Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Past hour
  2. Είναι θολό σημείο το συγκεκριμένο. Σπάνιο για το ΝΟΚ!!! 😄 Το λογικό θα ήταν να επιτρέπεται διότι στην ίδια θέση θα επιτρεπόταν πχ η κατασκευή κτιρίου. Το κτίριο βέβαια δεν θα επιτρεπόταν να έχει καθόλου ανοίγματα προς το όριο λόγω οικοδομικού κανονισμού και πυροπροστασίας. Στα στέγαστρα απαγορεύονται κατακόρυφα στοιχεία πλήρωσης εκτός αν περάσουν απο ΣΑ. Παλαιότερα που οι άδειες ελέγχονταν, σε οικοδομική άδεια που έδειχνα στέγαστρο για γκαράζ (ή υπόστεγο τότε) δίπλα σε κτίριο που ήταν σε επαφή με το όριο, κατα τον έλεγχο με υποχρέωσαν να χτιστεί η πλευρά του στεγάστρου σε επαφή με το όριο.
  3. Σήμερα
  4. Χθες
  5. Και ποιός να διαφωνήσει! Η viva χρεώνει 10 τον μήνα, επί δύο λογαριασμούς, προσωπικό κ επαγγελματικό. Έβαλαν κάτι ψιλά κι εξαφανίσθηκαν. Ληστές είναι. Ο υπόκοσμος με λευκά κολλάρα,να κάνει κουμάντο. Κι η επιβράβευση; την ακούτε στις ειδήσεις. Εμετός. Κι εμείς, οι σκλάβοι. Καλά Χριστούγεννα.
  6. Συμφωνώ απολύτως. Η απατεωνιά τους δεν έχει προηγούμενο. Σωστό και αυτό με τον δικηγόρο. Το σκέφτηκα αλλά όπως είπες το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο.
  7. Και σε αυτό που περιγράφεις με τον προνομιακό, δε θα έπρεπε να οφείλεις έσυ να κάνεις κίνηση για 'μη αποδοχή'. Θα έπρεπε η 'ενεργή αποδοχή' σου να έκρινε τη μεταφορά στη νέα κατάσταση ή όχι. Επιπλέον πολλοί πελάτες της ΕΤΕ δεν έχουν web banking και θα έπρεπε να στηθούν στο τηλέφωνο για 'μη αποδοχή'. Τώρα για το άλλο που ρωτάς με την επιστροφή των 96 ευρώ, αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει. Με δικηγόρο θεωρώ πάντως ότι θα τα πάρεις σίγουρα, αλλά θα κοστίσει αρκετά παραπάνω... (εκεί ποντάρουν)
  8. Σε αυτό με τον προνομιακό της ΕΤΕ, παρατήρησα ότι υπήρχε επιλογή στον λογαριασμό να το απενεργοποιήσεις (ακριβώς δεν θυμάμαι τα βήματα) στο ebanking. Αυτό το πρόλαβα. Το θέμα με την καταχρηστική πρακτική τους για το Pos είναι ότι δεν έχεις κάπου να κλικάρεις ή να υπογράψεις περί αποδοχής ή μη. Η μόνη απάντηση που ίσως λάβει κανείς είναι οτι μας ενημέρωσαν και αφού δεν εναντιωθήκαμε να καταγγείλουμε τη σύμβαση, θεωρήθηκε ότι σιωπηρά αποδεχτήκαμε τη νέα τιμολογιακή πολιτική. Νομικός δεν είμαι αλλά μου φαίνεται τουλάχιστον "περίεργη" αυτή η προσέγγιση. Δεν ξέρω αν κάποιος συνάδελφος κατάφερε να του επιστρέψουν τα 96 Ευρώ που του εκλεψαν από το λογιαριασμό του. Η αρχική σύμβαση με το ενσύρματο τερματικο έλεγε 3,90 Ε/μήνα (δεν ανέφερε καμία άλλη χρέωση).
  9. Στην περίπτωση της παράνομης μετατροπής λογαριασμού ταμιευτηρίου σε 'προνομιακό' με χρέωση, είμαι σίγουρος ότι οι μισοί (μπορεί και παραπάνω) δικαιούχοι δε θα προβούν σε 'μη αποδοχή' είτε επειδή βαριούνται να περιμένουν μισή ώρα στο τηλέφωνο, είτε επειδή δεν ενημερώθηκαν κλπ. Έκανα ένα πρόχειρο υπολογισμό (με εκτιμήσεις και παραδοχές) και οι τύποι θα βγάλουν κάτι εκατομμύρια ευρώ με αυτό το κόλπο. Για μένα η λέξη κλειδί είναι η 'ενεργή αποδοχή' (δηλαδή να υπογράψεις, να κλικάρεις ένα κουτί κλπ) ειδικά σε περιπτώσεις που αλλάζει ριζικά το καθεστώς της υπάρχουσας σύμβασης. Δηλαδή είναι άλλο μια ετήσια συνδρομή να αυξηθεί κατά 10% και άλλο μια δωρεάν υπηρεσία ξαφνικά και χωρίς 'ενεργή αποδοχή' να αρχίσει να κοστίζει 100 ευρώ.
