Μετάβαση στο περιεχόμενο

pmitsios

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by pmitsios

  1. Καλημέρα. Δεν θα βγάλεις άκρη με βάση ποιο νόμο..... Όλα τα κτίρια δημόσιου χαρακτήρα, ανάλογα με το ιδιοκτησιακό, είναι σε φάση τακτοποίησης με τον Ν.4178 από διάφορες υπηρεσίες. Έχω περίπτωση λυκείου (1970 κατασκευή) χωρίς οικοδομική άδεια για το κτίριο και έχουν μπλοκάρει την έκδοση άδειας λειτουργίας κυλικείου. Υπάρχει στο Δήμο ομάδα που έχει αναλάβει την τακτοποίηση των κτιρίων που ανήκουν στο Δήμο και αναμένω την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας.
  2. Υπάρχει και η γνωμοδότηση 178/2010 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους: http://www.pxpa.gr/wp-content/uploads/2012/12/%CE%93%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CC%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%9D%CE%A3%CE%9A-178-2010.pdf και η οποία είναι αρνητική στην "συνένωση" όμορων με μισθωτήριο στο ένα. Βέβαια το ερώτημα είναι για συγκεκριμένη χρήση, αλλά δεν τονίζεται κάτι τέτοιο στην γνωμοδότηση. Το θέμα είναι, τι ισχύ έχει η γνωμοδότηση γενικότερα, γιατί δεν βρήκα "συνέχεια" απ το ΥΠΕΚΑ για το θέμα.
  3. Καλημέρα. Πάντως πριν περίπου 10 ημέρες για πληρωμή προστίμων αυθαιρέτων σε Εθνική και Eurobank, ζητήθηκε, ενώ μου είχαν δώσει μετρητά οι πελάτες μου, να κατατεθούν τα χρήματα πρώτα σε λογαριασμό της τράπεζας και μετά να γίνει η πληρωμή των προστίμων με μεταφορά του ποσού. Δέχθηκαν να γίνει με κατάθεση σε δικό μου λογαριασμό. Στην Εθνική αρχικά δεν ήθελε ο υπάλληλος να το κάνει.
  4. Καλή, δημιουργική και με πολλές δουλειές χρονιά....
  5. Πάντως εγώ μόνο με Opera κάνω υποβολή και γεωγραφικό εντοπισμό. Στους υπόλοιπους exlporer δεν... Δεν δοκίμασα να ανεβάσω αρχεία με κανένα.
  6. Σε μενα δεν ανοιγει καθολου σε chrome και firefox. Ανοιγει μονο με internet explorer αλλα δεν δουλευει οταν παω να κανω υποβολη. Δουλευει σε σας η υποβολη? "Η τοποθεσία web δεν μπορεί να εμφανίσει τη σελίδα"
  7. ευχαριστώ για την απάντηση. Να σημειώσω ότι ο ιδιοκτήτης έχει δηλώσει εγγράφως στο τοπογραφικό (με θεώρηση ΚΕΠ) ότι δεν έχει αξιώσεις κτλ για το επίμαχο τμήμα και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το κατεδαφίσει.
  8. Καλησπέρα. Υπάρχει ένα οικόπεδο το οποίο είναι εντός οριοθετημένου οικισμού. Αποτελούσε αγροτεμάχιο διανομής και το 1985 με απόφαση Νομάρχη είναι εντός οριοθέτησης. Έχει πρόσωπο σε επαρχιακή οδό και βλέπω ότι το περιφραγμένο πλέον οικόπεδο, έμπροσθεν της οδού έχει "φάει" τμήμα της (60cm). Σημειώνω ότι υπάρχουν κράσπεδα και πεζοδρόμιο σε όλο το μήκος της οδού και μέχρι την υφιστάμενη περίφραξη και ο ιδιοκτήτης σε καμία περίπτωση δεν θέλει να οικειοποιηθεί το τμήμα της οδού. Για οικονομικούς και μόνο λόγους δεν δύναται να κατεδαφίσει σήμερα και να κατασκευάσει πιο μέσα νέα περίφραξη. Παλιότερα είχε βγει οικοδομική άδεια στο τότε αγροτεμάχιο και σήμερα νομιμοποιώ (μόνο νομιμοποίηση και όχι άλλη εργασία δόμησης) με άδεια δόμησης αυθαιρεσίες εκείνης της αδείας. Στο τοπογραφικό έδειξα ότι έχει γίνει κατάληψη της οδού και βάζω πιο μέσα την ρυμοτομική γραμμή. Απ' την υπηρεσία δόμησης δεν υπογράφουν το τοπογραφικό αν δεν κατεδαφιστεί η περίφραξη. Υπάρχει κάποια νομοθεσία για τους οριοθετημένους όπως υφίσταται για τις πράξεις εφαρμογής ή εφαρμόζονται τα ίδια? Μπορεί να μου ζητήσει η ΥΔΟΜ κατεδάφιση της περίφραξης ή πρέπει να υπάρξει απόφαση δημοτικού συμβουλίου? Μπορούν να μου μπλοκάρουν όντως την έκδοση της αδείας ή όχι? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  9. Μια χαρά! Ωραία επιλογή έκανα πάλι για plotter.... Ευχαριστώ συνάδελφε.
