Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Βασικά ο Γ όροφος στο σχήμα σου θα πρέπει να είναι 0,20 ψηλότερα από το Η εγκεκριμένο.(εφόσον κατάλαβα καλά και το αριστερό είναι της άδειας και το δεξί η πραγματικότητα).Και όπως με πρόλαβε ο ιάσονας έχει ΥΥ καθώς ελέγχεις με τα τις ΟΙ δεν το γλιτώνεις.OI Β,Γ δεν έχουν ΥΥ εφόσον ΟΙ.Το κτίριο σου όμως ι θα μπορούσε να μπει κατ 3 (5% διαστάσεων) αν ήταν 1 ιδιοκτησία όλο 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην περίπτωση αυτή, η Ο.Ι. Α' ψήλωσε παράνομα κατά 0,20μ οθώντας προς τα πάνω τις ιδιοκτησίες Β' και Γ'. 

Η Ο.Ι. Α' έχει ΥΥ δεδομένου ότι το ύψος της παραμένει εντός του εγκεκριμένου ύψους του κτιρίου (όχι της Ο.Ι.) ?  

 

H οριζόντια ιδιοκτησία Α έχει ΥΥ.

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ...πολύ λογικό αυτό που λες. Αλλά γιατί δεν έχουν και ΥΚ οι επεκτάσεις ορόφων σε εσοχή ?

 

ΕΛΟΥΝΤΑ όπως τα λες για το σχέδιο το εγκεκριμένο είναι 9,00 και στις δύο περιπτώσεις το σχεδίασα λάθος.

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ...ναι καλύπτονται. Αλλα αν τις εξετάσεις σαν ξεχωριστές Ο.Ι. έχουν υπέρβαση κάλυψης. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το ύψος τότε, επέκταση ύψους Ο.Ι. που παραμένει εντός του εγκεκριμένου ύψους του κτιρίου, καλύπτεται από τους από πάνω. Δεν περιμένω απάντηση, ρητορικό ερώτημα.

 

Μία άλλη ερώτηση. Τελικά υπέρβαση ύψους νομίμου υπογείου, χωρίς ξεμπαζώματα κ.τ.λ., π.χ. η στάθμη από -3,00 έχει πάει -3,50, βάσει της εγκυκλίου 4: 

 

Άρθρο 18.παρ.2β. .....Επίσης δεν εφαρμόζεται συντελεστής ύψους σε περίπτωση αυθαίρετου υπογείου ή υπέρβασης του ύψους νομίμου υπογείου......

 

Αυτό τι σημαίνει ? Ότι μία τέτοια παράβαση την τακτοποιούμε με αναλυτικό ή την αγνοούμε τελείως που μου φαίνεται και λίγο παράλογο...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ και σε αυτές τις περιπτώσεις (π.χ. υπόγειο που στην άδεια είναι 3 μ. και η αυτοψία δείχνει 3.30 μ. κ.λπ.) βάζω ΥΥ (αδιαφορώντας αν το παράβολο βγαίνει "μεγάλο"). Εφόσον δε είναι όντως υπόγειο, βάζω πάντα και μειωτικό συντελεστή.

Link to comment
Share on other sites

νικ
για την κάλυψη: με την λογική που λες, κάθε ΥΔ εκτός του περιγράμματος της ΟΙ είναι και ΥΚ, αλλά δεν πάει έτσι. Η κάλυψη συγκρίνεται με την εγκεκριμμένη για όλο το κτίριο, αυτή που φαίνεται στο ΔΚ.

για το ύψος: πρώτα-πρώτα ξεχνάς για αρχή το Hεπιτρεπόμενο. Είναι Α/Β/Γ 3.20/3/3 αντί για 3/3/3. Είσαι 0.20 πάνω από το Hεγκεκριμένο, που δεν σε νοιάζει όμως όσο βλέπεις τον Α και μόνο. Αν ήταν 3.20/3/2.80, να κάνει αναθεώρηση της ΟΑ. Αν είναι 3.15 αντί για 3.20, είναι κατηγορία 3. Αυτό που λέει η εγκύκλιος 4 είναι για προσθήκη κατ'επέκταση, όχι για προσθήκη καθ'ύψος.

 

τώρα, για το υπόγειο: η λογική της εγκυκλίου φαίνεται να είναι ότι το υπόγειο δεν συμμετέχει στο ύψος. Δεν βλέπω πλέον ορισμό (ύψος κτιρίου, ιδεατό στερεό κλπ) στον οποίο να συμμετέχει το υπόγειο. Εγώ βάζω ΥΥ σε υπόγειο αν η στάθμη της πλάκας του ισογείου είναι ψηλότερα από την εγκεκριμένη (προφανώς, μιλάμε για υπέργειο τμήμα).

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα τι λες. Έχω ΥΥ στον Α ή όχι ? Το ξέρω ότι δεν με νοιάζει το επιτρεπόμενο. Το 0,20 είναι ΥΥ ή όχι αφού είναι εντός εγκεκριμένου ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.