Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οριστικό άνοιγμα αμοιβών επαγγέλματος μηχανικού


ace7

Recommended Posts

Εγώ ξέρω οτι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορείς να δουλέψεις χωρίς ούτε το 1/10 από το μπέρδεμα που υπάρχει στην Ελλάδα. Μιλάω για Αγγλία, Κύπρο και Σουηδία για τις οποίες γνωρίζω προσωπικά. Έχουν όμως ελεγκτικούς μηχανισμούς για να σε εξετάσουν, ΑΝ θελήσεις να κάνεις μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Με την αναδουλεία που υπάρχει ετοιμαστείτε για αμοιβές 70-80% κάτω από τις έως τώρα ελάχιστες ή "νόμιμες"....

Εγώ πάντως το σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω επαγγελματική δραστηριότητα και να κρατήσω το μηχανιλίκη ώς χόμπι για κανένα extra!

(βλ. μουσικούς σε ταβερνεία!)

Edited by qwert
Link to comment
Share on other sites

NIANDR

Καλό το χιούμορ αλλά θα ήθελα να μου πείς την άποψη σου άν γνωρίζεις ή απλώς αντιδράς

 

Τι να σου πω πρώτα και τι μετά?

Είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Εδώ ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα-φιλοσοφία. Δεν μπορούν και δεν έχει σημασία να γίνουν συγκρίσεις.

Link to comment
Share on other sites

TO ΤΕΕ, ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΔΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ!!!ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ 1-2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ "ΚΡΑ" ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΤΟΥΣ...ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥΣ....

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΠΛΑ Ο κ. ΣΠΡΙΤΖΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.....!!!

 

 

ΜΑΖΙ ΣΟΥ . Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν θέλουμε να έχουμε ελεύθερς αμοιβές, αλλά αν αυτό κάπως δεν διασφαλίζεται θα έχουμε προβλήματα στο ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος με μικρότερη προσφορά. Αν μη τι άλλο ας βρεθεί ένας ελεγκτικός μηχανισμός ώστε εγώ που θα κάνω τριγωνισμό και ζητώ 1000 ευρώ να μη γίνομαι μ******* στα μάτια του πελάτη σε σχέση με τον μπαταχτσή που θα το κάνει εύκολα και γρήγορα με GPS της πλάκας και σύμφωνα με τον σιφουνάκη - μητσοτάκη των 100 ευρώ με κινητό.

Link to comment
Share on other sites

αν θέλουν να ''ανοίξουν'' πλήρως το επάγγελμα ας καταργήσουν και τις κρατήσεις επί της νόμιμης. αλλά το τεε μια χαρά διασφαλισμένο είναι, τα φράγκα του θα τα παρει

+1000

τέρμα το παραμυθι με τα μονά ζυγά δικά τους

 

αλλά με αυστηρές προδιαγραφές στις μελέτες

και να δούμε όλους τους υπέρμαχους της απελεύθερωσης

πόσα απίδια πιάνει ο σάκος

 

διαφωνώ με τη λογική να κάνουμε ότι γίνεται σε άλλα κράτη

μα τι συζητάμε

 

εδώ κάποιοι 'συνάδελφοι' δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη πως είναι μείον με τις ρυθμίσεις των ΗΧ Ν. 3843/2010

και καποιοι άλλοι νομίζουν ακόμη πως οι Ν. 3843/2010 & Ν 4014/2011 είναι το ίδιο πράγμα

 

έχουμε πολύ δρομο ακόμη :(

 

Οτι πληρώνεις παίρνεις ποιο είναι το πρόβλημα??

το πρόβλημα είναι πως οι φελλοί επιπλέουν

Edited by terry
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

λοιπόν εγώ που είμαι από χωριό λέω να φυτέψω κεράσια ένα κτήμα και να πάρω και μια κατσίκα (πού είπε και ο παίσιος) να μην πεινάσω, μετά από 28 χρόνια μηχανικός επιστροφή στην γη .

στα σοβαρά τώρα οι τιμές των αδειών είχαν ξεφύγει σε σημείο που ο πελάτης πηδούσε στο ταβάνι όταν τις άκουγε με αποτέλεσμα να κάνουμε εκπτώσεις κάτω από την ελάχιστη και να φορολογούμαστε με αυτήν ,αυτό βέβαια δεν μας τρέλαινε μέχρι που πήγαμε έσοδα-έξοδα (ΕΔΩ είναι το μεγάλο κόλπο) ,άραγε το υπουργείο δεν μπορούσε απλά να ανεβάσει την ενιαία τιμή αφετηρίας σε ποιο αποδεκτά πλαίσια και να μην γίνει όλη αυτή η χαζομάρα με το ΤΕΕ , όσο για το Τσμεδε γράφονταν σε αυτό και οι ΤΕ όταν ήταν εργολήπτες εθελοντικά (όπως εγώ) και τώρα τραβάω τις κω...χες μου με την βλακεία που έκανα ,όσο για τις κρατήσεις ΕΜΠ ,ΤΕΕ κλπ να πώ ότι τα άλλα εκπ/κα ιδρύματα μάλλον κατούρησαν στο πηγάδι, και οι ΤΕ είναι οι υποτελείς (χωρίς να είναι μέλη) του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά μην έχετε αυταπάτες, τις προδιαγραφές στις μελέτες μπορεί να τις επιβάλει αποκλειστικά και μόνο ο πελάτης και κανένας άλλος. Κανένα ΤΕΕ, υπουργείο και δεν ξέρω εγώ τι άλλο δεν μπορεί να τις επιβάλει (προσοχή: να επιβάλει, όχι να ορίσει ή να θεσπίσει αλλά να επιβάλει)

 

απο εκεί και πέρα, το ζήτημα είναι απλό: αφου καταργούνται οι "νόμιμες" αμοιβές, να υπολογίζονται οι κρατήσει επί των συμφωνημένων αμοιβών. Αυτό λέει η ελεύθερη οικονομία που ευαγγελίζονται.

Edited by achille
Link to comment
Share on other sites

απο εκεί και πέρα, το ζήτημα είναι απλό: αφου καταργούνται οι "νόμιμες" αμοιβές, να υπολογίζονται οι κρατήσει επί των συμφωνημένων αμοιβών. Αυτό λέει η ελεύθερη οικονομία που ευαγγελίζονται.

 

Mα αυτο ηταν το μονο που ειχε ξεμεινει απο τις "ελαχιστες αμοιβες"...

Απο την ισχυ του 3919, πανε οι νομιμες....

Αρα οτι αλλαγη προωθηθει θα εχει να κανει με τις κρατησεις, εισφορες κτλ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.