  10. Και κόστος για δοχείο και κεφαλή?
  11. Terry, έχω εδώ και λίγες ημέρες, μεταχειρισμένο τον canon 750. Αυτό το "Maintenance cartridge free space 60%" τι είναι; Στο 0% αλλάζω κεφαλή; Απ' οτι έχω δει έχει τυπώσει περίπου 5 ρολά Α1.
  12. H ημερομηνία αυτοψίας μπορεί να παραταθεί κατά 5 εργάσιμες ημέρες (νομίζω) και μετά από συνεννόηση με τον ελεγκτή δόμησης (ενημερώνει αυτός την ΕΥΕΔ για την νέα ημερομηνία αυτοψίας). Αν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν μπορεί να γίνει η αυτοψία τότε ενημερώνεις τον ελεγκτή και αυτός με την σειρά του ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία ότι δεν έγινε η αυτοψία και ακυρώνεται ο έλεγχος. Επίσης κάνεις και ο ίδιος αίτηση στην υπηρεσία δόμησης και αναφέρεις τους λόγους για τους οποίους ζητάς ακύρωση της αυτοψίας (κρατάς και αντίγραφο της αίτησης με τον αριθμό πρωτοκόλλου). Η ΕΥΕΔ στέλνει και έγγραφο με email ότι ακυρώθηκε ο έλεγχος. Επανέρχεσαι με νέα αίτηση για αυτοψία όταν τελειώσεις με την αναθεώρηση. Εκεί μπορεί να σε πάρουν απ' το ΥΠΕΚΑ και να σε ρωτήσουν γιατί θέλεις ξανά αυτοψία και προφανώς τους στέλνεις την αίτηση ακύρωσης που είχες κάνει και το έγγραφο που έστειλε η ΕΥΕΔ.
  13. Εχω αρκετες ημερες με το προβλημα. Αλλωστε με τον firefox δουλευει κανονικα.
  14. Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους. Μετα απο ενα format σκληρου και εγκατασταση εκ νεου ολων των προγραμματων διαπιστωσα οτι ο google chrome και ο internet explorer δεν ανοιγουν την ηλεκτρονικη εφαρμογη υποβολης δηλωσεων του ΤΕΕ. Στο internet explorer γραφει ***Ο Internet Explorer δεν μπορεί να εμφανίσει την ιστοσελίδα*** ενω στον chrome γραφει: Η σύνδεση με τον ιστότοπο portal.tee.gr διακόπηκε.Η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη Δείτε ορισμένες προτάσεις: · Επαναλάβετε τη φόρτωση αυτής της ιστοσελίδας αργότερα. · Ελέγξτε τη σύνδεση σας στο Διαδίκτυο. Επανεκκινήστε δρομολογητές, μόντεμ ή άλλες συσκευές δικτύου που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε. · Δοκιμάστε να προσθέσετε το Google Chrome ως επιτρεπόμενο πρόγραμμα στις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας ή του λογισμικού προστασίας από ιούς. Αν συμπεριλαμβάνεται ήδη στα επιτρεπόμενα προγράμματα, δοκιμάστε να το διαγράψετε από τη λίστα με τα επιτρεπόμενα προγράμματα και να το προσθέσετε ξανά. · Εάν χρησιμοποιείτε ένα διακομιστή μεσολάβησης, ελέγξτε τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης ή επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του δικτύου σας για να βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής μεσολάβησης λειτουργεί. Αν δεν πιστεύετε ότι απαιτείται η χρήση διακομιστή μεσολάβησης, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης: Μεταβείτε στο μενού του Chrome > Ρυθμίσεις > Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων… > Αλλαγή ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης... > Ρυθμίσεις LAN και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου "Χρήση διακομιστή μεσολάβησης για το LAN". Σφάλμα 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Έγινε επαναφορά της σύνδεσης. Το παραξενο ειναι οτι με τον firefox ανοιγουν ολα κανονικα αρα δεν παιζει προβλημα πιστευω με το antivirus eset smart security που εχω. Αντιμετωπισα προβλημα σε αλλη μια ιστοσελιδα που ζητουσε παλι κωδικους εισοδου, οπως και στην εφαρμογη του ΤΕΕ παλι για τις αμοιβες. Δοκιμασα και τον οδηγο επιλυσης του chrome για ***Χρήση διακομιστή μεσολάβησης για το LAN*** αλλα δεν... Το εχει συναντησει κανεις το ιδιο προβλημα;
  15. Μπορει να σου δωσει η υπηρεσια εγγραφο προς τον φορεα εκδοσης της εγγυητικης, στο οποιο θα αναφερει οτι η εγγυητικη ειναι ακυρη καθως εκλεισε το εργο ή οτιδηποτε εχει γινει με το εργο. Βεβαια μερικες τραπεζες ζητουν οποσδηποτε το σωμα της εγγυητικης, οποτε εκει καλα θα κανει η υπηρεσια να αναφερει και οτι απολεσθει η εγγυητικη.
