Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

μπερδεμένα μας τα λες :mrgreen:

Προτείνω να το ξαναδείς το θέμα με πλήρη στοιχεία και να το συζητήσουμε ξανά στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες του φόρουμ. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οχι, οκ ενδεχομένος να σε μπέρδεψε το δεύτερο κείμενο που έβαλα, οπότε αφήνω το ένα το σωστό και συνεχίζουμε .. Arche :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στην παράγραφο 6β. λέει ότι όταν έχει απωλεσθεί η οικοδομική άδεια τότε γίνεται τοπογραφικό βάσει του άρθρου 3 παρ. 1γ. Όμως εκεί αναφέρει ότι εντός σχεδίου πόλεως ΔΕΝ απαιτείται τοπογραφικό διάγραμμα. 

 

Είμαι σε περίπτωση εντός σχεδίου με άδεια του 1967, ο φάκελος της οποίας έχει χαθεί. Πρέπει να ξαναγίνει τοπογραφικό ή αρκεί αντίγραφο του σχεδίου πόλεως και της πράξης εφαρμογής?

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη

Αφού στην ουσία πας για ανασύσταση του φακέλου της πολεοδομίας αν κατάλαβα καλά και αφού (αν) δεν έχει διασωθεί τοπογραφικό από την απολεσθείσα άδεια τότε κάνεις κανονικά τοπογραφικό ως ένα από τα απαιτούμενα σχέδια του προς ανασύσταση φακέλου.

Αν δεν το έχει θα είναι λειψός ο φάκελος.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, σε περίπτωση που ανήκει στη πολεοδομία Μαρκοπούλου, ο ιδιοκτήτης θέλει να εντάξει στο 4178 μεζονέτα. Ο φάκελος έχει χαθεί (έδωσε η πολεοδομία βεβαίωση) και υπάρχει μόνο το στέλεχος. Η άδεια είχε βγεί το 81 και αφορούσε συγκρότημα 7 κατοικιών με ισόγεια κτίσματα. Έχει γίνει σύσταση που δείχνει μόνο πως χωρίζεται το γήπεδο,χωρίς σχέδια για τα κτίσματα.Και στα μετέπειτα συμβόλαια πώλησης αναφέρονται μόνο τμ κτίσματος χωρίς σχέδιο.

 

Σε πρώτη ερώτηση στον υπάλληλο της πολεοδ. , αναφέρθηκε ότι η άδεια είναι μία οπότε θέλει ανασύσταση και στα 7 κτίσματα και δεν δέχεται με τίποτα για ένα κτίσμα. 

Ισχύει κάτι τέτοιο;; Τι νόημα έχει τότε, η γραμμή που δίνει ο 4178 για ένταξη όσων έχουν κάνει σύσταση αυτοτελώς;;

 

*από το στέλεχος μπορεί να βγεί ένα περίγραμμα κάθε κτίσματος με διαστάσεις

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς απαιτείται πρωτίστως ανασύσταση του φακέλλου της ΟΑ.

Ίσως "πιέζοντας" λίγο τη γλυτώσεις με τοπογραφικό - διάγραμμα κάλυψης που θα τα δείχνουν όλα και κατόψεις μόνο του κτιρίου που σε ενδιαφέρει.....

Link to comment
Share on other sites

έστω...αυτό κάτι είναι...

δηλαδή άμα ήταν πενταόροφη οικοδομή με 10 διαμερίσματα, και ήθελε να ενταχθεί ένα ιδιοκτήτης, θα απαιτούνταν κατόψεις και για τα 10 διαμερίσματα;;;

 έχει μια βάση, απλά έρχεται σε κόντρα με τη λογική του νόμου που είναι να ενταχθεί ο κάθε ιδιοκτήτης ανεξάρτητα απο την άποψη των άλλων...

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά ανασύσταση για τακτοποίηση με 4178? Δηλαδή διάγραμμα δόμησης με βάση τα νέα δεδομένα? Ή διάγραμμα κάλυψης με τα τότε δεδομένα?

Link to comment
Share on other sites

Από όσα έχουμε συζητήσει κατά καιρούς έχω καταλήξει ότι ανασύσταση κάνουμε όταν θέλουμε να εκδόσουμε βεβαίωση ελλείψει φακέλου άδειας και όχι όταν προχωράμε σε ρύθμιση.

Για υπαγωγή σε ρύθμιση, δεν χρειάζεται ανασύσταση μιας και καταθέτουμε νέα σχέδια έτσι και αλλιώς,ωστόσο με κάποιο τρόπο πρέπει να διερευνήσουμε τι είναι νόμιμο και τι κατά υπέρβαση της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.