Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Past hour
  2. Δεν έχεις και άδικο! σωστά τον ερμηνεύεις, όταν 3. Ακάλυπτος χώρος είναι ο χώρος του οικοπέδου, που δεν δομείται. Περιλαμβάνει τον υποχρεωτικά ακάλυπτο και προαιρετικούς ακάλυπτους. α. Υποχρεωτικός ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου είναι ο χώρος, που δεν δομείται και παραμένει ακάλυπτος λόγω εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου, τήρησης των υποχρεωτικών αποστάσεων από τα όρια του οικοπέδου, προκειμένου να μην υπάρχει υπέρβαση της επιτρεπόμενης κάλυψης της περιοχής. β. Προαιρετικός ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου είναι αυτός, που αφήνεται αδόμητος πέραν του υποχρεωτικώς ακαλύπτου.
  3. Μάλιστα. Δεν ήξερα ότι έχουμε φτάσει σε τόση μεγάλη διείσδυση... Να είσαι καλά, καλημέρα!
  4. Αυτό δεν είναι ο ΝΟΚ, είναι οι Τεχνικές Οδηγίες που ερμήνευαν τον ΝΟΚ όπως εκδόθηκε το 2012. Σήμερα ο ΝΟΚ λέει: Αρ. 16 παρ. 5δ: δ) Οι κλειστοί εξώστες επιτρέπονται εντός των, («πλάγιων» * Διαγράφηκε με τον Ν.4315/14) υποχρεωτικών ακαλύπτων, σε ύψος άνω των 3,00 μ. και όταν βρίσκονται εντός των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ του κτιρίου από τα όρια ή από άλλο κτίριο του ίδιου οικοπέδου δεν επιτρέπεται να κατασκευάζονται με πλάτος μεγαλύτερο του 1/4 Χ Δ ή 1/4 Χ δ και η απόστασή τους από τα όρια του οικοπέδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1,00 μ.. Και για τα προκήπια: Αρ. 17 παρ. 1β: Τα προκήπια είναι υποχρεωτικοί ακάλυπτοι 'Αρα στην πρασιά και εντός Δ ή δ θες 3μ. Στους προαιρετικούς ακάλυπτους εκτός Δ/δ και εκτός πρασιάς μπορείς να έχεις έρκερ σε απόσταση <3μ.
  5. Ναι σίγουρα, έστω και λίγες. Το μοντέλο που σου έδωσα ήταν σχηματικό κ μόνο για παράδειγμα. Το 100% μοντέλο δεν υπάρχει. Υπάρχουν κι άλλες αιτίες απωλειών ενέργειας ΑΠΕ που δεν καλύπτονται από το δημοσίευμα γιατί η διαχείριση δικτύου και η είσοδος των σταθμών παραγωγών είναι ειδικό τεχνικό θέμα.
  6. Σήμερα
  7. Δεν εμπιστεύομαι Δημοσιογράφους γιατί κάνουν πολύ copy paste. Γράφουν συχνά ότι ούτε κάτω από 500 ευρώ επιτρέπονται τα μετρητά. Το άρθρο 46 του 5072/2023 γράφει όντως κάτι τέτοιο αλλά αναφέρεται όντως σε όλες ανεξαιρέτως τις συναλλαγές στην πράξη;
  8. όχι συνάδελφε πας με ότι βλέπεις απλά θα εκτεθούν γιατί μετά θα πρέπει να κάνουν αλλαγή χρήσης με αποτέλεσμα να χρειαστεί καινούργια οικοδομική άδεια αυτό βέβαια εσένα δεν σε ενδιαφέρει
  9. Στη παραπάνω ερώτηση αν είναι το περίγραμμα του ορόφου το πορτοκαλί, εννοείται ερκερ είναι. Ερκερ κάτω από 3μ ή 5μ αν ΟΓ=ΡΓ τότε ή το βγάζεις από τη μελέτη γενικά ή το μετράς σε κάλυψη/δόμηση
  10. Εάν δεν υπήρχε η απαίτηση του ISO δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ενδέχεται όμως να υποβληθεί ένσταση, οπότε όλα παίζονται.
