Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Past hour
  2. σωστά .... αλλά με τα ΑΝ.... εμείς δεν είμαστε βιομήχανοι αλλά Μηχανικοί..... οπότε ας (χωρίς αν) φροντίσουμε τα δικά μας ..... που πέραν του ατομικισμού δεν τα φροντίζουμε.... συνοπτικά παρτάκιδες κι ότι βρέξει ας κατεβάσει. Το έχω ξαναγράψει και ακόμα περιμένω έστω μία φορά στην ιστορία οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί να κάνουν ΑΠΕΡΓΙΑ..... ποτέ των ποτών...... νομίζουμε πως είμαστε Βιομήχανοι μάλλον.
  3. Συνάδελφοι καλημέρα. Αρχικά δηλώνω ότι είμαι εκ των προτέρω σύμφωνος με τις απόψεις σας, και προσωπικά σε όσες αντίστοιχες υποθέσεις μου έτυχαν για την Αίγινα, ειδικά σε κατηργημένους οικισμούς, εξέφρασα την άποψη που εκφράσατε και εσείς, δηλαδή να αποφευχθεί παραχώρηση σε κοινή χρήση. ΩΣΤΟΣΟ, με ένα πολύ ακατανόητο τρόπο, όχι μόνο επιτρέπεται στην Αίγινα, αλλά είναι και σχετικά εύκολο αυτό που ρωτάει ο φίλος. Παρεπιπτόντως δεν έδωσα σημασία σε μεγέθη των οικοπέδων, ούτε στο έτος δημιουργίας, φυσικά υπάρχει checklist που πρέπει να ικανοποιείται για να γίνει αποδεκτό όλο αυτό το project. Και μόλις χθες το μεσημέρι είχα παρόμοια συζήτηση με συνάδελφο, κατά την οποία εξέφρασα τη συναισθηματική σύγχισή μου, για ποιό λόγο απαγορεύεται η παραχώρηση σε κοινή χρήση στους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων (ΣτΕ 1828/2008), ενώ επιτρέπεται στους οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923. Αυτά, την καλημέρα μου.
  4. Σήμερα
  5. ιδιωτική ρυμοτομία λέγεται ορθότερα ,,, έχουν γραφεί σελίδες επί σελίδων εδώ από το 2008 που υπήρξε η απόφαση του ΣτΕ
  6. Το βάζω και εδώ, μήπως κάποιος γνωρίζει περισσότερα. Θέλω να θέσω ένα θέμα που είναι σχετικό με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί. Ο Δήμαρχος Αθηναίων με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν, συγνώμη λάθος με το εντέλεσθαι έχει επαναφέρει κάτι ύψη από Βασιλικά Διατάγματα, δεν ξέρω αν είναι σε επαφή και με τον Ντε Γκρές για να τα υπογράψει, του 1955, που μιλάνε για 4 ορόφους και 1 εσοχή σε περιοχές με ΣΔ 3 και άλλα τέτοια γραφικά. Ξέρουμε αν αυτό είναι άλλη μια αυθαιρεσία δημάρχου, ή υπάρχει δικαστική απόφαση που το στηρίζει και τι γίνεται με το ύψος κατά ΓΟΚ, αφού το ΣτΕ, δεν άλλαξε κάτι σε αυτό ?
  7. Θέλω να θέσω ένα θέμα που είναι σχετικό με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί. Ο Δήμαρχος Αθηναίων με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν, συγνώμη λάθος με το εντέλεσθαι έχει επαναφέρει κάτι ύψη από Βασιλικά Διατάγματα, δεν ξέρω αν είναι σε επαφή και με τον Ντε Γκρές για να τα υπογράψει, του 1955, που μιλάνε για 4 ορόφους και 1 εσοχή σε περιοχές με ΣΔ 3 και άλλα τέτοια γραφικά. Ξέρουμε αν αυτό είναι άλλη μια αυθαιρεσία δημάρχου, ή υπάρχει δικαστική απόφαση που το στηρίζει και τι γίνεται με το ύψος κατά ΓΟΚ, αφού το ΣτΕ, δεν άλλαξε κάτι σε αυτό ?
  8. Καλά τα είπε ο μεγάλος, δε χρειάζεται και μεγάλη διορατικότητα για να δεις που οδηγεί η κατάσταση αυτή. Αλλά εμένα με εκνευρίζουν αυτοί που κάθονται στο τιμόνι πλέον αλλά και αυτοί που τους υποστηρίζουν ακόμα και με αθέμιτα μέσα, όπως κάποιοι δημοσιογράφοι που πλασάρουν το παραμύθι.
