Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα εκτός σχεδίου σε "τυφλό" γήπεδο


Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω εντός ΖΟΕ ένα κατά παρέκκλιση άρτιο αγροτεμάχιο Α με πρόσωπο σε Επαρχιακή οδό και ένα μή αρτιο και μή οικοδομήσιμο τεμάχιο Β (100μ2) το οποίο προέκυψε από παράνομη κατάτμηση (από γειτονικό γήπεδο Γ -το συμβόλαιο έγινε μετά την εφαρμογή των ΖΟΕ που ορίζει ελάχιστο όριο 4000μ2).

 

Μπορώ να θεραπεύσω την παράνομη κατάτμηση με συνένωση αυτού του τεμαχιου Β των 100μ2 με το γειτονικό κατά παρέκκλιση άρτιο γήπεδο Α ? Το γήπεδο εξακολουθεί να είναι κατά παρέκκλιση άρτιο εφόσον "ενισχύεται" η αρτιότητά του?

Ή μήπως χάνει και αυτό την κατά παρέκκλιση αρτιότητά του?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι

Πελάτης ζητάει να γίνει κατάτμηση τυφλού αγροτεμαχίου 65 στρεμμάτων εκτός Ζ.Ο.Ε το οποίο είναι προ του 2003, αφού είναι τυφλό και προ του 2003 είναι άρτιο και οικοδομήσιμο στην παρέκλιση, κατάτμηση δεν μπορει να γίνει? δεν υπάρχει κανένα παραθυράκι....

 

Παρακαλώ όπως αναγράψεις την ειδικότητά σου στο προφίλ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

Ναι υπάρχει...

Βρές κοινόχρηστη οδό που να διέρχεται από το γήπεδο.... Μπορείς??

 

Με 65 στρ.... γιατί είναι άρτιο κατά παρέκκλιση??? !!!!

Link to comment
Share on other sites

κοινόχρηστη οδό με τίποτα.

 

απόψη του 2ου ποστ:

 

Επομένως αρκεί να έχει δημιουργηθεί πριν από το 2003 και είσαι άρτιος και οικοδομήσιμος στην παρέκκλιση και χωρίς πρόσβαση.

 

Βέβαια για πρακτικούς λόγους πρέπει να έχει πρόσβαση.

 

ο νόμος του 2003 ισχύει μόνο για τα δημιουργηθέντα από κατάτμηση και συνένωση και όχι για τα πρό του 2003?

τοτε γιατί δεν σβήνετε το ποστ?

Link to comment
Share on other sites

Η απαίτηση προσώπου 25μ σε κοινόχρηστη οδό, πλέον του εμβαδού των 4000τμ, που τέθηκε με τον Ν. 3212/03 ισχύει για γήπεδα που προέρχονται από κατάτμηση μετά την 31/12/03. Εάν έχεις το ελάχιστο εμβαδό των 4000 προ του 3212/03, καλύπτεις τον κανόνα.

Στο φόρουμ γράφονται οι απόψεις των συμμετεχόντων μελών, βάσει της εμπειρίας τους και οι δημοσιεύσεις τους εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις. Δε σημαίνει ότι είναι και σωστές. Αυτό είναι το φόρουμ... χώρος όπου μέσω των καταθέσεων απόψεων λύνονται οι απορίες από μέλη που τυγχάνει να ξέρουν τη σωστή απάντηση. Εάν θέλεις να διαβάζεις ΜΟΝΟ πράγματα που ισχύουν ....

ξεκίνα να "ξεκοκκαλίζεις" την νομοθεσία μόνος σου.

Link to comment
Share on other sites

Εχω οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο >4 στρέμματα τυφλό προ του 2003.

Αγοράζω τώρα του γείτονα 2 στρέμματα (τυφλό και αυτό), και λέω να τα ενώσω για να χτίσω περισσότερο.

Πιστεύετε ότι θα είναι τα 6 στρέμματα άρτιο και οικοδομήσιμο;

Που ακριβώς αναφέρεται ο νόμος για την "ενίσχυση" της αρτιότητας;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

καντι , λάβε υπ'όψη σου ότι εχει ανακύψει ένα θέμα με το ΣτΕ και τα τυφλά γήπεδα, το οποίο είναι άγνωστο που θα καταλήξει. Διάβασε σχετικά εδώ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω ενα τυφλό οικόπεδο (προ του 72 )εκτός σχεδίου το οποίο έχει όριο το μη οριοθετημενο ρέμα.Εαν πάρω το όριό μου μέχρι τον άξονα του ρέματος μου βγάνει >4000 τ.μ ενώ αν το πάρω στο φρύδι χάνω την αρτιότητα για 200 τ.μ. Τι θα κάνατε στη θέση μου?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα. Πελάτης μου αγόρασε το 2008 δύο όμορα γήπεδα (4000 μ και 2000 μ αντίστοιχα) τα οποία έχουν πρόσωπο σε αγροτική οδό που δεν προϋπήρχε του 1923. Τα συμβόλαια έγιναν χωρίς να επισυναφθεί τοπογραφικό διάγραμμα, οπότε αναγράφουν εμβαδόν 4000 μ και 2000 μ περίπου. Έκανα αποτύπωση όλης της ιδιοκτησίας, αφού δεν γνωρίζει που είναι ακριβώς τα σύνορα των δύο αρχικών γηπέδων και προέκυψε Ε=6100μ. Πώς μπορώ να είμαι βέβαιη για την οικοδομησιμότητα του γηπέδου? Εάν όντως το μεγαλύτερο γήπεδο είχε Ε>4000μ τότε μετά τη συνένωση με το μικρότερο έχω αρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο.Εάν όμως τα αρχικά εμβαδά ήταν πχ 3800 μ και 2200 μ, τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.