  11. Με τα έρκερ υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα με αυτά που βρίσκονται σε ύψος κάτω από 3 μ. Σύμφωνα με τον ΝΟΚ δεν επιτρέπονται στους υποχρεωτικούς ακάλυπτους, αλλά επιτρέπονται στις πρασιές, αρκεί να είναι σε πρόβολο. Υπάρχει επίσης ένα θέμα ερμηνείας για τα έρκερ όταν έχουμε εσοχές λόγω στερεού, αν και για μένα, αλλά και για παλαιό υπάλληλο υδομ που γενικά έχει σφικτές ερμηνείες του νόμου, το στερεό δημιουργεί νέες Ο.Γ. άρα ο χώρος θεωρείται πρασιά. Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που έχουμε έρκερ πάνω από προαιρετικό ακάλυπτο και σε ύψος λιγότερο από 3 μ. Η μία περίπτωση είναι να θεωρηθεί ότι δεν εμπίπτει στον περιορισμό των υποχρεωτικών ακαλύπτων, ή άλλη να μετρήσει στην κάλυψη και στην δόμηση, αλλά στους ψηλότερους ορόφους να θεωρηθεί ΕΡΚΕΡ. Σύμφωνα με τον ΝΟΚ : Οι κλειστοί εξώστες επιτρέπονται εντός των, υποχρεωτικών ακαλύπτων, σε ύψος άνω των 3,00 μ. και όταν βρίσκονται εντός των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ του κτιρίου από τα όρια ή από άλλο κτίριο του ίδιου οικοπέδου δεν επιτρέπεται να κατασκευάζονται με πλάτος μεγαλύτερο του 1/4 Χ Δ ή 1/4 Χ δ και η απόστασή τους από τα όρια του οικοπέδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1,00 μ. Το ίδιο ελάχιστο ύψος τηρείται και σε περίπτωση κλειστών εξωστών προς τον πίσω υποχρεωτικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, ενώ για το προκήπιο δεν υπάρχει σχετική δέσμευση με την προϋπόθεση ότι δεν αναιρείται η έννοια του εξώστη. Κατά συνέπεια, στην τελευταία περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει κενό μεταξύ της τελικής διαμορφωμένης στάθμης του εδάφους και του κλειστού εξώστη. Αρα για μένα αυτό που είναι το χαρακτηριστικό του έρκερ, είναι η κατασκευή του ως εξώστη, το μήκος του μέχρι 80 εκ, ή 1/4 των Δ ή δ και το 20 % της όψης.
  12. Έχεις δίκιο, ότι έτσι όπως το περιγράφεις, δηλαδή τσίμπημα, πρόκειτα για στιγμιαίο φαινόμενο και όχι συνεχόμενο και το ρεύμα που άγεται μέσω της χωρητικότητας είναι συνεχόμενο οπότε κάτι δεν κολλάει. Κοίτα, σίγουρα τα πρώτα ρεύματα (μεταβατικά ρεύματα) όταν εφαρμόζεται εναλασσόμενη τάση σε έναν πυκνωτή είναι μεγάλα και αποσβένονται σε μια μικρότερη σταθερή τιμή, αρκετά γρήγορα, με ρυθμό που καθορίζεται από τη σταθερά χρόνου R/C του κυκλώματος. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να φανταστώ.
  13. Καλημέρα Βασίλη, Χριστός Ανέστη! Πρώτα να διορθώσουμε το "θα θεωρηθεί κτήριο" με το "είναι κτήριο" για το τμήμα που μετράει σε ΣΔ και ΣΚ. Μετά, εφόσον είναι κτήριο και δεν ερμηνεύουμε κάτι, δεν πέφτει και κανένας λόγος στην ΥΔΟΜ να επέμβει. Αν η ίδια επέμβει η διαφορά θα λυθεί παραπάνω ... γιατί ποτέ δεν θα τη ρωτήσουμε μόνοι μας.
  14. Το αίσθημα του τσιμπήματος βέβαια είναι στιγμιαίο όχι συνεχόμενο. Και είναι αισθητό στην πρώτη επαφή. Πάντως αυτό στέκει περισσότερο από την εκφόρτιση!
  15. Καλημέρα, Θα ήθελα την καθοδηγησή σας στο εξής θέμα: Σε διαγωνισμό ο οποίος απαιτεί ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ 1ης ΤΑΞΗΣ και Η/Μ Α2 ΤΑΞΗΣ , μπορεί να συμμετάσχει Κοινοπραξία 3 εταιρειών 1 με 1ης ΤΑΞΗΣ σε ΟΔΟΠΟΙΊΑ, 1 με Α2 τάξης σε ΟΔΟΠΟΙΙΑ και 1 με Α2 τάξης σε Η/Μ ? Αν ναι πόσο θα πρέπει να είναι το ελάχιστο και πόσο το μέγιστο ποσοστό εκτέλεσης για την εταιρεία της Α2 τάξης στην κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ? Ο λόγος που πρέπει να συμμετάσχει η Α2 τάξης ΟΔΟΠΟΙΙΑ στην κοινοπραξία είναι λόγω του ότι διαθέτει πιστοποιητικά ISO τα οποία δεν διατίθενται από τις αλλες 2 εταιρείες και ζητούνται από την διακήρυξη.
  16. αυτή τη βεβαίωση πως την πήρε το 2022, ενώ ήδη πριν από χρόνια το ΥΠΕΝ με εγκύκλιο (αν δεν κάνω λάθος) την κατήργησε!
  17. Για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν ξεφορτίζεται ακριβώς ο πυκνωτής, απλά κλείνει το κύκλωμα ώστε να άγεται ρεύμα. Το "ξεφορτίζεται" σημαίνει ότι το αποθηκευμένο φορτίο διοχευτεύεται. Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει σταθερό αποθηκευμένο φορτίο μεταξύ γραμμής και ανθρώπου (δηλαδή DC τάση), αλλά εναλασσόμενο φορτίο (AC τάση).
  18. Δηλαδή υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που η ηλεκτροπαραγωγή γίνεται 100% από μονάδες ΑΠΕ; Είσαι σίγουρος για αυτό;
  19. Δηλαδή με αυτόν τον συλλογισμό σας και 2 μέτρα να εξέχει της όψης, τα 0.80 μ θα ληφθούν ως έρκερ και θα αφαιρεθούν από το σ.δ και σ.κ και τα υπόλοιπα θα θεωρηθούν ως κτίριο?? Δεν νομίζω ότι θα βρείτε ΥΔΟΜ που θα δεχθεί κάτι τέτοιο!
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.