Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ιασονα θελεις να ερθεις εσυ να το πεις στην Τασουλα (μια κακασχημη αληθωρη ξανθια αναλογιας 1,50/100) που απανταει με υφος χιλιων καρδιναλιων του τυπου "κανεις δεν ερμηνευει το Νομο καλυτερα απο μενα"?

 

Εγω οσες φορες πηγαινω θελω να την τραβηξω κουτουλιδι...

 

Οι σαλονικεις τη γνωριζουνε...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΕΞΙΣΩΣΗ

α) Αν διαφ.διαμερισμάτωση=500€  =>  συναίνωση 2 διαμερισμάτων =500€Χ1 ή 500€Χ2 ?

β) Αν διαφ. διαμερισμάτωση=500€ & κατοικία Ο.Ε.Κ.=500€  => συναίνωση 2 κατοικιών Ο.Ε.Κ.= πόσο;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα μια ερωτηση να κάνω: σε κτίριο του 69  με χρηση κατοικίας με 3 ιδιοκτησιες/ οροφο στην οικοδομική αδεια και 4 στη συσταση.

α) Μπορώ να κάνω τακτοποίηση της αλλαγής διαμερισμάτωσης μόνο για την μια ιδιοκτησία καθώς ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμει να συννεννοηθεί και με τους υπόλοιπους, (δεν χρειαζεται συναινεση των υπολοιπων διοτι τα όρια της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας συμπιπτουν με τη συσταση);

β) Υπάρχουν παράλληλα αλλαγές εξωστών >10%, αλλαγές κουφωμάτων και αλλαγές εσωτερικών τοιχων και κουζίνας - μπάνιου σε σχέση με οικοδομική άδεια,  οι οποίες με μικρές αποκλίσεις φαίνονται στη συσταση. Θα πρέπει να κάνω αναλυτικό προϋπολογισμό άρα 1 παράβαση (500 €).

γ)Υπάρχει επίσης κλείσιμο φωταγωγού 1 τ.μ. σε σχεση με οικ. αδεια (το οποιο φαίνεται στη σύσταση) αρα Φ.Κ. κατηγ. 1 με Υ.Δ. προστιμο 500 €.

δ) και μικρή υπέρβαση (10 εκ.) <5% Περιγράμματος ιδιοκτησίας σε διάσταση σε σχεδια σύστασης (όχι οικ.αδείας ) σε βάρος ομορου ιδιοκτήτη χρειάζεται συναίνεση του για αυτό;

ε) Κανονικά για το σύνολο των ανω παραβάσεων προ του 75 δεν θα έπρεπε να έχουμε κατηγορία 1 Συνολικό προστιμο 500€.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, για την εξής περίπτωση, την οποία επαναφέρω για ευκολία, μου δώσαν την εξής απάντηση από το mail του ΥΠΕΚΑ που υπέβαλα το ερώτημα, 

 

"Στην εξής περίπτωση:

Σχέδια σύστασης διαφορετικά από πολεοδομία στη διαμερισμάτωση

Επιδιώκω την συναίνεση όλων των ιδιοκτητών τους οποίους αφορά για να μοιραστεί το πρόστιμο

Παράλληλα έχει κλειστεί μέρος εσωτερικού κοινόχρηστου χώρου (διάδρομος) νόμιμα, με βάση την πράξη σύστασης, όπου επιτρέπει την ιδιοποίηση παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων και φυσικά έχουν συναινέσει όλοι οι ιδιοκτήτες αφού αναφέρεται στην αρχική πράξη σύστασης και επικυρώθηκε με τροποποιητική.

Μπορώ να τα συμπεριλάβω όλα αυτά στην ίδια αίτηση για διαμερισμάτωση και να παραθέσω το σχέδιο της σύστασης (άδεια του '70 άρα πάω στην περίπτωση που παραπέμπει το ΥΠΕΚΑ σε απάντησή του προς το ΤΕΕ)?

 

Ευχαριστώ για την απάντηση.

 

ΥΓ για δυνατούς λύτες

 

ΦΕΚ 205/Δ/31-10-69 τροποποιεί το ΠΔ/23-10-28 (ΦΕΚ-229/Α/28) «Περί σχεδίων των εν ταις πόλεσι κλπ. ανεγειρομένων οικοδομών»

ως εξής:

 

ΑΡΘΡΟΝ-4. 
 
«Προκειμένου περί μεταβολής του αρχικώς υποβληθέντος σχεδίου του έργου συνισταμένης είτε εις ουσιώδη μεταβολήν του φορέως είτε εις αυξομείωσιν των εξωτερικών διαστάσεων του κτιρίου, ο εκτελών τούτο οφείλει προ πάσης ενάρξεως οιανδήποτε, παρά το υποβληθέν σχέδιον εργασίας, να υποβάλη προς την αρμοδίαν υπηρεσίαν τροποποιητικόν σχέδιον. 
Δεν απαιτείται η υποβολή τροποποιητικού σχεδίου προκειμένου περί μεταβολής των διαστάσεων των εσωτερικών χώρων του κτιρίου».

 

Άρα τυπικά ενώ πρέπει να συγκρίνω με τα αρχικά σχέδια της πολεοδομίας, δεν ήταν υποχρεωτική η ενημέρωση του φακέλου για τη διαμερισμάτωση, άρα γιατί να πρόκειται για αυθαιρεσία, και γιατί να μη μπορώ να ενημερώσω το φάκελλο τώρα και άρα να μην υποχρεωθεί να υπαχθεί στις διατάξεις του 4178?"

 

 

Η ερώτηση (κάτω) και απάντηση (πάνω μέρος) στο mail....

