Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση μηχανικού


Recommended Posts

Αφού τα τακτοποίησες τότε θα μπεις στο σύστημα με τα ίδια στοιχεία απλώς δεν θα βάλεις τίποτα στα φύλλα καταγραφής κ θα τυπώσεις τη βεβαίωση .

 

 

ευχαριστώ συνάδελφε..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 983
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια περίπτωση που το διαμέρισμα έχει μεγαλώσει γιατί έχει πάρει από τον κοινόχρηστο διάδρομο και μου ζητάνε βεβαίωση για να το πουλήσουν. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Το δηλώνω στον νόμο σαν διαμερισμάτωση ή αφού δεν επηρεάζεται ο Σ.Δ. δίνω την βεβαίωση κατευθείαν?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, μήπως έχει κανείς :

  1. Βεβαίωση με αυθαιρεσίες που έχουν ρυθμιστεί μέσω του ν. 4014/2011, όπως βγαίνει κατευθείαν από το σύστημα του ΤΕΕ ???

 

Είναι αυτή και νομίζω ότι είναι ίδια με τη βεβαίωση για ιδιοκτησία χωρίς αυθαιρεσίες. Γι'αυτό και οι περίεργη διατύπωση που έχω υπογραμίσει.

 

 

post-7046-0-81725800-1339425949_thumb.jpg

 

 

 

@nikos_georg: με κάθε επιφύλαξη, θεωρώ ότι είναι αυθαιρεσία και μάλιστα σε κοινόχρηστο, άρα μάλον θα χρειαστεί τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων για τη ρύθμιση. Η διαμερισμάτωση νομίζω πώς αφορά στην εσωτερική διαρύθμιση του διαμερίσματος.

Edited by nikostzar
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ νομίζω ότι είναι αυθαιρεσία, αλλά αν δεν το δηλώσω με διαμερισμάτωση τότε πως αλλιώς να το δηλώσω? Η διαμερισμάτωση πάντως δεν είναι για εσωτερικές διαρρυθμίσεις αλλά για διαφορετική δημιουργία διαμερισμάτων στον όροφο σε σχέση με την προβλεπόμενη με την άδεια. Π.χ. ένα δωμάτιο πήγε στο διπλανό διαμέρισμα ή αντί για 2 διαμερίσματα έγινε ένα.

Link to comment
Share on other sites

Η διαμερισμάτωση νομίζω πώς αφορά στην εσωτερική διαρύθμιση του διαμερίσματος.

 

Όχι. Το συζητάμε και στο άλλο θέμα περί "διαμερισμάτωσης". Η "διαμερισμάτωση" (σύμφωνα με την παρ.7/αρθ. 50 του Ν. 4042) δεν (μπορεί να) αφορά διαφοροποίηση στην εσωτερική διαρρύθμιση. Αφορά διαφοροποίηση στον όροφο. Απλά δεν είναι πολύ ξεκάθαρο το τι ακριβώς σημαίνει η αναφορά στημ τροποποίηση των μηχανολογικών και κατά τη γνώμη μου μπλέκει εκεί λίγο το πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

προβληματίζομαι για το αν θα πρέπει να τηρούνται οι ανοχές, στη περίπτωση, όπως αυτη, κατά την οποία δεν υπάρχει παραβίαση, κάλυψης, δόμησης, ύψους, ούτε και αυθαίρετης αλλαγής χρήσης. Σύμφωνα με το λεκτικό της βεβαίωσης:

 

"Για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο και την βεβαίωση επί των αποτελεσμάτων αυτού δεν υπολογίστηκαν τα πάχη

επιχρισμάτων και των τυχόν επενδύσεων.

Επίσης, για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο και την βεβαίωση επί των αποτελεσμάτων αυτού δεν ελήφθησαν υπόψη οι

εξής αποκλίσεις :

  • Μέχρι ποσοστού 2% (με μέγιστο τα 20 εκατοστά) των διαστάσεων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούςιδιοκτησίας (οριζόντιας ή καθέτου ιδιοκτησίας)
  • Μέχρι ποσοστού 2% της μικτής επιφανείας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζοντίουή καθέτου ιδιοκτησίας) (με μέγιστο τα 8.0 τμ).
  • Οι αποκλίσεις που καθορίζονται αναλόγως της κατηγορίας και χρήσης του ακινήτου ως ανοχές από επιμέρουςειδικούς κανονισμούς καθώς και οι μη εμφανείς αυθαίρετες κατασκευές.

δηλαδή, στη περίπτωση κατα την οποία μετρήσαμε και οι υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης, ύψους, βρέθηκαν εντός των ανοχών, δεν θεωρούμε παράβαση. Τότε μας ενδιαφέρουν οι ανοχές.

Από την άλλη, αντιπαραβολικά, έχουμε από τη νομοθεσία τη γενική περίπτωση διαμερισμάτωσης, που ένα διαμέρισμα έχει μικρότερη επιφάνεια ,με αλλαγή εγκαταστάσεων και πηγαίνει ως παράβαση με 500 ευρώ πρόστιμο, παρά το ότι δεν υφίσταται αυθαιρεσία σε σχέση με δόμηση, κάλυψη, ύψος.

