Μετάβαση στο περιεχόμενο

dib

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.942
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    18

dib last won the day on Ιούνιος 25

dib had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αττικής
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

14.766 profile views

dib's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Well Followed Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

1,4k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σωστά τα λέει το ΥΠΕΝ, σε ημιτελές κτήριο χωρίς κουφώματα, το σπίτι είναι σουρωτήρι απο αέρα. Μάλλον δεν σου έχει τύχει να βρεθείς σε τέτοια κατάσταση να δεις τι συνθήκες επικρατούν! Γιατί πετσοκόβεις το κτήριο, αν ο Α΄ ΠΕΑτζης δεν έχει λάβει μέτρα στη πλάκα οροφής και έχουν εφαρμοστεί στο ακέραιο όλες οι άλλες παρεμβάσεις που αναφέρονται στο Α' ΠΕΑ? Αν δεν βρήκες άλλες αστοχίες στις παρεμβάσεις, θα πρέπει να το βγάζεις τουλάχιστον στη δυνητική κατηγορία που γράφει το Α' ΠΕΑ, αφου έτσι έχει υπολογιστεί!
  2. Ναι, δεν απαιτείται μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας γιατί ανήκει στις εξαιρέσεις του άρθρου 4 (?) του Ν. 4122/13.
  3. Δεν ξέρω αν όπως έχει συνδέσει τα καλώδια διαρρέονται απο ρεύμα, αλλά αν δεν λειτουργούν τα μάτια και ο φούρνος, ίσως να είναι θέμα του ψηφιακού ρολογιού της κουζίνας, όπως συμβαίνει στη δική μου συσκευή. Πιθανόν να χρειάζεται να ρυθμίσεις το ρολόι για να λειτουργήσει....η δική μου κουζίνα λειτουργεί με ένδειξη της ώρας στις 12:00.
  4. Απ΄οτι γνωρίζω, ο Δήμος δε εμπλέκεται με την ύπαρξη και λειτουργία του ανελκυστήρα...αρμόδια αρχή είναι η Δ/νση Ανάπτυξης της Περιφέρειας που ανήκει το σπίτι σας.
  5. Ναι μπορείς να το υπολογίσεις, αρκεί να έχεις υπολογίσει σωστά (στο χιλιοστό) το U της κάθε επιφάνειας. Τις θερμογέφυρες για κάθε περίπτωση, αναλυτικά θα τις πάρεις απο τη ΤΟΤΕΕ 2 (ή 3?)....ή θα προσθέσεις 0,20 σε κάθε τελική τιμή του U.
  6. Βγαίνει οικ. άδεια κτηρίου με χρήση μόνο κουζίνα? 😉 Βγάλτε για εστιατόριο και μετά το ΠΕΑ και το ΠΕΚ κάντε τη όλη κουζίνα!
  7. 1) Γνωρίζω οτι οι ΒΙΠΕ είναι εκτός σχεδίου...αλλά ας απαντήσουν οι αρμόδιες ειδικότητες μηχανικών 2) Πρώτα θα επιλέξεις το 253 (Ανάρτηση έντυπης εγκεκριμένης/θεωρημένης μελέτης (ενεργ.) πυροπροστασίας), θα σκανάρεις σε pdf όλα τα σχέδια + μελέτες της πυρασφάλειας και θα τα αναρτήσεις στο σύστημα στη καρτέλα Ανέβασμα αρχείων, στη συνέχεια θα συμπληρώσεις τα στοιχεία στις άλλες καρτέλες και θα την υποβάλεις. Αφου την υποβάλεις, μετά με νέα αίτηση θα επιλέξεις το 251 (Αρχειοθέτηση μελέτης (ενεργητικής) πυροπροστασίας), θα συμπληρώσεις πάλι όλες τις καρτέλες (όπου απαιτείται) και θα την υποβάλεις...σε επιχειρήσεις που δεν έχουν μόνιμα συστήματα, γίνεται αρχειοθέτηση μελέτης και δεν εκδίδεται πιστοποιητικό. 3) Είναι δύσκολο να περιγράψω τι πρέπει να τσεκάρεις...πρέπει να δεις με ποιο Πρ. Διάταγμα έγινε η μελέτη, υποθέτω με το ΠΔ 71/88 και τσεκάρεις : 1. Κανονισμός .... Τοπογραφικό Διάγραμμα ... Σύνολο κτηρίου .... Αυθαίρετα (αν έχει κάνει τακτοποιήσεις)... Μελέτη ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας .... Κατηγορία (Α,Β,C) ανάλογα που ανήκει 4) & 5) Είναι δύσκολο να περιγράψω τι πρέπει να κάνεις 6) Επιλέγεις τον εαυτό σου απο τον αριθ. μητρώου ΤΕΕ και συμπληρώνεται αυτόματα 7) Γράφεις τα στοιχεία του μισθωτή (επώνυμο, όνομα, κλπ) Όλα τα σχέδια, μελέτες, οικ. άδεια, καταστατικό, ενοικιαστήριο, τακτοποιήσεις, κλπ., τα ανεβάζεις στη καρτέλα Ανέβασμα αρχείων και αφου συμπληρώσεις όλες τις καρτέλες όπου απαιτείται, την υποβάλεις. Επειδή είναι δύσκολη η διαδικασία, ανέθεσε την σε συνάδελφο μηχανολόγο που έχει εμπειρία με πυρασφάλειες μέσω του e-adeia.
  8. Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση, αλλά προχθές με τον ίδιο browser (Firefox αυτό χρησιμοποιώ) έκανα το ίδιο πράγμα χωρίς πρόβλημα...σήμερα μουλάρωσε! 😈
  9. Συνάδελφοι για δώστε λίγο περισσότερη προσοχή στις ΤΟΤΕΕ. Υπάρχουν πολλά ''ψιλά'' γράμματα... (όπως στα έντυπα της τράπεζας 😜)
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα Είμαι μέσα στο σύστημα για υποβολή ενεργητικής πυροπροστασίας, κλικάρω το Γεωχωρικό εντοπισμό αλλά βγάζει άσπρη οθόνη...κάνω ριφρες αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! Ξέρετε τι μπορεί να συμβαίνει? Ευχαριστώ
  11. Θεωρώ πως πρέπει να ρωτήσει το Υγειονομικό που ανήκει ο φούρνος, εαν επιτρέπεται αυτός ο συνδυασμός παροχής υπηρεσιών
  12. Αφου ισχύει ο ΚΕΝΑΚ/2017 με την ΥΑ 6949/2019 περί ριζικής ανακαίνισης, γιατί κοιτάς τι λέει αυτός του '13 (Ν. 4122/2013)? Αν είσαι πάνω απο τα όρια της ΥΑ 6949/2019, επιβάλλεται να κάνεις ΜΕΑ, αν είσαι κάτω απο τα όρια κάνεις μόνο Μελέτη Θερμομονωτικής Επάρκειας.
  13. Κοίτα συνάδελφε @Didonis ...αυτός έβγαλε ενα ΠΕΑ τοτε το '16, σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα που εσυ δεν ξέρεις ποια είναι. Θεωρώ οτι δεν πρέπει να του στείλες κάτι....τώρα αν εσυ κρίνεις για τους δικούς λόγους οτι πρέπει να στείλεις, κάντο το!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.