Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προς απαγόρευση η... εκτός σχεδίου δόμηση


bnn7

Recommended Posts

Αντί να μειώσω τη δική σου φήμη achille, προτιμώ να δώσω φήμη στον pao.ang για το ποστ 23. Συμφωνώ μαζί σου (είναι γνωστό άλλωστε ότι η εκτός σχεδίου δόμηση είναι πανευρωπαϊκή αν όχι παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία), αλλά αυτό δε γίνεται με ένα ΠΔ, σε μια μέρα και αυτή τη χρονική περίοδο μάλιστα. Για τους λόγους που εξήγησε ο pao.ang και μερικούς ίσως ακόμα. Το ΥΠΕΚΑ κάθε μέρα που περνάει, αποδεικνύει ότι βρίσκεται εντελώς εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος ασχολείται με την φήμη!!!! Προφανώς δουλεύεις στην Αθήνα όπου υπάρχει σχέδιο πόλεως και εκ του ασφαλούς λες οτι η εκτός σχεδίου δόμηση είναι καταστροφική για το περιβάλλον και την χλωρίδα και πανίδα και διάφορες άλλες οικολογικές ευαισθησίες. Στην επαρχία όμως ή καλύτερα εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας δεν είναι τόσο εύκολο όπως το βλέπεις.

  1. Δεν υπάρχουν ΓΠΣ υπάρχουν όρια οικισμών
  2. Δεν υπάρχουν οικόπεδα πολλά και αυτά που υπάρχουν είτε έχουν αδυναμίες κατάτμησης (λόγω δρόμου) είτε είναι ακριβά
  3. Δεν υπάρχει καταγραφή κοινόχρηστων δρόμων ουτε δυνατότητα διάνοιξης νέων
  4. Υπάρχουν οικισμοί προ του 1923 χωρίς εγκεκριμένα όρια

Υπάρχουν πολλά προβλήματα αν καταργήσουν την εκτός σχεδίου δόμηση ξαφνικά χωρίς να γίνει ΓΠΣ

Δεν διαφωνώ μαζί σου στο οτι το ΓΠΣ είναι η λύση και υπάρχει πολεοδομικός σχεδιασμός αλλά ΠΡΩΤΑ να γίνουν τα ΓΠΣ και μετά να καταργηθεί ή να περιοριστεί η εκτός σχεδίου δόμηση.

Αλλά τώρα πετάνε το μπαλάκι στους δήμους να φτιάξουν ΓΠΣ χωρίς καμία χρηματοδότηση!!!! Ξέρεις για τι ποσά μιλάμε... 1-1,5 εκ. €. Αν καταργήσουν την εκτός σχεδίου δόμηση πριν ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ τα ΓΠΣ η οικοδομή στην επαρχία πέθανε είναι ανήθικο ...... Και επειδή αυτή η κυβέρνηση δείχνει οτι και μισεί την οικοδομή και ανήθικη είναι αυτό θα πράξει και εμέις αντί να την κράζουμε , την επικροτούμε στην προσπάθεια αυτή.......

 

Πραγματικά έχεις απόλυτο δίκιο, παρόλο που μένω στην Αθήνα.....

Link to comment
Share on other sites

. Στην επαρχία όμως ή καλύτερα εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας δεν είναι τόσο εύκολο όπως το βλέπεις.

 

Μπράβο συνάδελφε !!

Είναι η πραγματικότητα !

Το 80% συναδέλφων της επαρχίας έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα από την εκτός σχεδίου Δόμηση .

Link to comment
Share on other sites

pao.ang τα λες όλα σε 5 γραμμές. Δυστυχώς συνάδελφοι αυτή είναι η πραγματικότητα, στο ΥΠΕΚΑ ένας ανεκδιήγητος υπουργός, άσχετος με άσχετους σύμβουλους νομοθετεί.

Ετοιμάζουν ένα Π.Δ. που μπάζει από παντού, παραδίδουν την γη έναντι πινακίου φακής, σε όποιο συμφέρον, αφού απαξιώνεται η αξία της, που αυτοί, οι κυβερνώντες αρχικά, διατήρησαν

ή τεχνητά αύξησαν, για να εισπράττουν τους φόρους. Δεν συμφωνώ και εγώ βεβαίως με την άτακτη εκτός σχεδίου δόμηση, αλλά δεν είναι επίσης δυνατόν να συμφωνώ και με την με αυτό τον τρόπο

κατάργηση της.

Edited by cospas
Link to comment
Share on other sites

να συμφωνήσω και εγώ μετον pao.ang Για άλλη μια φορά έχουμε να κάνουμε με μια κρατική υπόσταση από την Αθήνα που έρχεται στην επάρχία μόνο σαν επισκέπτης , ειδικά αυτοί που νομοθετούν Και εγώ είμαι υπέρ της κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης , αλλά με την έγκριση ΓΠΣ και το γράφω επειδή πράγματι το 80 % των αδειών στην επαρχία είναι σε εκτός σχεδίου περιοχές και θεωρώ θετικό την καταάργηση της εκτός αν και πρακτικά δεν με συμφέρει , αλλά χωρίς να δημιουργήσει τα προβλήματα που γράφει ο συνάδελφος pao.ang Αρα πρώτα ΓΠΣ και μετά κατάργηση

Αραγε τι θα πω στον πελάτη μου ναυτικό που έφυγε για ένα εξάμηνο για να συγκεντρώσει τα χρήματα και να βγάλει άδεια για να οικοδομήσει το σπίτι του και να κάνει οικογένεια στο εκτός σχεδίου κτήμα που αγόρασε και αυτό με θυσίες και δεν μπορώ να επικοινωνήσω εκεί που βρίσκεται να τον ενημερώσω

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, συφωνώ και εγώ 100% με τον pao.ang στο # 23.

