Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βασικά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από κάποιο κρατικό φορέα.

Link to comment
Share on other sites

Στα σεμινάρια στο ΙΕΚΕΜ μας είχαν πει ότι αυτού του είδους τα προγράμματα θα τρέχουν συνεχώς. Κατά καιρούς θα κλείνουν, θα αναπροσαρμόζονται και θα ξαναβγαίνουν με παραλλαγμένα κριτήρια.

Προσωπικά θεωρώ ότι το επόμενο πρόγραμμα είναι καλό να στραφεί αποκλειστικά στη θωράκιση του κελύφους (τοιχοποιία-ανοίγματα) και να σταματήσουν να πριμοδοτούν τεχνολογίες θέρμανσης - ψύξης.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση για έκδοση ΠΕΑ και προετοιμασία για εξοικονομώ όταν ξαναανοίξει. Περίπτωση.

Για διαμέρισμα εκδίδεται ΠΕΑ τον Μαιο του 2012 απο επιθεωρητη Α. Στην συνέχεια αγοράζει το διαμέρισμα συγγενής πρώτου βαθμου του επιθεωρητή Α και διατίθεται να προβεί σε ριζική ανακαίνιση και ένταξη στο πρόγραμμα "εξ οικονομώ" . Ο επιθεωρητής Α βγαίνει στην σύνταξη τον νοέμβριο του 2012. Το ΠΕΑ δεν είχε βγεί με σκοπό την ένταξη στο εξ οικονομώ (δεν είχαν προβλεφθεί στα σενάρια όλες οι αλλαγές που τελικά αποφασίστηκαν να γίνουν από τον νέο ιδιοκτήτη) αλλά επίσης λόγω ενημερωτικών εγκυκλίων και αλλαγή στις ΤΟΤΕΕ ενδεχομένως να χρειάζεται και κάποιες διορθώσεις (ανάκληση δηλαδή).

Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται ? Μπορούμε να προβούμε κατευθείαν σε έκδοση νέου ΠΕΑ από νέο επιθεωρητή και απλά να αγνοηθεί το παλαιό?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είχα τηλεφωνική επικοινωνία με το ΕΥΕΠΕΝ για παρόμοιο θέμα, θα τους πάρεις τηλέφωνο και θα συννενοηθείς μαζί τους ώστε να γίνει σωστά η ανάκληση, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Αν δεν υπάρχει λόγος για διορθώσεις, τότε νομίζω ότι το προσάρτημα με αναφορά στα σενάρια και στο νέο όνομα του ιδιοκτήτη αρκεί. Εκεί όμως δεν θα πληρωθείς ενώ θα αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο xml ή να κάνεις νέο ίδιο με το παλιό (!!).

 

Να βγει δεύτερο ΠΕΑ για το ίδιο κτίριο χωρίς την ενημέρωση του ΕΥΕΠΕΝ, δεν επιτρέπεται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

τελικά Ηλία επειδή το ίδιο θέμα το συζητήσαμε και προχθές μετά από τηλεφωνική συνομιλία επιβεβαιώνω αυτά που λές. Εχεις δίκιο

και υπάρχει και μία λογική και μία ορθότητα στήν όλη διαδικασία, άλλο αν εμάς βέβαια δεν μάς βολεύει ,δεν φταίμε και ταλαιπωρείσαΙ χωρίς να πληρωθείς.Πιστεύω πιό κάτω θα απλοποιηθούν τα πράγματα.Με το προσάρτημα δεν πληρώνεσαι αλλά τί με την ανάκληση πληρώνεσαι? γιατί θα ξαναβγάλεις Α/Α από το σύστημα αμοιβών? μόνο xml δέν αλλάζεις ή μπορείς και άλλα?(π.χ τον νέο ιδιοκτήτη μπορείς?). Πάντως σίγουρα κάνεις πολύ δουλειά τζάμπα αν χρειασθεί μιά τέτοια διαδικασία, και περιμένεις το 2ο ΠΕΑ αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι τα έκανες σωστά,

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.