  10. @Roy_Hobbs Aυτό λέμε όλοι αλλά που να βρούμε το δίκιο μας. Σαν.."κύριοι" βούτηξαν τα χρήματα από τους λογαριασμούς μας. Αυτοί το βάφτισαν παγια χρέωση, αλλά η σωστή λέξη είναι "ληστεία". Αφού υπάρχει η ασυλία από τους κυβερνώντες, αλωνίζουν μια χαρά στην πλάτη μας. Μιλάμε για επαγγελματίες κλέφτες.
  11. Δεν είμαι νομικός, αλλά θεωρώ ότι είναι παράνομη αυτή η μονομερής τροποποίηση της σύμβασης χωρίς ενεργή αποδοχή από τον πελάτη. Κάτι αντίστοιχο έκανε η Εθνική και με τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου που μια μέρα έστειλε μια επιστολή ότι οι λογαριαμσοί αυτοί θα γίνουν 'προνομιακοί' (ή κάποια άλλη μπούρδα όνομα) με κάτι προνόμια για γέλια και εννοείται με μηνιαία (ή ετήσια, δε θυμάμαι χρέωση). Αν δεν ήθελες ο λογαριασμός ταμιευτηρίου σου να γίνει 'προνομιακός' έπρεπε να στηθείς μισή ώρα στο τηλέφωνο για να δηλώσεις τη μη αποδοχή της μετατροπής...
  12. θεωρώ ότι επιτρέπεται,γιατί: στην παρ 7 λέει. Επί των ακάλυπτων χώρων του οικοπέδου και εφόσον καλύπτεται η υποχρέωση για φύτευση, σύμφωνα με την παρ. 2, επιτρέπονται οι παρακάτω κατασκευές: ια) Στέγαστρα σε οποιαδήποτε θέση. στην συνέχεια στην παρ 4 λέει "Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ ή δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου, εκτός όσων αναφέρονται σε άλλα άρθρα του παρόντος νόμου, επιτρέπονται:" και στην συνέχεια στη στ) λέει στ) Αρχιτεκτονικές προεξοχές και αρχιτεκτονικά στοιχεία, ογκοπλαστικές προεξοχές και διακοσμητικά στοιχεία, κινητά ή σταθερά συστήματα σκίασης, κατασκευές για τη συντήρηση του κελύφους, αγωγοί τεχνικών συστημάτων, όπως καμινάδες, αεραγωγοί, υδρορροές, προστεγάσματα και στέγαστρα. Το μέγιστο πλάτος όλων των παραπάνω ισούται με 1/4 Δ ή 1/4 δ. αυτά όλα όμως αφορούν κατασκευές επί του κτιρίου και επομένως όταν το στέγαστρο γίνεται π.χ επί εξώστη τότε μόνο κρατάμε την απόσταση 1/4 του Δ ή δ (και αυτό είναι λογικό -καθώς αλλιώς θα είχαμε αρχιτεκτονικά στοιχεία -ογκοπλαστικές προεξοχές κλπ με 1/Δ ή δ και τα στέγαστρα θα έφταναν μέχρι το όμορο δηλαδή θα εξείχαν των παραπάνω κατασκευών που είναι και αντιαισθητικό και παράλογο!)
  13. Δεν πολυκατάλαβα τι λες, αλλά τέλος πάντων, αν ο ανεξάρτητος χώρος οριοθετείται όπως στο σκαρίφημα που έστειλες (είναι λες απο άλλη περίπτωση), έχει ανεξάρτητη είσοδο στου χώρους αυτούς, ναι απαιτείται ΜΕΑ.
  14. Συνάδελφε @Pavlos33 με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με ότι λες και προσυπογράφω!
  15. αν στο ισόγειο προβλέπονταν κατάστημα ίσχυε η 10/μέτρη κατά το βάθος του κάλυψη (ασχέτως π.κ), αλλά στον όροφο η κάλυψη επανέρχονταν στην επιτρεπομένη
  16. @dib Eνοείται ότι συμφωνώ. Μιλάμε για ασύδοτα αρπακτικά-νομιμοποιημένοι απατεώνες με τις πλάτες της εκάστοτε (και της νυν) κυβέρνησης. Τα τελευταία χρόνια το κακό έχει παραγίνει και η κατάσταση ξέφυγε. Η ευκολία με την οποία τροποποιούν μονομερώς συμβάσεις με την ψευδοδικαιολογία ότι ενημέρωσαν είναι μια από τις πολλές καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Αλήθεια, από πότε ένα ενημερωτικό mail ή έστω έγχαρτη επιστολή αντικαθιστά τους όρους μιας σύμβασης. Αν για κάποιο λόγο μια εταιρία επιθυμεί να αλλάξει πολιτική πρέπει να έχει την υπογραφή του αντισυμβαλλόμενου αλλιώς να διακόψει την υπηρεσία και όχι να βάζει χέρι στον λογαριασμό μας και να βουτάει τα χρήματα που αξιώνει σαν κλέφτης (ατιμώρητος βεβαίως).