 

"Μπορεί να γίνει ενημέρωση του φακέλου σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 6 του ν. 4030/11, όπως ισχύει μετά τη τροποποίησή του με την παρ. 3 του άρθρου 29 του ν. 4067/12"

 

Nikos Paraskevopoulos <[email protected]> wrote: 

 

Υπάρχει περίπτωση άδειας του 1970

Τα σχέδια της πράξης τροποίησης της αρχικής σύστασης είναι διαφορετικά από την πολεοδομία ως προς τη διαμερισμάτωση (εσωτερικές μεταβολές που επηρρεάζουν 3 οριζόντιες ιδιοκτησίες).Η πραγματικότητα δε είναι σύμφωνη με τα σχέδια της πράξης, τα οποία είχαν αποτυπωθεί κατά τη διάρκεια ισχύος της άδειας (1971).

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 205/Δ/31-10-69 που τροποποιεί το ΦΕΚ-229/Α/23-10-28 «Περί σχεδίων των εν ταις πόλεσι κλπ. ανεγειρομένων οικοδομών»ως εξής: ΑΡΘΡΟΝ-4. «Προκειμένου περί μεταβολής του αρχικώς υποβληθέντος σχεδίου του έργου συνισταμένης είτε εις ουσιώδη μεταβολήν του φορέως είτε εις αυξομείωσιν των εξωτερικών διαστάσεων του κτιρίου, ο εκτελών τούτο οφείλει προ πάσης ενάρξεως οιανδήποτε, παρά το υποβληθέν σχέδιον εργασίας, να υποβάλη προς την αρμοδίαν υπηρεσίαν τροποποιητικόν σχέδιον. Δεν απαιτείται η υποβολή τροποποιητικού σχεδίου προκειμένου περί μεταβολής των διαστάσεων των εσωτερικών χώρων του κτιρίου».

1. Πρέπει να υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.4178 ως αλλαγή διαμερισμάτωσης?

2. Και αν ναι γιατί, αφού δεν προέκυπτε από πουθενά η υποχρέωση ενημέρωσης του φακέλου της άδειας, άρα γιατί να συνιστά αυθαιρεσία και να πρέπει να τιμωρηθεί αφού έπραξε νόμιμα?

3. Μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση μεταβίβασης λαμβάνοντας υπ'όψιν τα παραπάνω, και με την επιφύλλαξη αυτών αφού έπραξε νόμιμα?

4. Μπορεί να ακολουθηθεί διαδικασία ενημέρωσης του φακέλου τώρα για τις αλλαγές αυτές αφού όλα έγιναν νόμιμα?

Ενημερωτικά, από τις αλλαγές δεν έχει υπάρξει επιβάρυνση ή αλλαγή καθ'οποιονδήποτε τρόπο του φέροντος οργανισμού.

Ευχαριστώ,Παρασκευόπουλος Νίκος 

 

 

ΥΓ στην πολεοδομία που είχα αναφέρει τη διαδικασία, μου απάντησαν πως η ενημέρωση φακέλλου αφορά άδειες δόμησης (δλδ την καινούρια διαδικασία που προβλέπει ο ΝΟΚ) και όχι οικοδομικές άδειες (κολλάνε στις λέξεις λοιπόν). Καταλαβαίνοντας από το πνεύμα της απάντησης του ΥΠΕΚΑ ότι εννοούν και τα δύο, έστειλα συμπληρωματικό μέιλ για διευκρίνηση και αναμένω απάντηση. Αυτά προς διευκόλυνση των συναδέλφων.

Πείτε μία γνώμη...

Μάλλον ο λόγος είναι ότι εννοεί για τις από δω και πέρα άδειες και παραβάσεις και όχι για παλιές. Για τελεσθείσα παλιά κατασκευή που έχει κλεισει και η αδεια δεν προβλέπεται ενημέρωση. Θα έλυνε πολλά προβλήματα αλλά να μαζεύουν 500άρικα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί έχω την εντύπωση πως κάπου έχει αναφερθεί οτι η διαδικασία ισχύει και για παλιές οικοδομικές άδειες; 

Link to comment
Share on other sites

προς εμηνέρωση των συναδέλφων. το σύστημα δεν εκτυπώνει το πρόστιμο αν δεν πληρωθεί το ανταποδοτικό τέλος των 15 ευρώ, στην περίπτωση μόνο διαφορετικής διαμερισμάτωσης με ΕΦΆΠΑΞ πρόστιμο....Μεγαλεία...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλη μερα!!!

 

εχω την εξης περιπτωση συνενωσης διαμερισματων:

 

σε οροφο πολυκατοικιας 3 διαμερισματα στην αδεια

αλλα 2 στην πραγματικοτητα, στη συσταση και χιλιοστα κ.ο.κ.

 

δεν υπαρχει καμια αλλου ειδους παραβαση

μαλιστα τα δύο εγιναν ενα και το τριτο δλδ διαμερισμα ειναι και στην αδεια και στην πραγματικοτητα και στη συσταση το ιδιο και το αυτο

 

το βαζω διαμερισματωση με 500αρικο?

ευχαριστω!!!

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται για ποιο πρέπει να δώσεις βεβαίωση . το τρίτο που δεν έχει αυθαιρεσίες δεν χρειάζεται να ενταχθεί στο νόμο , ενώ για το άλλο κανονικά βάζεις διαμερισμάτωση ως συνένωση 2 διαμερισμάτων . 

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται για ποιο πρέπει να δώσεις βεβαίωση . το τρίτο που δεν έχει αυθαιρεσίες δεν χρειάζεται να ενταχθεί στο νόμο , ενώ για το άλλο κανονικά βάζεις διαμερισμάτωση ως συνένωση 2 διαμερισμάτων . 

ναι για τα δυο ενδιαφερομαι για βεβαιωση!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.