Μετάβαση στο περιεχόμενο

MEGAMAN13

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MEGAMAN13

  1. Καλησπέρα σας, με ποια δικαιολογητικά αποδεικνύεται ότι δεν έχει συντελεστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση επί ακινήτων στα οποία υφίστανται εμπράγματα δικαιώματα πολιτών σύμφωνα με την παράγραφο 2α του άρθρου 89? Αρκεί μια υπ. δήλωση του ιδιοκτήτη?
  2. Καλησπέρα σας, στην περίπτωση που ο νέος επιβλέπων αναβάλει το έργο μετά το στάδιο των επιχρισμάτων είναι υπεύθυνος για τη στατικότητα του κτηρίου ή αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο αρχικός επιβλέπον? Σε περίπτωση που έχει πεθάνει ο αρχικός επιβλέπον ποιος είναι υπεύθυνος?
  3. Τελικά επιτρέπεται η κατασκευή εξωτερικού κλιμακοστασίου (που οδηγεί σε όροφο) επί του ορίου της ιδιοκτησίας ή θα πρέπει να βρίσκεται εκτός Δ?
  4. Η πιστοποιηση rics θελει συνδρομη 1500€ για αρχη και καθε χρονο τουλαχιστον 500€ για ετησια συνδρομη και σεμιναρια. Η εξεταση ειναι συνεντευξη στο εξωτερικο συμφωνα με τα αγγλικα προτυπα - red book δηλαδη. Σαν συμπερασμα καλυτερα rev αν εχεις τα απαραιτητα προσοντα.
  5. Αλλο ενα προεκλογικο πυροτεχνημα οπως ηταν και η ηλεκτρονικη εκδοση οικοδομικων αδειων.μετα τις εκλογες θα μεινει στο συρταρι μεχρι τις επομενες κ.ο.κ. Μην τσιμπατε, δεν αλλαζει ο Ελληνας πολιτικος.
  6. Αν δεν ηταν στημενες οι κληρωσεις θα βοηθουσε περισσοτερο και θα σταματουσε εντελως τη νεα γενια αυθαιρετων. Με το παλιο συστημα μονο η διαφθορα κερδιζε.
  7. Οι αρχαιολογικές καλά θα έκαναν να εφάρμοζαν κατά γράμμα το Ν.4178/13 διότι είτε τους αρέσει είτε όχι είναι και αυτός ένας νόμος του κράτους όπως για παράδειγμα ο ποινικός κώδικας. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο κάποιος προϊστάμενος αρχαιολογίας επιλέγει ποιους νόμους θα εφαρμόσει και ποιους όχι. Για ποιο λόγω δηλαδή εφαρμόζει σαν πολίτης τον ποινικό κώδικα και όχι το Ν.4178? Αν διαφωνούσε θα μπορούσε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης όπως κάθε πολίτης και αν πιστεύει ότι ο υπουργός πολιτισμού είχε διαφορετική άποψη και δεν υπέγραψε κάτω από το κείμενο τότε να τον ρωτήσει γιατί ψήφισε τους Ν.3843, το Ν4014 και Ν.4178 στην βουλή. Ο νομοθέτης καλός ή κακός άφησε παράθυρο για την νομιμοποίηση – τακτοποίηση αυθαιρέτων σε αρχαιολογικό χώρο και τόπο στην περίπτωση που δεν απαγορευόταν η δόμηση κατά την περίοδο κατασκευής του αυθαιρέτου και εφόσον εγκριθεί μορφολογικά από την επιτροπή του άρθρου 12. Η αρχαιολογία καλό θα ήταν να περιορίσει τις αρμοδιότητες της στην επίβλεψη των εκσκαφών και στο μορφολογικό έλεγχο μνημείων και δε χρειάζεται να γνωμοδοτεί για τη μορφολογική ένταξη κάθε κατασκευής που βρίσκεται σε αρχαιολογικό τόπο. Η επιτροπή του άρθρου 12 και το ΣΑ πιστεύω είναι αρκετά. Η χρονική καθυστέρηση των θεμάτων όταν πρέπει να εξασφαλιστεί η γνωμοδότηση όλων παρακλαδιών της υπηρεσίας