Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aenor

Core Members
  • Περιεχόμενα

    300
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Aenor

  1. Καλησπέρα, έχω 2 περιπτώσεις ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 1. Εκτός σχεδίου, εκτός ΓΠΣ σε περιοχή για την οποία λειτουργεί γραφείο κτηματογράφησης είναι κατ. 1 ή κατ. 3? 2. Εντός ορίων οικισμού προυφιστάμενου του 1923 και εντός ΓΠΣ είναι κατ. 2 σωστά? Η ΥΔΟΜ λέει για 1 αλλά βλέπω ότι η 1 αφορά σε ειδικά κτήρια εμτός ορίων οικισμού προ 23. Τι ισχύει?
  2. Καλησπέρα, στους ακαλυπτους χωρους για τον ΕΦΚΑ βάζουμε την κάλυψη του κτηρίου, σωστά? Γνωρίζει κάποιος γιατί δεν το δέχεται το σύστημα? Διαφοροποιείται κάτι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου?
  3. Καλησπέρα σας. Μήπως θυμάται κάποιος το ποσοστό ΚΗ για τον Δήμο Διονύσου?
  4. Καλησπέρα, πλάγιο όριο σε μη εγκεκριμένη οδό που εξυπηρετεί τυφλό οικόπεδο σε εντός σχεδίου περιοχή, αντιμετωπίζεται ως όμορο όριο? Μπορούμε δλδ είτε να κολλήσουμε στο όριο είτε να κρατήσουμε δ σε σχέση με τις αποστάσεις, ενώ δεν έχω σε αυτή την πλευρά έλεγχο ιδεατού στερεού, σωστά;
  5. Συνάδερφοι καλησπέρα, εχω περίπτωση προσθήκης κατ΄ επέκταση στο μπλε οικόπεδο, εντός σχεδίου, άρτιο & οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση κλπ με σύσταση καθέτου. Το όμορο (με πράσινο) δεν είναι άρτιο & οικοδομήσιμο, πιθανότατα ούτε με χρήση του άρθρου 25. Θα πρέπει να γίνει κάποια διαδικασία σε σχέση με το γειτονικό? Το ότι το δικό μου οικόπεδο έχει ήδη κτίσματα παίζει ρόλο? Ευχαριστώ! Κανείς άποψη για το παραπάνω?
  6. Το έχω δει το θέμα Δημήτρη σε ευχαριστώ, έχω περίπτωση κτηρίου στο οποίο δεν με ενδιαφέρει αύξηση κάλυψης κλπ, ωστόσο θέλω να χρησιμοποιήσω τις διατάξεις για πατάρια, σοφίτα, 5% λόγω ΚΕΝΑΚ, έρκερ κλπ. Η ΥΔΟΜ ανεπίσημα μου λέει ότι πχ. δεν μπορώ να πάρω το bonus του ΚΕΝΑΚ. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι σχετικό σε επίπεοδ νομοθεσίας, πέρα από τα αναγραφόμενα στο άρθρο 25,
  7. Καλημέρα & καλή βδομάδα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό οσοναφορά στη χρήση του άρθρου 25 και των κινήτρων που δίνει ο ΝΟΚ για πατάρια/ σοφίτες/ έρκερ κλπ? Μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά ή όχι?
  8. Υπάρχει τίποτα νεότερο σχετικά με τη διάταξη που περιμέναμε μέσα στο Σεπτέμβρη σχετικά με την αναγνώριση του οδικού δικτύου προ του 77 ως κοινόχρηστου? Έχω περίπτωση γηπέδου δημιουργημένο το 1990, με εμβαδό 4 στρ., πρόσωπο 50μ. σε κοινοτικό δρόμο που ο τοπογράφος θεωρούσε αναγνωρισμένο (βάσει τοπογρ. διαγράμματος)και η ΥΔΟΜ με ενημέρωσε ότι ο δρόμος δεν είναι αναγνωρισμένος και δεν προχωρά την προέγκριση λόγω της απόφασης του ΣΤΕ.