  16. Καλημέρα. Απ' ότι είδα δεν αλλάξε κάτι σε σχέση με την γραμμή δόμησης και τον νέο διάταγμα για τους οριοθετημένους οικισμούς. Σε οριοθετημένο λοιπόν <2000 κατοίκων με οικόπεδο >500μ2, μπορεί μέσα στην απόσταση των 2,50μ (γραμμή δόμησης) να βγει εναέριος εξώστης και ανοικτή κλίμακα (1/10 και 1/4 αντίστοιχα)? Υπόψη ότι η δημοτική οδός είναι 4,00μ και έχω υπερύψωση κτιρίου 1,00μ, οπότε αν ισχύει το παραπάνω έχουμε: εξώστης 1/10*6,5=0,65μ και κλίμακα 1/4*6,25=1,56μ.
  17. Να προσθεσω μια ακομα περιπτωση για σοφιτα. Υπηρχε ισογεια κατοικια και εκδοθηκε οικοδομικη αδεια για προσθηκη οροφου. Στην προσθηκη προβλεποταν και στεγη. Ο ιδιοκτητης κατασκευασε τον οροφο και κλασικα αυξησε και το υψος της στεγης που εγινε σοφιτα. Η σοφιτα επικοινωνει με εσωτερικη σκαλα μεσα απ΄τον οροφο. Το κεντρικο κλιμακοστασιο σταματα στο δαπεδο του οροφου και δεν συνεχιζει. Ο ιδιοκτητης πριν εκδοσει την αδεια ειχει συμβολαιογραφικα τον αερα (50% ισογειο και 50% αερας για μελλοντικο οροφο) πανω απ' το ισογειο και δεν εχει κανει αλλο συμβολαιο απο τοτε. Το ισογειο 50% (οριζοντια) ειναι του αδελφου του ιδιοκτητη. Τωρα ο ιδιοκτητης του οροφου και της σοφιτας θελει να δηλωσει την σοφιτα χωρις ομως να ενημερωσει τον αδερφο του. Απαιτειται συναινεση του αδερφου του (ισογειο) για την δηλωση? Η γνωμη μου ειναι οτι δεν χρειαζεται συναινεση.
  18. Σωστα Ιασονα. Ειχα εξαντλησει τον μηνα σε μια περιπτωση, για προσωρινη υπαγωγη. Η προθεσμια για την Α' δοση πηγε ενα μηνα μετα την προσωρινη υπαγωγη.
  19. Ηταν στην ιδια αιτηση ομως. Νομιζω και τα προστιμα πληρωνοντουσαν στο τελος με τον ελεγχο και των υπολοιπων φορολογικων.
  20. Και αν συναδερφοι εκτος της νομιμοποιησης με τον Ν.4014 θελουμε να κανουμε και προσθηκη ταυτοχρονα τι γινεται; Στην περιπτωση μου εκτος των αλλων που νομιμοποιω εχω δηλωσει στον Ν.4014 την θεμελιωση ενος κτιριου 2,0χ2,5 (υπαρχει μεχρι το δαπεδο με αναμονες για μεταλλικη κατασκευη) και θελω εκτος της νομιμοποιησης να βαλω και το νεο κτιριο. Γινεται στην ιδια αδεια δομησης ή απαιτουνται δυο αιτησεις;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.