Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαράδεκτη στατική μελέτη άλλου συναδέλφου.


 
xrysa1973

Recommended Posts

Πάντως για να λέμε και "του στραβού το δίκιο", αν το δικό μου παιδί πήγαινε στην ίδια τάξη του Δημοτικού με ένα άλλο παιδάκι, του οποίου ο πατέρας (γνώριζε ότι, είμαι μηχανικός) και ήθελε να βγάλει μια άδεια για να κατασκευάσει ένα ακίνητο και δεν με προτιμούσε, θα τον έγραφα "στα παλιά μου τα παπούτσια", (το γράφω κομψά γιατί μας διαβάζουν και οι διαχειριστές) χωρίς περαιτέρω σχέσεις κ.λπ.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, tetris said:

Νομίζω πως ναι, ως αντιμετωπίζων το πρόβλημα εκ του μακρόθεν.

Θα χρειαστεί μια διόρθωση εδώ. Δεν υπάρχει "ΕΚ του μακροθεν, αλλά "μακροθεν" σκέτο. Ή για την ακρίβεια, το "εκ του μακροθεν" είναι τόσο σωστό, όσο και το "από ανέκαθεν"...

Edited by JohnnyHoliday
Link to comment
Share on other sites

Άδειες και μελέτες χωρίς προέλεγχο.......Όλοι η ευθύνη λέει ο Νόμος στους Μηχανικούς......και ο κάθε πολίτης να κάνει το σταυρό του να μην πέσει σε άσχετο...............Υπέγραψε ο συνάδελφος και μέχρι να έρθει ο σεισμός να το ρίξει, δεν έχει καμία ευθύνη!

Αλήθεια ως Civil Engineer συνάδελφοι τι θα πρέπει να μας νοιάζει περισσότερο;

Η τήρηση της ηθικής έναντι της κοινωνίας και του πολίτη (civil βλέπεται.....!) ή η τήρηση της ηθικής έναντι του συναδέλφου μην του χαλάσουμε τη μόστρα;

Αλλά όταν θα μας εγχειρίζει ο μαθητευόμενος μάγος και θα είμαστε σε αναισθησία, πραγματικά πολύ θα θέλαμε να μιλούσε ο Καθηγητής δίπλα του, να του πει "Μα τι είναι αυτό που πας να κάνεις"........ και να μας έσωζε.........ναι εμάς τους πολίτες.....τους civil ! ............Αλλά φυσικά εκεί θα θέλαμε την παρέμβαση γιατί είναι η ζωή μας, εκεί δεν είναι αντιδεοντολογικο, εδώ είναι όμως γιατί αφορά άλλον.....αλλά πάνω απ΄ όλα η ηθική!!!!........................

ΠΟΙΑ ΗΘΙΚΗ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ;

Έναντι ποιανού;;;; Ο καθένας ας υπερασπιστεί ΟΠΟΙΑ ηθική του λέει η ΗΘΙΚΗ του.

Edited by ilias
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, JohnnyHoliday said:

Θα χρειαστεί μια διόρθωση εδώ. ...

γηράσκω αεί διδασκόμενος...

 

46 λεπτά πριν, ilias said:

...

Αλλά όταν θα μας εγχειρίζει ο μαθητευόμενος μάγος ...

όταν ο "μαθητευόμενος μάγος" είναι επιλογή του ασθενούς (διότι ήταν πιθανώς φθηνότερος), ποιός έχει την ευθύνη???

σε ό,τι αφορά στην ηθική, μάλλον τα μπερδεύεις

μίλησα για δεοντολογία η οποία, σε αντίθεση με την προσωπική ηθική του καθενός μας, είναι θεσμοθετημένη

πριν, λοπόν, ρίξεις βέλη ή αρνητικές ψήφους, φρόντιζε να διαβάζεις (και να κρίνεις) χωρίς εμπάθειες... 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δε σε μνημόνευσα κάπου. 

Ερώτημα όμως για να μιλάμε επί συγκεκριμένου.... 

Στην περίπτωση του συναδέλφου η ηθική σου τι σου λέει να κάνεις; Η ηθική σου όχι η δεοντολογία. Εσένα προσωπικά. 

Link to comment
Share on other sites

Εικάζω σαν μια παρόμοια που είδα εγώ όπου "συνάδελφος" είχε δοκάρι 7,85 μ, επέλεξε διατομή 20/55, το δοκάρι εδραζόταν σε τοιχίο 25 εκ πλάτους και είχε οπλισμο κάτω 6Φ20 και συνδετήρα Φ12/12!

Δηλαδη αν αφαιρέσουμε 7 εκ επικάλυψη (δεν λέω καν 4+4=8) και αφαιρέσουμε και 2,4 εκ συνδετήρα μένει καθαρό 20-7-2,5=11,5 εκ μέσα στα οποία θα έπρεπε να χωρέσουν 6φ20......και τα οποία θα αγκυρώνονταν σε 25 εκ τοιχίο.... 