Για να μην επαναλαμβάνω όμως τα ίδια, να βάλω μια άλλη πτυχή στη συζήτηση:

 

Ενώ ουσιαστικά καταργεί την εκτός σχεδίου δόμηση για κατοικία , ειδικά στην επαρχία , αφήνει ανενόχλητες μια σειρά εμπορικές δραστηριότητες, (Ζώνες Εκτόνωσης Αστικών Επιβαρύνσεων ) , όπως υπεραγορές, τράπεζες, ξενοδοχεία κτλ.

 

Βασική σημασία για να μπούν κεφάλαια μεγάλα και να επενδυθούν είναι να πέσει η αξία της γης.

 

Η αξία της γης όμως στα εκτός σχεδίου στην επαρχεία κρατάει καλά καθώς είναι η μόνη διέξοδος για να λυθεί η ανάγκη της στέγασης σε πολλά νέα ζευγάρια - νοικοκυριά.

 

Ξέρω περίπτωση πελάτη μου που ξενοδοχείο τεραστίων διαστάσεων "γλυκοκοιτάζει" την γή του χρόνια τώρα αλλά δεν μπορούσε να την αγοράσει γιατί ο ίδιος τη θέλει να χτίσουν μέσα τα παιδιά του.

 

Οι περισσότερες οικογένειες έχουν ένα κομμάτι γης, είτε κληροτεμάχιο, είτε κληρονομιά από κάπου εκτός σχεδίου, αφού τα σχέδια σέρνονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας..

 

Και καταλήγω: Μπρος στην ανελέητη δύναμη της "ανάπτυξης" εμπορικών δραστηριοτήτων, καταστρατηγείται ένα αναφαίρετο δικάιωμα, όπως αυτό της στέγασης.

 

Ή αλλιώς, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό..

 

Αυτό αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο, ούτε αθώα είναι η κυβέρνηση ούτε ουδέτερη. Ξέρουν τι κάνουν, Έχουν καθαρές εντολές. Κατα τη γνώμη μου πάντα..

Edited by babis.lou
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

...

Αραγε τι θα πω στον πελάτη μου ναυτικό που έφυγε για ένα εξάμηνο για να συγκεντρώσει τα χρήματα και να βγάλει άδεια για να οικοδομήσει το σπίτι του και να κάνει οικογένεια στο εκτός σχεδίου κτήμα που αγόρασε και αυτό με θυσίες και δεν μπορώ να επικοινωνήσω εκεί που βρίσκεται να τον ενημερώσω

 

Να κάτσει δυο εξάμηνα στο καράβι να αγοράσει οικόπεδο εντός σχεδίου… :smile:

(μ αρέσει να μπορεί κάποιος να πάει για ένα εξάμηνο σε δουλειά και να βγάλει τα χρήματα για ένα σπίτι)

 

Και φυσικά πλάκα κάνω μη του το πεις

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Η στόχευση είναι προφανής. Απαξίωση της γης και της μικροϊδιοκτησίας, ώστε να πουληθεί έναντι πινακίου φακής. Ωστόσο, υπάρχουν περιθώρια να βάλει κανείς τρικλοποδιά στις παραπάνω μεθοδεύσεις. Ίσως αν οι μικροϊδιοκτήτες προχωρούσαν σε συνένωση των ιδιοκτησιών τους φτιάχνοντας έναν συνεταιρισμό γης, να μπορούσαν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την αξία της γης τους. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι ακατόρθωτο.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

didonis ...και φυσικά το παίρνω ως πλάκα γιατί ο συγκεκριμένος έφυγε για ένα εξάμηνο για να συπληρώσει το ποσό που χρειάζεται και είναι 35 χρονών και δουλέυει από τα 17 του χρόνια για να το αγοράσει και να κτίσει για να κάνει και τον γαμο του Το λάθος του είναι ότι δεν έχει εκδόσει ακόμα την άδεια από φόβο στο αν καταφέρει να ανταπεξέλθει και τώρα έρχεται αυτή ή έιδηση (αν και έχοντας στο νου μου αυτό που γράφει ο συνάδελφος από την Κρήτη Μπάμπης τον είχα προειδοποίησει για το τι πρόκειται να γίνει ...)

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Για άλλη μια φορά έχουμε να κάνουμε με μια κρατική υπόσταση από την Αθήνα που έρχεται στην επάρχία μόνο σαν επισκέπτης , ειδικά αυτοί που νομοθετούν ......

Δυστυχώς δεν είναι το προβλημα ο Αθηνοκεντρισμός, ούτε ότι οι πολιτικοί μας ερχονται στην Ελλάδα ως τουρίστες γενικότερα .... απλά ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ και νομοθετούμε για το ξεπουλημα.

 

ΥΓ

Πως σας φαίνεται η ανταλλαγή του χρέους προς το δημόσιο με την ακίνητη περιουσία;

Τι νομίζετε πως θα την κάνει το δημόσιο την ακινητη περιουσία των πολιτών;

Θα την πουλάει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.