία και πλατείες ακόμα και στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν – αν όχι να βυθιστούν εντελώς – από την άνοδο στης στάθμης των ωκεανών.

   Η αύξηση της ρύπανσης που έχει προκαλέσει την υπερθέρμανση του πλανήτη έχει οδηγήσει ήδη στην ένταση της σφοδρότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων με  σοβαρές ξηρασίες, θανατηφόρες πλημμύρες και ταχεία τήξη των παγετώνων και των πάγων σε όλο τον κόσμο.

   Πώς θα είναι ο Πειραιάς
   • 1 reply
  • Εκδόθηκε η 3ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ με 1259 θέσεις ΠΕ Μηχανικών
   Εκδόθηκε η 3ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, με 1259 θέσεις ΠΕ Μηχανικών. 

   Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας για τα αποτελέσματα Διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, ενημερώνει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση συνολικά τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων εβδομήντα έξι (4.276) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β’ Στάδιο) σε φορείς του δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021.

   Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ σημειώνει ότι είναι μεν θετικό το πλήθος των προσφερόμενων θέσεων (που αφορούν στα έτη 2023 και 2024), αλλά αφενός δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες και το γερασμένο προσωπικό, από την άλλη όπως ακριβώς είδαμε και με την 13Κ/2021 οι παραιτήσεις θα είναι τόσες που θα μείνουν πάρα πολλές θέσεις ακάλυπτες, κυρίως λόγω εξευτελιστικών αποδοχών. Το παραπάνω ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι επιτυχόντες Μηχανικοί του Διαγωνισμού είναι μόλις 1390, πολύ λίγοι παραπάνω δηλαδή από τις ζητούμενες θέσεις (1259)!

   ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ


   ΠΛΗΘΟΣ ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2023


   ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

    

   ΓΡΑΠΤΟΥ

   ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ


   177


   163
   ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ


   119


   157
   ΠΕ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΩΝ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


   13


   37
   ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


   169


   161
   ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


   1


   19
   ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


   4


   37
   ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


   33


   81
   ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


   432


   405
   ΠΕ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


   188


   136
   ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


   34


   143
   ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


   36


   52
   ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


   53


    
   ΣΥΝΟΛΟ


   1.259


   1.391
   ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ


   297


    

   • 3 replies
  • Από 1η Ιανουαρίου 2024 υποχρεωτική εφαρμογή πληρωμών μέσω IRIS για ελεύθερους επαγγελματίες
   Από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που τηρούν επαγγελματικό λογαριασμό, δέχονται υποχρεωτικά πληρωμές μέσω υπηρεσιών άμεσης πληρωμής.

   Αυτό ορίζει το άρθρο 46 του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, φέρνοντας την ενεργοποίηση του μέτρου πολύ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, όπως είχε ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης και αφορούσε ενεργοποίηση της διάταξης από την 1η Δεκεμβρίου 2024.

   Έτσι, το σύστημα IRIS μπαίνει στην καθημερινότητα καταναλωτών και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, ανοίγοντας τον δρόμο για συναλλαγές έως 500 ευρώ χωρίς χρεώσεις για τους επαγγελματίες, με τις πληρωμές να εκτελούνται άμεσα, ακόμα και χωρίς τη χρήση τηλεφωνικού αριθμού.
   • 2 replies
  • Εξετάσεις πιστοποίησης Εκτιμητών Ακινήτων και Μηχανολογικού Εξοπλισμού
   Ο Φορέας Πιστοποίησης Προσώπων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ-ΦΠΠ) διοργανώνει εξετάσεις για την πιστοποίηση προσώπων που κατέχουν συγκεκριμένους τίτλους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως προς τα εξής παρακάτω Σχήματα Πιστοποίησης:

   Εκτιμητές Ακινήτων, με διακριτικό τίτλο TCG-CV(RE), και


   Εκτιμητές Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (ΜΕΕ) με διακριτικό τίτλο TCG-CV(M&E)
   • 0 replies
  • Σε λειτουργία το Μητρώο Μηχανικών Ελεγκτών Προσεισμικού ελέγχου
   Ξεκινά η νέα εφαρμογή «Μητρώο Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου» για την υποβολή αιτήσεων από Μηχανικούς προκειμένου να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου.

   Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει αναλάβει για λογαριασμό της Πολιτείας την κατάρτιση ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου, οι οποίοι θα διενεργήσουν τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων όπου στεγάζονται φορείς δημοσίου ενδιαφέροντος καθώς και κρίσιμες εν γένει λειτουργίες του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

   Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν, κατά σειρά προτεραιότητας, σε κτίρια που στεγάζονται δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας, υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, δημόσιες επιτελικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από σεισμό και, εν συνεχεία, στα υπόλοιπα κτίρια.
   • 1 reply
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.