  9. Είναι θέμα οπτικής, Αν ήσουν κι εσύ βιομήχανος, τα ίδια θα έκανες (όπως όλοι μας). Συνεπώς, δεν υπάρχει "αντικειμενική ηθική". Μην ξεχνάς ότι η πλειοψηφία των "οικονομημένων" δεν τα βρήκε έτοιμα. Από χαμηλά ξεκίνησαν. Οπότε...
  10. Αυτό που ζητάς είναι δημιουργία νέου δρόμου κι απαγορεύεται (για το λόγο που ανέφερε ο @sdtopo). Αυτό που δείχνεις, είναι διαπλάτυνση νομίμως υφιστάμενου κι επιτρέπεται (υπό όρους). Αν δεν μπορείς (ή δεν θέλεις) να καταλάβεις τη διαφορά, είναι άλλο θέμα. Πάντως, εάν τα 1+2 έχουν πρόσωπο κι εμβαδόν του κανόνα, ισχύει η πρότασή μου. Αν όμως, όπως λες, κανείς δεν σκοπεύει να δώσει στον άλλον, μην το παιδεύεις άλλο...
  11. Χθες
  12. Καλησπέρα. Ποια είναι η διαφορά της εσοχής κτιρίου σε επαφή με τα όρια (οποιεσδήποτε διαστάσεις) με το αίθριο, το οποίο πρέπει να είναι Δ; Και στις δύο περιπτώσεις, δεν περιβάλλονται από κτίριο ή όρια; Η εσοχή μετράει στη κάλυψη και δεν μετράει στον ηλιασμό και αερισμό των κύριων χώρων;
  13. Ποια στρατηγικη και ποια ανθεκτικότητα; Ένας κόβιντ να γίνει και θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Έχουμε γίνει το ξενοδοχείο της Ευρώπης και τα παιδιά μας σερβιτόροι. Που είναι η στρατηγική σε μια τέτοια πορεία;
  14. Παραχωρείς τμήμα από το οικόπεδο στο Δήμο ώστε να σχηματιστεί το πλάτος των 4μ, γίνεται συμβόλαιο παραχώρησης ώστε να γίνει δημόσιο, και καθιστάται οικοδομήσιμο. Ειναι συνηθισμένο εδω στη περιοχή, και δείχνω Παράδειγμα από πρόσφατο τοπογραφικο πάλι σε κατηργειμενο οικισμό. Είναι χρονοβόρο μεν αλλά είναι διαδικαστικό το θέμα, και στο τέλος καταλήγει σε απόφαση και εντάσσεται σε ΦΕΚ.
  15. Διότι η διάνοιξη οδών, αναδιάρθρωση των ιδιοκτησιών και απόκτηση οικοδομησιμότητας λέγεται Πολεοδόμηση και μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν ένταξης της περιοχής στο Σχέδιο Πόλεως με Προεδρικό Διάταγμα. Δεν είναι ιδιωτικό θέμα.
  16. Ίσως να βοηθάει το αρ. 24 του Ν. 4179/2013 όπως έχει τροποποιηθεί με την Παρ.1 Άρθρο 34 Νόμος 4875/2021
  17. Υπάρχει κάποια αιτιολογία? Αν μπορούσα να γνωρίζω παραπάνω θα το εκτιμούσα. Όλοι λένε όχι, αλλά κανείς δεν έχει πει γιατί όχι..