  9. Καλησπέρα, σε εκτός σχεδιου γήπεδο με πρόσωπο σε κοινοτική οδό ποιά είναι η ελάχιστη απόσταση που πρέπει να κρατήσω 15 ή 20μ? Ευχαριστώ!
  10. Καλησπέρα, υπάρχει κάποια προθεσμία εως 30/09/23 για το εξοικονομώ - αυτονομώ? Έχω 2 αιτήσεις σε κατάσταση ελέγχου (08.γ) και περιμένω κάποια έγγραφα από ιδιοκτήτες. Υπάρχει κίνδυνος απένταξης?
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω περίπτωση που σε οριζόντια ιδιοκτησία (υπόγεια αποθήκη) έχει γίνει διαχωρισμός σε 2 ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, η μια λειτουργει ως αποθήκη και η άλλη ως κατοικία. Το περίγραμμα της αρχικής ιδιοκτησίας με το σύνολο των 2 που έχουν δημιουργηθεί ταυτίζεται. Το ερώτημα είναι, μπορει να γινει μονομερής τροποποιηση της συστασης? Η κάτοψη της σύστασης δειχνει μια υπόγεια αποθήκη. Δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι. Το εμβαδό των 2 λειτουργικών ιδιοκτησιών ταυτίζεται με το συνολικό.
  12. Όχι είναι ενιαίος χώρος χωρίς χρήση, παραμένει απόληξη και οδηγεί σε δώμα όπως φαινόταν δηλαδή και στην άδεια. Βλέπω το Αρθρ. 100, παρ.5 όπως έχει διαμορφωθεί, ουσιαστικά μας επιτρέπει να το πάμε με αναλυτικό σωστά? Ούτε μειωτικός ούτε Κ.Χ.
  13. Καλημέρα συνάδελφοι, αυθαίρετη επέκταση απόληξης δώματος, χωρίς χρήση κατά 8,00μ. υπάρχει κάποια τροποποίηση σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού? Ευχαριστώ!
  14. Καλησπέρα, τρίτη φορά σε ένα μήνα σήμερα που κάνω αυτοψία σε ακίνητο με τακτοποίηση άλλου συναδέλφου, πάνω στην οποία έχει γίνει συμβόλαιο και βλέπω πολλά τραντχτά θέματα. Συγκεκριμένα ακίνητο με χρήση αποθήκης που έχει γίνει διαμέρισμα έχει τακτοποιηθεί για υπέρβαση δόμησης λίγων τετραγωνικών λόγω επέκτασης σε κοινόχρηστο, χωρίς να αναφέρεται καν η χρήση! Ενημερώνω τους ιδιοκτήτες, η υπόθεση προφανώς "κολλάει" λόγω του συμβολαίου και οι ιδιοκτήτες για να μην μπλέξουν δίνουν την ΗΤΚ στο συνάδελφο που έχει κάνει την τακτοποίηση. Είναι σαν να επιβραβεύεται η προχειρότητα και η άγνοια. Τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις?
  15. @ppanag Είναι μπερδεμένη περίπτωση και στην ΥΔΟΜ διαφορετικοί υπάλληλοι είχαν διαφορετικές απόψεις. Θεωρητικά εφόσον η άδεια είχε λήξει, με την τακτοποίηση θα μπορούσα να πάρω το έγγραφο για σύνδεση με δίκτυα και να προχωρήσω. Το θέμα κολλάει στη θεώρηση της άδειας που ζητείται για το νέο έγγραφο της σύνδεσης με δίτκυα. Η τακτοποίηση πρακτικά έγινε επειδή οι εργασίες ήταν εκπρόθεσμες, η υλοποιημένη κατάσταση συμφωνεί με τα αρχικά σχέδια της Ο.Α.
