Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η απαξίωση του ΠΕΑ


Inzaghi

Recommended Posts

Αν όμως πεις 50 ευρώ χωρίς δελτίο, και τα 50 πάνε τσέπη. 2πλάσιο κέρδος από τον νόμιμο.

Εκεί παρανομεί. Δεν ξέρω. Εγώ λέω αφού διαφημίζει 50€, νόμιμα εννοεί. Ας το έλεγε προφορικά (Που και εκεί παρανομεί) .

Απλά εξηγώ γιατί είναι σαν τζάμπα το 50€ και γιατί είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

 

Μήπως να συννενοηθώ με τον μελλοντικό πελάτη μου αύριο 150€ και να το δώσω εκεί; Και αυτός θα κόψει ΑΠΥ 50€ και εγώ θα κόψω ΑΠΥ 100€ και ο πελάτης 150€ ΑΠΥ θα πάρει. Εγώ δεν θα κουραστώ και δεν έχω και την ευθύνη της κατάθεσης. Αν του ανακληθεί η άδεια σε κάποια φάση του άλλου όσα εξέδωσε θα είναι "νομίμως εκδοθέντα" κ.ο.κ.

Που βαδίζουμε κύριοι που έλεγε και ο Λούκι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 563
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Sw0rdf1sh, στον πελάτη θα έδινα ΑΠΥ για 150€ για δύο λόγους.

1. να μην του κάνω διαφήμιση (το ότι θα έχει σφραγίδα του το ΠΕΑ δεν το κοιτάει κανένας)

2. για να εμφανίσω και έξοδα

Link to comment
Share on other sites

Βασικά από τη στιγμή που το ΠΕΑ είναι αγαθό και όχι υπηρεσία μιας και ο κόσμος το αξιολογεί ως ένα έγχρωμο χαρτί που το σφραγίζει ο μηχανικός (κάτι σαν την ΥΔ που την αγοράζεις από το περίπτερο) όσα συμβαίνουν με τα άλλα προϊόντα στην αγορά θα συμβαίνουν και με το ΠΕΑ. Κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού. Απλά οι μηχανικοί λόγω κρίσης γίναμε έμποροι παρά επιστήμονες.

Τέλος για τα 50 ευρώ δεν νομίζω να ισχύει εκτός κι αν μιλάμε για εντελώς εικονικά ΠΕΑ. Πιστεύω πως είναι κράχτης.

Πόσες φορές ακούσατε για 4014 με 300 ευρώ? Εγώ πάρα πολλές και τις περισσότερες ήταν μόνο για την υποβολή χωρίς σχέδια κλπ η τιμή.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ενεργειακός επιθεωρητής

www.ckengineering.4ty.gr

εκδίδει πιστοποιητικό, από 50 €, σε 1 ημέρα, τηλ. 6983702393

Φυσικό αέριο - Κλιματισμός - Φωτοβολταϊκά

 

Τι το συζητάμε????

 

{Διαφήμηση εδώ από κάτω)

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Αυτό μάλλον είναι κράχτης. Λέει ΑΠΟ 50 και στο site του δεν βρήκα να λέει για 50. Πάντως θεωρώ πως την χαλάει την πιάτσα, γιατί ένας πελάτης που θα το δει θα απαξιώσει ακόμη περισσότερο το ΠΕΑ.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ίσως κάτι που θα "προβλημάτιζε" τους "μηχανικούς" των 50Ε ανά ΠΕΑ θα ήταν μια καταγγελία ενός ενοικιαστή των Α+, οτι εξαπατήθηκε όταν προχώρησε στην ενοικίαση του διαμερίσματος..

Link to comment
Share on other sites

tsx αυτό ακριβώς που έλεγα πιο πριν. Γράφουν ένα κείμενο στο google ads το οποίο όταν πατήσεις την διαφήμιση δεν υπάρχει. Το έχω ξαναδεί σε Χρυσή Ευκαιρία.

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε βρε συ TomA, γιατί σε βλέπω και πετάγεσαι μόνο για εξετάσεις κάθε φορά και μάλιστα μιλάς και για βαρβάτες...Ωπα! Να σε ρωτήσω έχεις ασχοληθεί με τα ΠΕΑ ή έτσι απλά τα λες για να τα πεις... Δεν σε είδα να λες το ίδιο για τους ελεγκτές δόμησης, ούτε σε είδα να ζητάς το ίδιο για κάθε δραστηριότητα μηχανικού...

Δηλαδή μας λες να πιστοποιούμαστε για το κάθε τι μέσα από σεμινάρια, εξετάσεις για να αποδείξουμε τι? Οτι το δίπλωμα-πτυχίο ή η εργασιακή εμπειρία είναι άχρηστη? Στην τελική αν εσύ έχείς όρεξη και χρήμα να δίνεις σε σεμινάρια εδώ και εκεί, δεν σημαίνει ότι και ο άλλος τα έχει ή έτσι πρέπει να γίνει...