όπως εφορίες κλασικών, βυζαντινών, νεωτέρων μνημείων κλπ, αλλά και των τοπικών και κεντρικών αρχαιολογικών συμβουλίων είναι φοβερή το αποτέλεσμα το ίδιο. Δηλαδή μετά από την 3-4ετή αναμονή (στην καλύτερη περίπτωση) η εγκεκριμένη μελέτη καταλήγει να είναι ίδια με αυτή που θα μπορούσε να συντάξει ένας μηχανικός εάν είχε ένα καθοριστεί ένας βασικός μπούσουλας με την τεχνοτροπία της κάθε περιοχής ο οποίος θα έπρεπε υποχρεωτικά να εφαρμοστεί και μετά να ελεγχθεί από τους ελεγκτές δόμησης.
  8. Αναφερομαι σε ολη την ελλαδα, απλα ειναι ευκολοτερο να το καταλαβεις αν δουλευεις στην επαρχεια συναδελφε.
  9. Κατά την προσωπική μου άποψη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις κληρώσεις και το αναφέρω γιατί βλέπω συνέχεια περιπτώσεις συναδέλφων οι οποίοι συνεργάζονται στενά με υπαλλήλους (έχουν μαζί γραφείο έξω) στους οποίους δεν τυχαίνει ποτέ όποιος να ναι, αντίθετα είναι λες και επέλεξαν οι ίδιοι τον ελεγκτή για την υπόθεσή τους. Αυτό πιστεύω πως είναι εύκολο να διαπιστωθεί στην επαρχεία και σε μικρές πόλεις και πολύ δύσκολο σε μεγάλες πόλεις. :ph34r: :ph34r: :ph34r: :ph34r:
  10. Όπως φαίνεται πλέον ξεκάθαρα είναι τελείως στημένο το παιχνίδι των κληρώσεων. Απ ότι καταλαβαίνω όσοι έχουν γνωστούς στο υπεκα (σπάνια) και κυρίως γνωστούς στις πολεοδομίες (για να μιλάνε με το υπεκα) κληρώνονται ή ακόμα καλύτερα επιλέγουν ποιος θα τύχει στη δικιά τους οικοδομή σαν ελεγκτής. Έτσι είναι οι σωστοί μηχανικοί.
  11. Στα εμπορικά καταστήματα περιλαμβάνονται τα καταστήματα που εμπορεύονται ρούχα,τα mini market, τα κομμωτήρια κλπ ή κάτι πιο συγκεκριμένο?
  12. Η διαμερισματωση και μια παραβαση κατηγοριας 13 σε τι κατηγορια θα πρεπει να δηλωθουν;1,2,3 αποκλειεται παντως. Αν ειναι 5 θα πρεπει να μπει σε διαδικασιες εξωφρενικες ο ιδιοκτητης θεωρω.
  13. Αλλαγή διαμερισμάτωσης και αλλαγή όψεων σε τι κατηγορία τα βάζουμε? Τι σχέδια απαιτούνται? Έκανα μετάβαση από το 4014 στον 4178 και δεν βγάζει τα καρτελάκι με τα αρχεία για να ανεβάσω τα δικαιολογητικα.
  14. Φούσκα το σύστημα κλήρωσης ελεγκτών δόμησης. Κατά τη γνώμη μου δεν γίνονται κληρώσεις και όποιος μηχανικός έχει τα κονέ επιλέγεται. Σε κλειστές κοινωνίες με λίγους μηχανικούς αυτό έχει γίνει αντιληπτό πλέον. Όσοι έχουν τις κατάλληλες προσβάσεις επιλέγονται και επιλέγουν τον ελεγκτή που τους συμφέρει. Απόδειξη το γεγονός ότι δεν αναρτώνται στο διαύγεια οι έλεγχοι και το ότι δεν επιτρέπεται στους μηχανικούς να παρακολουθήσουν την ηλεκτρονική κλήρωση στο ΥΠΕΚΑ. Θα αλλάξει ποτέ αυτή η χώρα?
  15. Λογικά στην τεχνική έκθεση θα πρέπει να γίνετε αναφορά στην στατική επάρκεια της κάθε στρούγκας. Έρε ευθύνες για 100ευρώ.
  16. Χαρακτηρισμένο χαμηλό κτίριο μπορεί να αλλάξει σε 'κανονικό' εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις Δ, κλπ ώστε να γίνει προσθήκη καθ ύψος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.