Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περαίωση


Recommended Posts

Μου ήρθε και εμένα η λυπητερή 1900 Ευρώ και με την έκπωση 1760 Ευρώ. Εγώ θα πάω να τα πληρώσω όλα να ξεμπερδεύω , γιατί είμαι τόσο πολύ πιεσμένος με την υπάρχουσα κατάσταση , που δεν αντέχω να έχω και το άγχος του φορολογικού ελέγχου. Μήπως ξέρεται σε ποιές τράπεζες μπορώ να πάω να τα πληρώσω. Οταν τα πληρώσω πρέπει να πάω στην εφορία με την απόδειξη ή απλώς την φυλάω με τα υπόλοιπα φορολογικά έγγραφα ;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Άνοιξα βιβλία το 2008 (στα τέλη οπότε δεν πρόλαβα να κάνω τζίρο) και από όσο είδα στο φόρουμ μάλλον δεν θα έχω θέμα αν δεν πληρώσω την περαίωση (έτσι κι αλλιως δεν νομίζω να έχω κάνει καμία παρανόμια, τουλάχιστον όχι εν γνώση μου)

Ωστόσο μπαίνοντας στο gsis για να βρω το εκκαθαριστικό μου μου βγάζει το μήνυμα "Δεν έχει εκδοθεί Εκκαθαριστικό Σημείωμα Περαίωσης από τη Γ.Γ.Π.Σ. Απευθυνθείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σας. "

Δεν είχα σκοπό να πληρώσω, ωστόσο θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να απευθυνθώ στην ΔΟΥ λέτε?

 

υ.γ.και μια ερώτηση λίγο άσχετη αλλά επειδή είδα πως αναφέρθηκαν "παγια" σε προηγούμενα post: έχω περάσει έναν υπολογιστή και μια τηλεόραση απευθείας στα έξοδα και όχι στα πάγια...Παίζει πρόβλημα λέτε?

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ακόμα δεν κατάλαβα τι είναι περαίωση...

 

Καλά εσένα θα σε στείλουμε στον Παπακωνσταντίνου για ... μετεκπαίδευση ;)

 

Είναι μια ήπια μορφή εκφοβισμού ώστε να προσέλθουν πλήθη ελεύθερων επαγγελματιών να πληρώσουν , για οικονομικές χρήσεις παρελθόντων ετών , μήπως και τα ελέγξουν, με απώτερο σκοπό να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία.

 

Και εκείνοι που δεν θα προσέλθουν αλλά θα κληρωθούν να ελεγχθούν , σύμφωνα με όσα ακούγονται, ας είναι έτοιμοι για ξετίναγμα.

 

Η ... μετάφραση για την λέξη "περαίωση" είναι λιγάκι ελεύθερη αλλά μια ιδέα την πήρες νομίζω ... :)

Link to comment
Share on other sites

Διαδικασία που θα κάνουν για να μην ασχοληθεί το κράτος με τις βίλες και τα σκάφη τους, όσοι υποστηρίζεις ότι τα έφτιαξαν με "14 και 16 ώρες σκληρής δουλειάς ημερησίως"...

 

Εγώ πάνω σε αυτό λέω το εξής:

 

ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ.Στις Μπανανίες όποιος έχει λεφτά,κάνει business.Οι υπόλοιποι που προσπαθούν στις Μπανανίες να είναι ''έντιμοι'',είναι απλά οι κινητήριοι μοχλοί που απαιτούνται για να κινηθεί το σύστημα.

 

Μην ξεγελιέστε:Όσο ''έντιμοι'' κ να είμαστε,εμείς είμαστε αυτοί που την πληρώνουμε τη νύφη.Διότι ΕΤΣΙ λειτουργεί το σύστημα στις Μπανανίες.Όποιος είναι μάγκας εξ αρχής,ΚΑΝΕΙ BUSINESS.Όποιος δεν κάνει για λόγους ηθικής,είναι απλά κορόιδο.Έθνος προδοτών είμαστε έτσι κ αλλιώς,από το 146 μ.Χ.Εγώ προσωπικά το έχω αποδεχτεί κ άφησα τις μαγκιές στην άκρη,διότι ξέρω ότι αυτός που πεινάει,στο τέλος θα με κλέψει,ακόμα κ αν αυτός είναι το ''Κράτος''.

 

Αυτή τη στιγμή,σε όλο τον κόσμο,τρέμουν τα θεμέλια του καπιταλισμού.Δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας.Το κακό είναι ότι όσοι μάθαμε σε αυτό το επίπεδο κ ρυθμό ζωής,δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε ότι θα το χάσουμε.Το ευρώ καταρρέει.Οι 5 Μπανανίες της Ευρωζώνης έγιναν αποδεκτές,ακριβώς για να συντηρούν το αρρωστημένο αυτό νόμισμα.