 

Καταρχήν συνάδελφε Ikare δεν "πετάγομαι" αλλά λέω τη γνώμη μου σε θέματα που με απασχολούν.

Ασχολούμαι με τα ΠΕΑ και δεν λέω πράγματα απλά για να τα πω.

Τα θέματα, από ότι καταλαβαίνω, είναι δύο : τα σεμινάρια και οι εξετάσεις.

Για τα σεμινάρια :

Εγώ παρακολούθησα όλα τα προαιρετικά και υποχρεωτικά σεμινάρια στο ΙΕΚΕΜ, για τις επιθεωρήσεις σε κτίρια, θέρμανση και ψύξη, παρότι στη σχολή μου είχα παρακολουθήσει στο πέμπτο έτος 9 μαθήματα ενεργειακού σχεδιασμού κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων ενεργειακών επιθεωρήσεων κτιρίων στη πράξη, με μηχανήματα και τα λοιπά. Παρότι δεν έμαθα "κάτι καινούργιο" όπως έγραψε και ένας συνάδελφος πιο πάνω, ήταν ευκαιρία να βάλω πολλά πράγματα σε τάξη, να λύσω αρκετές απορίες που είχαν προκύψει αυτά τα 5 χρόνια που δουλεύω πάνω στο αντικείμενο και να ανταλλάξω κάποιες απόψεις με κάποιους καθηγητές. Επίσης, κατά την διάρκεια των σεμιναρίων, διαπίστωσα από συζητήσεις και ερωτήσεις συναδέλφων μας ότι έχουν μια εντελώς εμπειρική άποψη πάνω στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας. Φυσικά αν δεν το βρίσκεται αυτό πρόβλημα, πάω πάσο.

Για τις εξετάσεις :

Στα περισσότερα προηγμένα κράτη υπάρχουν μηχανισμοί αξιολόγησης για να διασφαλίζεται το ελάχιστο της ποιότητας στη παροχή υπηρεσίας. Αυτό βέβαια στη Μπανανία μας μπορείς να το εκ λάβεις και ως ανέκδοτο, οπότε πάλι πάω πάσο.

Peace.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω ξανατοποθετηθεί πάνω σ'αυτό το θέμα και η άποψή μου παραμένει η ίδια, η απαξίωση ξεκινάει από μας τους ίδιους και καταλήγει πάλι σε μας. Η λύση του προβλήματος θα ήταν να υπήρχε έλεγχος από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου, στους 1000ρηδες ΠΕΑτζήδες πιστεύετε ότι όλα θα είναι κανονικά?Σκιάσεις οριζόντιες κατακόρυφες,πλευρικές εκατέρωθεν,σωστές αποδόσεις στο σύστημα λέβητα καυστήρα κ.ο.κ, ακόμα και στα τετραγωνικά θερμαινόμενου χώρου θα υπάρχει σημαντική απόκλιση. ΆΡΑ λοιπόν όταν ο πρώτος 1000άρης και ο ΠΕΑ των 50ευρωπουλίων κληθεί να πληρώσει διοικητικό πρόστιμο από 500-20000 εουρόπουλα για κάθε λανθασμένο ΠΕΑ + δικαστήριο με κυρώσεις, το τελευταίο που θα τον πειράξει πιστέψτε με θα είναι να χάσει την προσωρινή του άδεια...Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, όπου έχουμε κάνει τα στραβά τα μάτια για να πάρουμε δουλίτσα...Αν ο καθένας μας λειτουργούσε βάσει των κανόνων της μηχανικής και των νόμων, δεν θα υπήρχαν οι υπογραφάκηδες, οι αυτοφωράκηδες και γενικά το μπάχαλο της Μπανανίας μας και του λαμογιστάν...Όταν γίνουμε μόνιμοι ΠΕΑτζήδες ελπίζω ν'αλλάξουν κάποιοι...!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, όπου έχουμε κάνει τα στραβά τα μάτια για να πάρουμε δουλίτσα...Αν ο καθένας μας λειτουργούσε βάσει των κανόνων της μηχανικής και των νόμων, δεν θα υπήρχαν οι υπογραφάκηδες, οι αυτοφωράκηδες και γενικά το μπάχαλο της Μπανανίας μας και του λαμογιστάν...Όταν γίνουμε μόνιμοι ΠΕΑτζήδες ελπίζω ν'αλλάξουν κάποιοι...!!!!

 

θα σε παρακαλουσα να μην ξαναπιασεις την Μπανανια στο στομα σου

(για συγκριση με μας)

ειναι μια χαρα χωρα

 

ευχαριστω

 

:mrgreen:

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.