  17. Είναι ανεξάρτητος λειτουργικά ή αλλιώς έχει διαφορετική χρήση σε σχέση με το υπόλοιπο κτίριο. Οι παραπάνω κατόψεις αφορούν άλλη περίπτωση. Το ισόγειο και ο 1ος όροφος στα κάτωθι σκαριφήματα αποτελούν ενιαίο χώρο βιομηχανίας και στον 1ο όροφο υπάρχει ένα κομμάτι στο οποίο στεγάζονται λουτρά και κουζίνα. σκαριφημα.pdf
  18. Ποιος είναι ο ανεξάρτητος χώρος εντός της βιομηχανίας? Για δείξε με κόκκινο περίγραμμα, γιατί με τις κατόψεις που στέλνεις, δεν εντοπίζεται ποιος είναι ο ανεξάρτητος χώρος.
  19. Άμα χρωστάει η ΝΔ περίπου 1δις στις τράπεζες και άλλο 0,5δις το ΠΑΣΟΚ, απο τα δάνεια που έχουν και δεν θα τα πάρουν πίσω, να περιμένουμε κι άλλα χειρότερα συνάδελφε, που ακόμα δεν τα έχουμε δει! 🥵😡😈 Και χέστηκα για τις αρνητικές που θα μου βάλουν οι ψηφοφόροι τους και κομματόσκυλα τους!!!!!
  20. Καλημέρα! ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ανεβάζω σχέδιο για την χωροθέτηση. 12-12l.pdf
  21. Συνάδελφοι καλησπέρα σας, Εχω την εξής περίπτωση , έχω κληθεί να κάνω μια τακτοποίηση για σύνταξη συμβολαίων για μια μεζονέτα( εντός σχεδίου) στην οποία στο υπόγειο ( το οποίο έχει 4/1000) έχει γίνει αλλαγή χρήσης συμφωνα με τον Ν3843 και το πρόβλημα είναι το εξής : στο υπόγειο υπάρχει και ένα λεβητοστάσιο(8τμ) ,οπότε η αλλαγή χρησης έχει γίνει στο υπόλοιπο τμήμα /ομως η πραγματική θέση του λεβητοστασίου δεν είναι αυτη που φαίνεται στην Ο.Α αλλά έχει μεταφερθεί από την άλλη ΄θέση και το εμβαδόν του είναι 5τμ . Εγώ τώρα που θέλω να κάνω την τακτοποίηση κάποιων άλλων μικρων αυθαρεσιών θα πρεπει να προσθεςω και αυτο, το θέμα είναι όμως θα είμαι κατηγορία 4 ή 5΄?με πιάνει η εγκύκλιος 2 για τους Η.Χ.? Διαφορετικά αν δεν με πιάνει πάω κατηγορία 5 με τα 4/1000 που αναλογούν στην οριζόντια αυτη. Επίσης στην περίπτωση που με πιάνει η κατ4 τι εμβαδόν επιπλέον πρέπει να τακτοποιήσω? τα 8 τμ του παλιου λεβητοστασίου που τώρα είναι κ.χ. η τα 8-5 = 3τμ αφαιροντας το λεβητοστάσιο στην νέα του θέση ? Report_0000003009.pdf
  22. Καλησπέρα σε όλους. Αν γνωρίζει κανείς για προσθήκη καθ΄ ύψος με ΓΟΚ 73. Το ισόγειο και ο Α όροφος έχουν γίνει με άδεια που έχει χαθεί οπότε δεν γνωρίζουμε την χρονολογία. Στο υπάρχον κτίριο υπάρχει υπέρβαση κάλυψης και σε σχέση με τον ΓΟΚ 55 (είναι σχεδόν 85% και δεν είναι γωνιακό ούτε έχει στοά). Στη προσθήκη καθ΄ ύψος Β και Γ ορόφων του 1978 έχει προσμετρήσει την δόμηση του 70% της κάλυψης του ισογείου και του Α ορ. ως υπάρχουσα, αλλά η προσθήκη εκτείνεται σε όλη την κάλυψη του ισογείου. Γνωρίζει κανείς αν επιτρεπόταν αυτό, γιατί από όσο κατάλαβα μπορούσες να συνεχίσεις μόνο τον φέροντα οργανισμό.
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.