Ασφαλής λύση, διαφαίνεται η τακτοποίηση, είτε ως διαμερισμάτωση, δηλαδή αλλαγής κάτοψης διαμερίσματος σε σχέση με το εγκεκριμένο σχέδιο της Ο.Α. ή ως παράβαση κατηγορίας 13 για την μη υλοποίηση της εγκεκριμένης κάτοψης. (παράλογο ίσως να πληρώσεις για κάτι που δεν κατασκεύασες αλλα το θέμα είναι να ξεμπλοκάρει η κατάσταση και να δωθεί η βεβαίωση).

 

Με μπέρδεψες με τα παραπάνω.

Διαβάζοντας το λεκτικό της βεβαίωσης μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι βεβαιώνουμε επί της ουσίας ότι δεν υπάρχει καμία αυθαιρεσία υπέρβασης δόμησης/κάλυψης στο κτίσμα.

Το ερώτημα που έχω: Είναι αυθαίρετη κατασκευή ένα κτίσμα που κατασκευάστηκε ορθότατα πλην ενός μικρού τμήματος. Θα ερχόταν ποτέ η πολεοδομία να σου δώσει πρόστιμο γιατί για παράδειγμα δεν κατασκέυασες ένα δωμάτιο στο δώμα σου; (δεδομένου ότι δεν υπάρχει στατικό θέμα όπως είπε κάποιος).

Η λογική μου δε δικαιολογεί γιατί θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο αυθαιρεσίας ο άνθρωπος για κάτι που δεν κατασκεύασε.

Αλλά πάλι εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το Ελληνικό δημόσιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπερα...

Μια ερωτηση συναδελφοι.. Ιδιοκτητης θελει να πουλησει υπογεια θεση σταθμευσης..Μου ζητησε ο συμβολαιογραφος βεβαιωση..Εκανα την αυτοψια μου και την εβαγαλα..Ως προς υψος και δομηση καμια παρανομια..Αυτο εγινε 17-5-2012.. Ακομη το συμβολαιο δεν εγινε..

Τωρα μου ζηταει ο συμβολαιογραφος βεβαιωσεις για ολα τα ακινητα που εχει ο ιδιοκτητης σαν εργολαβος!!! Δηλαδη 14 υπογειες θεσεις σταθμευσης, 5 αποθηκες και οτι αλλο νοικιαζει μεσω leasing σε αλλες εταιριες... Δηλαδη 20 ακινητα θελουν βεβαιωσεις...Στεκει αυτο το πραγμα??????? Για οτι ακινητο υπαρχει στο ονομα του εργολαβου στο κτιριο θα πρεπει να δωθουν βεβαιωσεις????

Κι επισης μια υπογεια θεση σταθμευσης που ανοικει στον εργολαβο ο ενοικιαστης την εχει κλεισει σε γυψοσανιδα και την εχει κανει κλειστη αποθηκη...για εκεινο τι θα δωσω????

Κι αν οντως ισχυει μπορω να βαλω αμοιβη για την καθε βεβαιωση 50ε+ΦΠΑ??Γιατι ειναι παρα πολλες..

Ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

Για την υπόγεια θέση στάθμευσης που έδωσες τη βεβαίωση, υπήρχε ανεξάρτητος τίτλος ιδιοκτησίας?

 

Για τα άλλα που σου ζητάει ο συμβολαιογράφος, τα χρειάζεται εφόσον ο πελάτης σου θέλει να τα μεταβιβάσει!!! Τα μεταβιβάζει όλα???

Όλα αυτά, έχουν ανεξάρτητους τίτλους ιδιοκτησίας ή είναι παρακολουθήματα ή κάτι άλλο?

 

Για την αμοιβή, μπορείς να βάλεις όσο θέλεις. Είναι ελεύθερη επιλογή του μηχανικού, ανάλογα το πόσο κοστολογεί τη δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites

ναι υπηρχε...στη συατση περιγραφεται ως ανεξαρτητη ιδιοκτησια...

ο μηχανικοσ που τις υπογραφει ειναι και μελος της ιδιοκτητριας εταιρειας που το πουλαει..απλα για να μην μπλεκω με απαλλαγες και μ@@ιες ειπαμε να βαλουμε απλα χαμηλη αμοιβη..

 

ΟΧΙ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ..ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..η εταιρεια μια θεση σταθμευσης πουλαει η οποια ειναι ανεξαρτητη ιδοκτησια...

 

δεν ειναι παραλογο??λεει ο συμβολαιογραφος οτι πλεον ετσι γινεται...υπαρχει νεος νομος...

 

ασχετο:αν ειναι παρακολουθηματα καποιες θεσεις σταθμευσης τοτε δε μπορω να δωσω βεβαιαωση..σωστα????

και τι κανω??δινω για την ιδιοκτησια στην οποια ανηκει το παρακολουθημα??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.