Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 1 (Κατοικίες προ του 1975) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω ενα ισόγειο κτίσμα (κατοικία), με παραβάσεις (προσθήκες) που έχουν γίνει μετά το 2004. Η άδεια είναι του 1965, στην οποία δεν υπήρχε το υπόγειο. Οι παραβάσεις είναι κατηγορίας 4. Το υπόγειο πρέπει να το βάλω κατηγορίας 1 ή μπορώ να το β΄λαω και αυτό στην κατηγορία 4, δεδομένου, ότι τα 500 ευρώ είναι πολλά σε σχέση με αυτό που υπολγίζεται με ταυτό τον τρόπο...

 

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;;;

Edited by panmyr
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ίσως να μπορούσε να το τεκμηριώσει από την αποπεράτωση σκελετού του ισογείου με τη λογική ότι σκυροδετήθηκε μαζί με το  Φ.Ο.

Link to comment
Share on other sites

Το υπόγειο το τεκμηριώνω σε την αποπεράτωση του Φ.Ο. του ισογείου.....

 

Έγω σκεφτεί 2 λύσεις :

 

A) κατηγορία 4 και παλαιότητα πριν το 1983 

 

Β) Κατηγορία 1 και παλαιότητα πριν το 1975

 

Η πρώτη λύση μου βγάλει μικρότερο πρόστιμο....και να γράψω στην τεχνική έκθεση, ότι κινούμαι βάζει του νόμου Ν 4178 (περί αποκλειστικής χρήσης κατοικία - υπόγειο ειναι αποθήκη) και όχι βάσει της εγκυκλίου που αναφέρει για επικρατούσα....

 

Τι λέτε;;;;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι

 μου έχει ζητηθεί από πελάτη να νομιμοποιήσω με τις διατάξεις του Ν. 4178/2013 κάποιες αλλαγές που έχουν γίνει στην κατοικία του.
Το κτίριο είναι διώροφο με τον πρώτο όροφο να έχει κτιστεί με οικοδομική άδεια του 1969 και τον δεύτερο με προσθήκη που έγινε με οικοδομική άδεια του 71. Οπότε προφανώς μας καλύπτει η κατηγορία 1 για αυθαίρετες κατασκευές προ 75.
 Σε σχέση με τις 2 άδειες υπάρχει τροποποίηση στο σχήμα,τις διαστάσεις και την διαρρύθμιση του κτιρίου. Το εμβαδόν είναι μεγαλύτερο περίπου 5τμ σε κάθε όροφο, ενώ αντί για εσωτερική σκάλα όπως προέβλεπε η άδεια έχει γίνει η σκάλα εξωτερικά. Ο κάθε όροφος είναι περίπου 100τμ. Επίσης υπάρχει και υπόγειο περίπου 30τμ το οποίο πουθενά δεν αναφέρετε στην οικ. άδεια. 
Μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη το 1994 έγινε αποδοχή κληρονομιάς και πλέον το ισόγειο ανήκει στην κόρη του θανόντα,  ενώ ο πρώτος όροφος στην γυναίκα του θανόντα. Ταυτόχρονα η κάθε μία τους κατέχει το 50% εξ αδιαιρέτου από το οικόπεδο(350 τμ) και τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις της οικοδομής.
Το 1998 κατασκευάζεται εξωτερικό γκαράζ 12 τ.μ. και εγκαθίσταται ψησταριά 2τ.μ. στο οικόπεδο.
Είναι σωστό να θεωρήσω ως μία αυθαιρεσία τις διαφοροποιήσεις του κτιρίου με παράβολο 500 ευρώ ή πρέπει να το κάνω ξεχωριστά όπως αναφέρεται στο άρθρο 9 του 4178 γιατί κάθε όροφος ανήκει σε ξεχωριστό άτομο.
Επίσης τις αυθαιρεσίες που ανήκουν εξ αδιαιρέτου(γκαράζ 12τ.μ. και ψησταριά) τις νομιμοποιώ με παράβολο των 500 ευρώ(κατηγορία 3)? 
Άμα δηλώσω τις περιγραφόμενες αυθαιρεσίες σε μία δήλωση με 2 φύλλα καταγραφής, ένα την κατηγορίας 1 (για όλη την οικοδομή ως προ 75) και ένα της κατηγορίας 3 (για τις μικρές μεταγενέστερες αυθαιρεσίες) με συνολικό παράβολο 1000 ευρώ είμαι λάθος?
Αλλιώς που θα πρέπει να εντάξω τις μικρές αυθαίρετες κατασκευές που έχουν βρίσκονται στο εξ΄αδιαιρέτου οικόπεδο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλες κ όλους τους συναδέλφους: Έχω περίπτωση αυθαιρέτου ξεμπαζωμένου υπογείου σε διώροφη πολυκατοικία αποδεδειγμένα προ του '75.Η τακτοποίηση γίνεται με 500 ευρω ανά ιδιοκτησία συμπεριλαμβανομένου κ του '' ξεμπαζώματος''? Ή το ξεμπάζωμα μπαίνει σε 2ο φύλλο καταγραφής(ως ξεχωριστή παράβαση) ,πράγμα που σημαίνει δεύτερο 500ρικο? Μέχρι στιγμής έχω την εντύπωση πως με 1 500ρικο ανά ιδιοκτησία βάζω κ το υπόγειο κ το ξεμπάζωμα. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Έχω δύο αλλαγές διαμερισμάτωσης ορόφων (A' και Γ'), αποδεδειγμένα προ 75, σε κτίριο το οποίο έχει σύσταση, του ίδιου ιδιοκτήτη. Έλεγα να τα βάλω σε μία δήλωση ώστε να βγει 500 ευρώ.....αλλά είχα ξεχάσει ότι στην Κατηγορία 1 λέει επίσης :

 

" Στις περιπτώσεις όπου έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία η υπαγωγή κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία. " !!

 

Έχει αλλάξει αυτό με καμιά εγκύκλιο ? Πρέπει να γίνουν ξεχωριστές δηλώσεις ?

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά μετά πάει 1000 ευρώ το πρόστιμο (800 με την έκπτωση)....!!! Εγώ ήθελα όλα μαζί με 500 ευρώ !

 

Εκτός αν κάνω κάπου λάθος. Δύο διαφορετικές διαμερισματώσεις, ανεξαρτήτου Κατηγορίας, διαφορετικών ορόφων, του ίδιου ιδιοκτήτη, στην ίδια δήλωση, μπορούν να "ομαδοποιηθούν" σε ένα φύλλο καταγραφής, με αναλυτικό, στην ίδια δήλωση ? 

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.