Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δε θα διαφωνήσω ότι προκειμένου να γλυτώσουμε ταλαιπωρία αναγκαζόμαστε να προβούμε σε ρύθμιση παρά το γεγονός ότι ο νόμος ρητά απαλλάσσει από αυτή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άστα Παύλο το χειρότερο δεν ειναι οτι δήλωσα την αυθαιρεσία,το χειρότερο είναι ότι ο υπάλληλος ερμήνευε την εσωτερική διαρύθμιση σαν διαμερισμάτωση και μόνο που δεν έβγαλε το λεξικό,πήρε σβάρνα τα γραφεία να αποδείξει οτι διαμερισμάτωση= και οι εσωτερικές διαρυθμίσεις και αφού δεν έβγαλε άκρη ούτε εκεί πιάσαμε το αποφασίζουμε και διατάζουμε

Link to comment
Share on other sites

και αυτή είναι η αυστηρή αντιμετώπιση, διότι αν το δεις ως  διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση δεν συντελεί σε αυθαιρεσία.

Καλησπέρα

Και αν δεν δηλώσουμε καμία αυθαιρεσία τότε πως θα γίνει η σύσταση ΟΙ?? Με τι σχέδια??? Με της άδειας που δείχνουν πχ 2 διαμερίσματα ή με την υφιστάμενη κατάσταση που είναι π.χ 3 διαμερίσματα ??? και με τι περιγραφή ??? Και το υποθηκοφυλακείο - Κτηματολογικό γραφείο θα μεταγράψει τέτοια συμβόλαια που θα έχουν γίνει με σχέδια που θα απεικονίζουν την υφιστάμενη κατάσταση - χωρίς υπαγωγή στον Ν. 4178, ενώ θα βλέπει και τα διαφορετικά της ΟΑ???

Τι λέτε??

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό συζητάμε και παραπάνω.

Ενώ ο νόμος δίνει το δικαίωμα να μην τακτοποιήσουμε, πάντα αναγκάζουν το μηχανικό να κάνει πράγματα εκτός νόμου γιατί θα γίνει εμπλοκή. 

Κανονικά σε περίπτωση αλλαγής εσωτερικής διαρρύθμισης (π.χ σε μια αυτοτελή μονοκατοικία χωρίς σύσταση), η οποία δεν αποτελεί αυθαιρεσία, χορηγείται βεβαίωση.

Από κει και ύστερα επειδή κανείς δεν έχει διάθεση για αντιδικίες με συμβολαιογράφους (και εδώ συμφωνώ με τον Δημήτρη το νομικό μας) θα αναγκαστεί να κάνει σχέδια και να χρεώσει τον πελάτη του 500 ευρώ τουλάχιστον για αυθαιρεσία που κατά νόμο δεν είναι αυθαιρεσία.

Βεβαίως μετά υπάρχει και η διαδικασία ενημέρωσης, αλλά θα προτιμηθεί ο εύκολος δρόμος.

Κανονικά, αφού ο μηχανικός δίνει βεβαίωση νομιμότητας για το όλο ακίνητο θα έπρεπε να γίνονται δεκτά και τα νεότερα σχέδια κατόψεων, με αναγραφή στην Τ.Ε της βεβαίωσης ότι οι διαφορετικές εσωτερικές διαρρυθμίσεις δεν αποτελούν αυθαιρεσία.

Αλλά όπως προείπαμε, ο νόμος λέει άλλα, εμείς θα πρέπει να κάνουμε άλλα για να μην πηγαίνουμε το πελάτη μπαλάκι του τένις. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σωστός!!!

Και ναι μεν ο πελάτης δεν γίνεται μπαλάκι τένις ή πιγκ-πογκ αλλά, 

Κι έτσι εισπράττονται τα χρήματα για την πατρίδα.....  Κι έτσι οι συμβολαιογράφοι μας πειθαναγκάζουν ... Κι έτσι οι υπηρεσίες θριαμβολογούν....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επίσης όμως μπορεί να βγει και άδεια για εσωτερικές διαρρυθμίσεις που δεν θίγουν τον Φ.Ο. (εάν δεν τον θίγουν βέβαια!!!). Νομίζω ότι γίνεται μόνο με 48ωρή...

Link to comment
Share on other sites

για εσωτερικές διαρρυθμίσεις θέλει ΕΕΜΚ και όχι 48ωρη...είναι μια καλή λύση για αλλαγές στο εσωτερικό που δεν θίγουν ΦΟ και όψεις ..

Link to comment
Share on other sites

σε τριωροφο κτηριο εχει γινει πλαγιως συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων ανα οροφο με αποδοχες κληρονομιας. Η αδεια δειχνει 2 διαμερισματα ανα οροφο δηλαδη η καθε οριζοντια ιδιοκτησια αφορα 2 διαμερισματα. Κανω εναν φακελο για καθε οριζοντια. Το παρε δωσε των διαμερισματων της αδειας που ομως ειναι εντος τις ιδιας οριζοντιας συμβολαιογραφικα τα περναω με αναλυτικο? ή με διαμερισματωση?

Link to comment
Share on other sites

σε τριωροφο κτηριο εχει γινει πλαγιως [???]

συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων ανα οροφο με αποδοχες κληρονομιας. Η αδεια δειχνει 2 διαμερισματα ανα οροφο

δηλαδη η καθε οριζοντια ιδιοκτησια αφορα 2 διαμερισματα. [???]

Κανω εναν φακελο για καθε οριζοντια. Το παρε δωσε των διαμερισματων της αδειας που ομως ειναι εντος τις ιδιας οριζοντιας συμβολαιογραφικα τα περναω με αναλυτικο? ή με διαμερισματωση?

 

 

 

 

-τι λενε οι κατοψεις της αδειας

- τι λεει η αποδοχη

-τι διαφορα εχουν οι κατοψεις με την αποδοχη και την πραγματικη κατασταση

-ποτε εγινε ο θανατος και πότε η αποδοχη

τα λεμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.