Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θέλω να βάλω στην πρόταση σταθερά κουφώματα. Συγκεκριμένα φεγγίτες πάνω από κλιμακοστάσιο. Πώς θα τα περάσω; Σαν ανοιγόμενα 280 Ε/τ.μ. ή κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

1ον ξεκαθαριζει οτι οι αντλιες θμοτητας - με προυποθεσεις - ειναι ΑΠΕ

2ον το μητρωο ..... ειναι υπο δημιουργια .... με οτι αυτο συνεπαγεται

ειναι υποχρεωση των εταιρειων να τις ενταξουν

 

αυτο παντως να ξερετε ειναι καθαρα κινηση των εταιρειων μην γελιωμαστε

μαζευτηκαν 3-4-5 εταιρειες του ανταγωνισμου και το επιβαλαν

επιτρεψτε μου να γνωριζω....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου, και βέβαια είναι καλό που το μητρώο θα γίνει από ιδιωτικές εταιρίες, γιατί υπάρχει συμφέρον και γιαυτό θα γίνει γρήγορα.

Το ότι οι Α.Θ. είναι ΑΠΕ νομίζω είναι λογικότατο, εκεί που υπάρχει αντίρρηση από μένα είναι οι λέβητες Φ.Α.

Link to comment
Share on other sites

Ιδανικό να δημιουργηθεί μια τέτοια βάση δεδομένων. Να ξέρεις τι βάζεις.

Αν είχαμε λίγη από την οργάνωση άλλων χωρών θα το είχαμε κάνει ήδη. Δείτε αυτό: RETScreen (πάνω από 1000 μοντέλα σε κάθε κατηγορία). Ενδεχομένως να αφορά και εταιρίες που δεν δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία-μοντέλα από αντλίες νερού-νερού (γεωθερμικούς) μέχρι ηλιακή θέρμανση νερου ή αέρα κλπ.

 

PS: Για όποιον κατεβάσει χρησιμοποιήστε το excel και στο νέο μενού που προσθέτει πηγαίνετε στο Products Database

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί η σύνδεση ηλιακού τριπλής ενέργειας με το σύστημα Κεντρικής Θέρμανσης να ενταχθεί σε κάποια από τις επιλέξιμες παρεμβάσεις; Ουσιαστικά μιλάμε για εγκατάσταση σωληνώσεων από το λεβητοστάσιο μέχρι την ταράτσα, (ίσως) έναν επιπλέον κυκλοφορητή, μία ηλεκτροβάνα με τις απαραίτητες καλωδιώσεις και χειριστήρια εντός του διαμερίσματος.

Ο ηλιακός υπάρχει ήδη εγκατεστημένος από παλιά...

 

Με την ευκαιρία, επαναφέρω και προηγούμενα ερωτήματά μου, μήπως στο μεταξύ είχατε κάποια ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

Αφού κάθισα και διάβασα όλες τις σελίδες, θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που βοηθάνε με τις απαντήσεις τους στο ξεκαθάρισμα αποριών που προκύπτουν. Σίγουρα μου λύθηκαν και εμένα αρκετές από αυτές.

 

Παρόλα αυτά, θα υποβάλλω κι εγώ (ως ιδιώτης και επίδοξος σύμβουλος έργου ιδιόκτητου σπιτιού) ορισμένες ερωτήσεις γιατί δεν κατάφερα να εντοπίσω κάποιο σχετικό ερώτημα ή γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς τις απαντήσεις που δόθηκαν. Ξεκινάω λοιπόν:

  1. Στα σενάρια του πρώτου ΠΕΑ, γιατί είναι προτιμότερο να υποβάλλεται ένα με όλες τις προτεινόμενες επεμβάσεις; Δεν μπορούν να υποβληθούν όσα σενάρια καλύπτουν τον ελάχιστο ενεργειακό στόχο, απόλυτα διακριτά μεταξύ τους; Για παράδειγμα, η μόνωση δώματος μπορεί να είναι ένα τέτοιο σενάριο και να οδηγεί σε 30% εξοικονόμηση και ένα άλλο σενάριο να είναι η μόνωση κάποιας τοιχοποιίας, που πάλι θα οδηγεί σε 30% εξοικονόμηση. Γιατί λοιπόν αυτά τα δύο σενάρια να μπουν σε μια γραμμή; Ίσως τελικά ο Ωφελούμενος να έχει την πιστοληπτική ικανότητα μόνο για μία επέμβαση. Μπορεί βέβαια ένα τρίτο σενάριο να περιλαμβάνει και τις δύο επεμβάσεις. Υπάρχει από την εμπειρία σας κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να μη "σπάσει" η πρόταση;
     
  2. Η ενεργειακή πιστοποίηση των υλικών και συστημάτων που αναφέρεται στον οδηγό, πώς τεκμηριώνεται; Ξέρω ότι ζητάω μάλλον πολλά, αλλά θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε, βάσει της εμπειρίας των συναδέλφων, ποια πιστοποιητικά ζητούνται ανά κατηγορία και υποκατηγορία. Εγώ ενδιαφέρομαι για τις πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης που χρησιμοποιούνται στη θερμομόνωση κτηρίων. Θα πρέπει να ζητήσω από τον προμηθευτή κάποιο συγκεκριμένο πιστοποιητικό;
     
  3. Τι γίνεται στην περίπτωση των ενσήμων ΙΚΑ; Νομίζω ότι στην περίπτωση θερμοπρόσοψης με σκαλωσιές, χρειάζεται άδεια κι επομένως αναγγελία (συγχωρέστε με αν δεν τα λέω σωστά, αλλά η ειδικότητά μου δεν έχει και πολλή σχέση με τα της οικοδομής).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πιθανές απαντήσεις σας.

  1. Σύμβουλος έργου σε δικιά σου ιδιοκτησία δεν μπορείς να μπείς.
     
  2. Το σύνολο των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος πρέπει να αποτελούν ένα σενάριο στο 1ο ΠΕΑ. Στα υπόλοιπα 2 σενάρια εισάγεις οτι θέλεις, αν θέλεις.
  3. CE και πιστοποιητικά θερμικών ιδιοτήτων
     
  4. Τα ένσημα αποτελούν επιλέξιμη δαπάνη. (http://exoikonomisi....&language=el-GR - Βλ. στο τέλος της σελίδας)
  5. Για την τελευταία σου ερώτηση μάλλον δυσκολο το βλέπω να μπορεί να καλυφθεί τέτοια παρέμβαση.

Edited by qwert
Link to comment
Share on other sites

@qwert

 

1. Έχεις δίκιο για το σύμβουλο. Δεν εννοούσα να δηλωθώ εγώ ως σύμβουλος και να πάρω τα 250 ευρώ, απλά να κάνω εγώ τη χαρτοδουλειά και την επίβλεψη.

4. Ναι, το γνωρίζω ότι αποτελούν επιλέξιμη δαπάνη. Απλά, πρέπει όντως να γίνει αναγγελία;

 

Κάποια ιδέα για τον ηλιακό;

 

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, αν στην πρόταση του 1ου ΠΕΑ περιλαμβάνονται 4 επεμβάσεις, εκ των οποίων η 1 δεν υλοποιηθεί, δημιουργείται κάποιο θέμα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.