  16. Καλησπέρα σας, έχω περίπτωση που ακίνητο με αρχική άδεια το 1975, δεν ρευματοδοτηθηκε ποτέ λόγω υπολειπόμενων εργασιών. Η άδεια έληξε, το ακίνητο αποπερατωθηκε αυθαίρετα και ο ιδιοκτήτης πρόσφατα έκανε τακτοποίηση με το Ν.4495/2017. Τώρα θέλει να ρευματοδοτηθεί αλλά ο παλιός μηχανικός λόγω ηλικίας δεν συνεργάζεται. Οι παλιές επιβλέψεις έχουν πληρωθεί στο σύνολό τους σύμφωνα με την ΥΔΟΜ. Σκέφτομαι ότι για τη σύνδεση με δίκτυα θα χρειαστεί να ανεβάσω θεωρημένη την Ο.Α., επομένως θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση αδείας για αλλαγή επιβλέποντος, αίτηση για ελεγκτή δόμησης, διαπίστωση ολοκλήρωσης εργασιών και στη συνέχεια, θεώρηση της άδειας και αίτηση για δίκτυα, σωστά? Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος ή αν έχει αλλάξει κάτι στη διαδικασία τελευταία. Για την αλλαγή επιβλέποντος, εφόσον παρεμβάλλεται η τακτοποίηση πρακτικά θα ανέβουν στο σύστημα σχέδια του Ν.4495 και Υ.Δ. του νέου μηχανικού, σωστά? Υ.Γ. Για αλλη περιπτωση έστω οικοδομή περατωμένη με θεωρημένη Ο.Α. για σύνδεση στα δίκτυα για την οποία βγαίνει νέα άδεια. Γίνονται οι έλεγχοι, πληρώνονται αμοιβές κλπ, θα πρέπει να γίνει κάποια πρόσθετη διαδικασία για να κλείσει η άδεια? Ευχαριστώ!
  17. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα, σε οικόπεδο που εκκρεμεί πράξη εφαρμογής, προβλέπεται δρόμος που διέρχεται από το κέντρο του οικοπέδου. Το οικόπεδο περιγράφεται στον τίτλο ιδιοκτησίας ως μια ιδιοκτησία και σημερα ειναι ενιαίο, ωστόσο στο Κτηματολόγιο τα 2 τμήματα του οικοπέδου που απομένουν μετά τη ρυμοτόμηση έχουν λάβει 2 ΚΑΕΚ. Το οικόπεδο είναι αδόμητο. Για τη μεταβίβασή του γίνεται μια ΗΤΚ (σύμφωνα με τον τίτλο) ή δύο (σύμφωνα με τα ΚΑΕΚ)? Η κτηματογράφηση είναι σε φάση ανάρτησης. Ευχαριστώ! edit: Υπάρχει τρόπος να βρω έγγραφα (αποσπάσματα) μέσω του Κτηματολογίου για περιοχές σε φάση ανάρτησης? Έχω μόνο τον ΚΑΕΚ.
  18. Καλημέρα, έχω περίπτωση κατοικίας σε 3 επίπεδα, υπόγεια αποθήκη, ισόγειο διαμέρισμα και διαμέρισμα Α΄ ορόφου. Τα διαμερίσματα είναι ανεξάρτητα, λειτουργικά αυτοτελή και εξυπηρετούνται από κεντρικό κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Σ.Ο.Ι. δεν υπάρχει. Ο ιδιοκτήτης θέλει ΠΕΑ για τον Α΄ όροφο. Μπορώ να κάνω μόνο για αυτό το τμήμα ή θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνω σε ολόκληρο το κτήριο?
  19. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για το χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις τόσο αναλυτικά. Το "πραγματική κατάσταση" υποθέτω πως μας παραπέμπει σε ενημέρωση για τις μη αυθαιρεσίες (π.χ. εσωτερικές διαρρυθμίσεις), ωστόσο για ΗΤΚ με μη τακτοποιημένες παραβάσεις της κατηγορίας 3 που δεν μπορούμε να κάνουμε ενημέρωση, ίσως πρέπει να ανεβάζουμε στο πεδίο αποτύπωση την πραγματική κάτοψη, ακόμη και αν αυτή δεν προέρχεται από κάποια επίσημη πράξη. Σε αυτό καταλήγω και νομίζω θα είμαι οκ εαν υπάρχει και η σχετική αναφορά στην περιγραφή της Ο.Ι.. Θα ζητήσω μια ΥΔ και από τον ιδιοκτήτη ότι έχει ενημερωθεί και όλα καλά. Ευχαριστώ και πάλι!