  18. Καλησπέρα κύριοι, παραθέτω περαιτέρω ουσιαστικές πληροφορίες ώστε να προχωρήσει η συζήτηση . Πρόκειται λοιπόν για μια ιδιαίτερη και ερμαφρόδιτη κατάσταση που ίσως να έχετε ξανακούσει η οποία ισχύει μόνο στο νησί της Αίγινας. Για να αποφευχθεί η σύγχυση παρέλειψα να το αναφέρω, αλλά πρόκειται για μια Περιοχή που λέγονται Κατειργημενοι Οικισμοί. (ΦΕΚ 539δ/1989). Η Αίγινα λοιπόν κύριοι, γύρω από το σχέδιο πόλης της, εχει 17 Κατειργημενους Οικισμούς, και για να το μπλέξουμε ακόμα περισσότερο, οι 2 απο αυτούς θεωρούνται και προ του 1923. Πιο ευνοϊκή περίπτωση, καθώς αρτιότητα κατα κανόνα σε αυτούς είναι τα 4, στρ έναντι των 20 για τους υπόλοιπους, και επιπρόσθετα οτι επιτρέπεται κατάτμηση. Να σημειωθεί Το οικόπεδο βρίσκεται σε εναν απο αυτούς τους 2 Προ 23 Κατιεργημενους. Το εν λόγω οικόπεδο είναι 3 στρ. οπότε είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ως μεγαλύτερο των 2.000 τ.μ. και κτίζει σύμφωνα με τον 270δ/1985. Το 2 έχει κτίρια, το 1 παραμένει ακόμα γη. Κανένας από τους 3 δεν σκοπεύει να δώσει ως προς τον άλλον ώστε να προκύψουν νεότερα ενιαία κομμάτια. Και ειδικά όπως απάντησα στον προηγούμενο κύριο που Ρώτησε, ο 2 εχει ήδη κτίσει και εξαντλήσει τον συντελεστή, οπότε ούτε στη πράξη μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η σκέψη, ακόμα και αν οι ιδιοκτήτες σκόπευαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Εχει δημιουργηθεί το 2004, οπότε δεν προβλέπεται οικοδομησιμοτητα ως τυφλό προ 1977, αν ρωτάτε για αυτό. Παρότι παραλειφθηκαν όλα αυτά απο το αρχικό Δημοσίευμα, με σκοπό να μην κουράσω, πιστεύω, και εδώ θέλω την γνώμη σας, πως η περίπτωση παραχώρησης τμήματος στο δημόσιο με σκοπό δημιουργία κοινόχρηστης οδού, είναι η μόνη λύση εφόσον αυτό καταστεί δυνατό. Δεν ανέφερα κάπου για πρόσοψη μήκους 4μ. γράφω ξεκάθαρα για δρόμο πλάτους 4μ. Απλά αυτό που ρωτάω καθώς όντως δεν εχω κατανοήσει, είναι ο κοινόχρηστος δρόμος με πλάτος 4μετρα, πόσο θα εκτείνεται μέσα στο οικόπεδο? Για παράδειγμα πρέπει να είναι από τον ηδη αναγνωρισμένο δρόμο εως το τέρμα νοτιότερο τμήμα όπως ρωτάω, δηλαδή έτσι Η αρκεί μονο ο Ιδιοκτητης 1, να παραχωρήσει τμήμα όπου σχηματίζεται δρόμος πλάτους 4μ, και ίσα που να ακουμπάει στη πλευρά του οικοπέδου 3, για παράδειγμα κάπως έτσι
  19. Ευχαριστώ, το έχω δεί αυτό. Το "κοτσανάκι" που έχουν δε μπορώ να καταλάβω τι είναι 🤷‍♂️
  20. Νομίζω πως συγχέεται την διαδικασία άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης με αίτηση , όπου απαιτείται και η υποβολή τροποποίηση σχεδίου με την διαδικασία άρσης απαλλοτρίωσης με δικαστική απόφαση όπου το ρυμοτομούμενο καθίσταται πολεοδομικά αρρύθμιστο ( σβήνουν οι ρυμοτομικές γραμμές ) και καλείται η διοίκηση να ρυθμίσει εκ νέου το πολεοδομικό καθεστώς προκειμένου να καταστεί (ενδεχομένως) οικοδομίσιμο Εν προκειμένω το ρυθμίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο ήτοι με πράξη εφαρμογής- επανυποβολλή ρυμοτόμισης (ήτοι οδηγεί το ακίνητο στο κτηματολόγιο ως ρυμοτομούμενο παρά την κατάθεση φακέλου με την δικαστική απόφαση και τα άλλα προβλεπόμενα δικαιολογητικά). Πάντως σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το θέμα αν και εμένα η απορία μου ήταν για το πως καταχωρούνται τα αρρύθμιστα στην Π.Ε.
  21. Αν οργανωθεί ορθά και ενημερώνεται θα είναι καλό "εργαλείο"! Η πρώτη έκδοση οριακά πιάνει την βάση!
  22. Τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματά σας τις έχετε ήδη λάβει με τα προηγούμενα post. Διαβάστε τα προσεκτικά για να αντιληφθείτε το καθεστώς της ιδιοκτησίας σας και να λάβετε σωστές αποφάσεις.
  23. είναι απέναντι ή όμορο σε επαφή? κι αν όμορο σε επαφή τα ποσοστά ιδιοκτησίας και στο ένα και στο άλλο είναι τα ίδια?
  24. και οι Μηχανικοί στην πράξη δεν έχουν σύλλογο να κάνουν στην πόλη σας πχ "καρτελοποίηση" όπως το γράφεις..... Οπότε παίζουν μονότερμα ..... **** Υ.Γ. Βάζε τόνους στα κείμενα σου όμως για να μη διαγραφούν. Πατάς τις 3 τελίτσες άνω δεξιά του κειμένου και επιλέγεις επεξεργασία.
  25. πρέπει υποχρεωτικά να είναι στον κλάδο ΠΕ Μηχανικών ή αρκεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ανεξαρτήτως κλάδου?
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.