 

Η περαίωση είναι ένας τρόπος-πέρα από τον ''τραπεζικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους'' να διατηρήσουμε το νόμισμα κ τις καταθέσεις για άλλα 2 χρονάκια,παίρνοντας ως ανταλλαγή από το Κράτος την ''προστασία του''.Αφού ο τραπεζικός λογαριασμός δεν απέδωσε,το ''Κράτος'' τώρα που πεινάει θα αρχίσει να ξεπουλάει τα πάντα με αντάλλαγμα μετρητά.

 

ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ?Τα πιο κοντινά σας πρόσωπα που έχουν σχέση με δημόσιο,ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.Έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι τα λεφτά των δανειστών μας δεν είναι μαύρα?Αφού υπάρχει ακόμα κ η ΕΠΙΣΗΜΗ ποσόστοση,ειδάλλως δεν θα υπήρχε ΚΑΝ η λέξη ''επαναδιαπραγμάτευση'' του χρέους....Οι δανειστές μας απέδωσαν 75% άσπρα,και 25% ΜΑΥΡΑ λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί κ οι συντάξεις των πιο κοντινων σας προσώπων.Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται εδώ μέσα,είναι απλά μαγκιές-κλανιές κ άσχετες ανυπόστατες κουβέντες.

 

Όποιος λοιπόν νομίζει ότι τον συμφέρει να διατηρηθεί το νόμισμα,πάει κ πληρώνει.Όποιος βλέπει σαν μέλλον την καλλιέργεια των χωραφιών του με τα ίδια του τα χέρια,ας μην πάει να πληρώσει.

 

Εγώ έχω δισκοκήλη στον αυχένα,οπότε δεν με παίρνει να το παίζω αγρότης........

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω δισκοκήλη στον αυχένα,οπότε δεν με παίρνει να το παίζω αγρότης........

 

Μην αγχώνεσαι εσένα θα σε βάλουμε να κάνεις τις εύκολες δουλειές όπως το να βγάζεις βόλτα τα γαϊδουράκια και τα προβατάκια για βοσκή. Άντε στη χειρότερη να χρειαστεί να τα αρμέξεις τα προβατάκια αλλά μέχρι εκεί. :P

 

Πάντως πέρα από την πλάκα ο μακαρίτης ο παππούς μου, παραπληγικός όντας, έβοσκε πρόβατα για 35 χρόνια καβάλα στο άλογο.

Link to comment
Share on other sites

Οκ,αν είναι έτσι,εγώ είμαι μέσα!!

 

Την περαίωση πάντως την πλέρωσα.Οπότε κ κοιμάμαι ήσυχος που έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να μείνουμε στο ευρω!!!:lol:

 

Πάντως,μη γελάτε,κοντά είναι τα Χριστουγεννα,θα κλαίνε ακόμα κ οι πρασινοφρουροί!!!:lol:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε καλά έκανες και την πλήρωσες εγώ όμως αδυνατώ να πληρώσω 9400 ευρώ (τόσο ήρθε για εμένα και τον πατέρα μου) οπότε περιμένω να ρίξει φαλιμέντο η χώρα να ησυχάσουμε. Από την άλλη αυτό είναι μάλλον κάτι που θα συμβεί ούτως ή άλλως μετά και τα τελευταία νέα από Ιρλανδία και Πορτογαλία. Δεν το βλέπω καλά το ευρώ...

Link to comment
Share on other sites

Όποιος λοιπόν νομίζει ότι τον συμφέρει να διατηρηθεί το νόμισμα,πάει κ πληρώνει.

 

 

Ακριβώς έτσι! Από τη στιγμή λοιπόν που δεν "βγάζω" ("δεν τη βγάζω"-πες το όπως θες) και δεν πρόκειται να βγάλω όπως το πάνε το πράμα, τι με νοιάζει αν διατηρηθεί το νόμισμα; Είτε λέγεται "ευρώ", είτε "δραχμή", είτε "φασόλια", είτε "μπανάνα" (εκ του "μπανανία") το ίδιο μου κάνει!

Ας πάνε να πληρώσουν όσοι τα έκαναν μασούρια και έχουν συμφέρον να κρατηθεί το ευρώ πάση θυσία. Εγώ δε βλέπω να έχω...

Link to comment
Share on other sites

1. Μη βιαστείτε να πληρώσετε γιατί παίζει έντονα (προεκλογική περίοδος ακόμα) να αλλάξουν κάποια πράγματα (ποσά η/και περίοδος αποπληρωμής). Πηγαίνετε την τελευταία μέρα.

2. Έτσι όπως γίνεται η περαίωση είναι εντελώς άδικη γιατί όποιος ήταν 100% νόμιμος θα του έρθει και το μεγαλύτερο ποσό! Τώρα το γιατί αν είσαι 100% νόμιμος να κάνεις περαίωση νομίζω δεν χρειάζεται απάντηση... Άσε που και να θες δεν μπορείς να είσαι 100% γιατί υπάρχει χάος στους φορολογικούς νόμους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.