  20. Καλησπέρα, σε οριζόντια ιδιοκτησία με παράβαση κατ. 3 (αλλαγή όψης λόγω διαφορετικής διάστασης ανοίγματος περίπου 50εκ.) ο ιδιοκτήτης έχει ενημερωθεί για την αυθαιρεσία, αλλά δεν θέλει να προχωρήσει σε τακτοποίηση. Μπορώ να εκδώσω ΗΤΚ με σχετική μνεία στην περιγραφή της Ο.Ι. σχετικά με τη μη τακτοποίηση της εν λόγω παράβασης ή η τακτοποίηση είναι πλέον υποχρεωτική?
  21. Καλησπέρα σας, γνωρίζετε Τ.Ζ. για X = 493039,52, Y = 4182188,89, Ηροδότου, Καλύβια Θορικού, Ευχαριστώ!!
  22. Πράγματι λεπτό. Η Ο.Α. εκδόθηκε μέσα Οκτώβρη, θεωρώ αδύνατο μεν το να ολοκληρώθηκε ο Φ.Ο. σε ενάμιση μήνα, από την άλλη δεν μπορώ να το αποδείξω.
  23. Καλησπέρα, κάνω έλεγχο για λογαριασμό αγοραστή σε ακίνητο για το οποίο συνάδελφος έχει εκδόσει ταυτότητα κτηρίου. Το ακίνητο είναι με Ο.Α. του 1955 την οποία έχω, ωστόσο σχέδια από την Πολεοδομία δεν υπάρχουν, καθώς έχουν πολτοποιηθεί (αυτό λέγεται προφορικά από την Πολεοδομία και δεν δίνεται έγγραφη βεβαίωση). Το κτήριο ολοκληρώθηκε το 1956 και ακολούθως έγινε και η σύσταση Ο.Ι. Θεωρώ οτι πρέπει να γίνει τακτοποίηση καθώς σχέδιο δεν υπάρχει (υπάρχει μόνο κάτοψη σύστασης με ημερομηνία το 1956) και καθώς το Διάταγμα της 9/8/1955 αφορά σε κτήρια που προϋπήρχαν της ημερομηνίας αυτής. ¨Εχει κάποιος αντίστοιχη περίπτωση?
  24. Καλημέρα, σε αρχικό έλεγχο σε ακίνητο καλούμαι να ελέγξω 250τ.μ., σε κτήριο συνολικής επιφάνειας 1500τ.μ.. Η αμοιβή μου θα είναι 200+ΦΠΑ ή 300+ΦΠΑ?+
  25. Καλημέρα & καλή βδομάδα σε όλους, έχω περίπτωση που ιδιοκτήτης έχει parking πυλωτής που βλέπει σε μονόδρομο μικρού πλάτους και έχει πρόβλημα κατά την είσοδο έξοδο. Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή απο τη μια μεριά παρκάρουν πολύ κοντά άλλα οχήματα. Από την άλλη πλευρά που ειναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα ο δήμος έχει τοποθετήσει κάδο πάνω στη ράμπα του, δλδ του κόβει 20-30 εκ. από τη ράμπα και δεν μπορεί να στρίψει. Πήγε στο Δήμο και του είπανε οτι η πολυκατοικία πρέπει να έχει υποχρεωτικά ένα κάδο και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Υπάρχει κάποια διάταξη που να έχει υποχρεωτική απόσταση εμποδίων από είσοδο-έξοδο ράμπας? Ο Κ.Ο.Κ. αναφέρει οτι απαγορεέυται η στάθμευση πλησίον εισόδου - εξόδου αλλά τίποτα πιο συγκεκριμένο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.