Αν κάποιος με αμφισβητήσει ανεβαζω τώρα το τμήμα εκείνο του δοκαριου, τώρα όμως! 

Φυσικά χωρίς όνομα και λοιπά στοιχεία γιατί είναι και αντιδεοντολογικο......................

 

Edited by ilias
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι παρακαλώ πολύ να ρίξουμε τους τόνους στη συζήτηση γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν πρέπει να κλειδωθεί. Όχι προσωπικές επιθέσεις. Έχουμε τεχνικά επιχειρήματα και αυτά θα πρέπει να προβάλουμε στη συζήτηση. 

Pavlos 33

Link to comment
Share on other sites

Ο συνάδελφος tasanto έπραξε το αυτονόητο, όπως θα πρέπει  να το κάνει καθείς θέλει να λέγεται μηχανικός, όταν πέφτει στην αντίληψή του κάτι τόσο ακραίο που θεωρεί ότι γίνεται επικίνδυνο. Αλλοίμονο αν επικαλούμεθα τη δεοντολογία επιλέγοντας τα κάθισμα επί του καναπέως, αδιαφορώντας επί της ουσίας για το διπλανό και τη κοινωνία γενικότερα.

Ισως αυτό το τίμημα πληρώνουμε σαν κοινωνία και μάλιστα με πολύ πρόσφατο χρονικό ορίζοντα.

  • Like 2
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Συνάδελφοι παρακαλώ πολύ να ρίξουμε τους τόνους στη συζήτηση γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν πρέπει να κλειδωθεί. Όχι προσωπικές επιθέσεις. Έχουμε τεχνικά επιχειρήματα και αυτά θα πρέπει να προβάλουμε στη συζήτηση. 

Pavlos 33

Καλέ μου Παύλο.........

Αν μου επιτρέπεις τέτοια θέματα είναι εξαιρετικά χρήσιμα, ίσως λιγότερο τεχνικά και μάλλον περισσότερο ουσιώδη ως μοχλοί διαμόρφωσης της κουλτούρας του Μηχανικού και κυρίως αυτής των νεότερων συναδέλφων. Ακόμα και οι τόνοι να ανεβαίνουν είναι εποικοδομητικά στο να βλέπει κάποιος και να αξιολογεί νοοτροπίες και κυρίως ανθρώπους. Μα πάνω απ΄ όλα την αδιαφορία τους για το διπλανό.

Η σοβαρότητα του θέματος δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος που έθεσε αρχικά ο συνάδελφος @tasanto. Αυτή είναι μία περίπτωση που θα βρει το δρόμο της, θα αντιμετωπιστεί με τον Α ή Β τρόπο όπως εκείνος κρίνει καλύτερα και κατάλαβα ότι θα πράξει το σωστό, καθώς τα μηνύματά του αποδεικνύουν πως πρόκειται περί ευσυνείδητου ανθρώπου-Μηχανικού.

Μέσα όμως από αυτή την περίπτωση δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχτεί ότι το πραγματικά σοβαρό πρόβλημα είναι άλλο.

Και αυτό είναι οι σάπιες απόψεις που επικρατούν σε κάποια 40+ χρόνων "εμπειρίας" μυαλά που έχουν μάθει από την εποχή των παχέων αγελάδων της δεκαετίας του 80+ να ισοπεδώνουν τα πάντα μέσω συντεχνιακών λογικών, να κρύβουν τα κακώς κείμενα κάτω από το χαλάκι και να οδηγούν ένα ολόκληρο κλάδο σε ηθική απαξίωση υπονομεύοντας το επαγγελματικό μέλλον νεότερων συναδέλφων.........επί των οποίων......φευ..........θέλουν να το παίξουν και δάσκαλοι!!! Και όλα αυτά με το μανδύα της δεοντολογίας κλείνοντας τα μάτια στην αξία της ηθικής έναντι της κοινωνίας. Και έχουν επιπλέον το ΘΡΑΣΣΟΣ να τους κατηγορούν – άκουσον, άκουσον τους κατηγορούν– ΟΤΙ ΕΠΕΠΕΣΑΝ εκείνοι σε παράπτωμα επειδή ΒΟΗΘΗΣΑΝ τον πολίτη να καταλάβει ότι κτίζει ίσως και κάτι επικίνδυνο και μπήκαν στα χωράφια ενός "συναδέλφου".

Αν αυτή η κοινωνία μας αξίζει όποιος θέλει ας σιωπήσει, εγώ θα μιλάω ελεύθερα αντικρούοντας το σκοταδισμό .

Edited by avgoust
  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.