Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

Το εψαχνα πρόσφατα...Γενικά κατέληξα στο οτι βάση ν.4067 αρθρο 29 παρ.5α:η ισχύς των οικοδομικών αδειών οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1-3-2011 παρατείνεται κατά 3 έτη.Οικοδομικές άδειες οι οποίες είχαν είχαν εκδοθεί και ειχε α΄ρχίσει η εκτέλεση των εργασιών τους πριν την 1.3.2012 ,αναθεωρούνται συμφωνα με τις προισχύουσες του ν.4030 2011 διατάξεις (ΝΟΚ)εφόσον η αναθεώρηση δεν αφορά προσθήκη...Οπότε αν μου λές οτι δεν εγινε σε διαφορετικό ύψος απο αυτό της άδειας(απλά έχεις ξεμπάζωμα),έχεις αλλαγή χρήσης κ επιπλέον εξώστη...για τα δυο πρώτα σε παίρνει αναθεώρηση (κ οχι τακτοποίηση)...Για τον εξώστη,κόψτον΄!Ή μπες στον νομο των αυθαιρέτων και βγάλε άδεια νομιμοποίησης εξ΄αιτίας του!

Θεώρησα δεδομένο οτι μιλάς για προ Νοκ άδεια (κ λογικά προ έλεγκτών δόμησης για να έγιναν τα παραπάνω)

Edited by dimitris82
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το εψαχνα πρόσφατα...Γενικά κατέληξα στο οτι βάση ν.4067 αρθρο 29 παρ.5α:η ισχύς των οικοδομικών αδειών οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1-3-2011 παρατείνεται κατά 3 έτη.Οικοδομικές άδειες οι οποίες είχαν είχαν εκδοθεί και ειχε α΄ρχίσει η εκτέλεση των εργασιών τους ,πριν την 1.3.2012 ,αναθεωρούνται συμφωνα με τις προισχύουσες του ν.4030 2011 διατάξεις (ΝΟΚ)εφόσον η αναθεώρηση δεν αφορά προσθήκη...Οπότε αν μου λές οτι δεν εγινε σε διαφορετικό ύψος απο αυτό της άδειας(απλά έχεις ξεμπάζωμα),έχεις αλλαγή χρήσης κ επιπλέον εξώστη...για τα δυο πρώτα σε παίρνει αναθεώρηση (κ οχι τακτοποίηση)...Για τον εξώστη,κόψτον΄!Ή μπες στον νομο των αυθαιρέτων και βγάλε άδεια νομιμοποίησης εξ΄αιτίας του!

Θεώρησα δεδομένο οτι μιλάς για προ Νοκ άδεια (κ λογικά προ έλεγκτών δόμησης για να έγιναν τα παραπάνω)

Είναι προ των ΝΟΚ ναι.  Αλλα εφόσον πρόκειται για αυθαιρεσίες γιατι να μην τακτοποιούνται με τον 4178 ? Δεν λέει κάπου οτι δεν νομιμοποιούνται οικοδομές με άδεια εφόσον είναι ημιτελή ή οτι μπαίνουν σε άλλη κατηγορία . Μόνο λέει κάτι για ημιτελή οικοδομές χωρίς άδεια .  Αλλά εφόσον αποδεικνύεται ότι οι παρανομίες έγιναν πριν τον Ιούλιο του 2011  τότε εμπίπτει στον 4178

Link to comment
Share on other sites

το εξέτασα απο την περίπτωση της αναθεώρησης σε ισχύ επέιδή η άδειά σου είναι ακόμα σε ισχύ (αν σε παίρνει πολεοδομικά) που θα είναι και μόνιμο.Η' της άδειας νομιμοποίησης...Τώρα αν δε νομιμοποιούνται οι αυθαιρεσίες...,ειναι άλλο θέμα κ εχει να κανει με το νομο των αυθαιρέτων που δεν εχω κοιταξει καλά...θα το κοιτάξω και θα σου απαντήσω.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

σε πολυκατοικία έχω διαμέρισμα που έχει καταλάβει κοινόχρηστο χώρο. Αφου δεν είναι υπέρβαση δόμησης , πώς δηλώνεται στο 4178? Και η συναίνεση της πολυκατοικίας τι ακριβώς πρεπει να λέει? Πρεπει να ειναι απο ολους υπογεγραμμένη? Θα την ανεβάσουμε μετά στο συστημα?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχεις σύσταση ΟΙ και άρα εξετάζεις το διαμέρισμά σου και μόνο, ΕΧΕΙΣ υπέρβαση δόμησης του διαμερίσματός σου προς τον χώρο του κοινόχρηστου !!!!!!

Άρα δηλώνεται στο σύστημα ως ΥΔ ΚΧ.

Απαιτείται συναίνεση από την πλειοψηφία της πολυκατοικίας, όπως αυτή ορίζεται στον κανονισμό και αν δεν υπάρχει κανονισμός, τότε με απλή πλειοψηφία με τα χιλιοστά της κάθε ΟΙ.

Πρέπει να έχεις υπογραφές από αυτήν την πλειοψηφία, μετά από ΓΣ της οικοδομής.

Δεν χρειάζεται "οπωσδήποτε" ως δικαιολογητικό από τον νόμο - σύστημα ΤΕΕ, αλλά το ΘΕΛΕΙΣ ως εξουσιοδότησή σου, διότι εάν δεν το έχεις, μπορεί κάλλιστα σε λίγα χρόνια να σε τρέχει ο "κακός" γείτονας του πελάτη σου στα δικαστήρια!!!!!!

 

ΥΓ: ΠΡΟΣΟΧΗ με θέματα, όπως η συγκεκριμένη συναίνεση, που περιγράφονται ΡΗΤΑ στον νόμο και έχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ διαδικασίες - χαρτιά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω την εξής περίπτωση :

Άδεια του 1987 σε οικόπεδο από παραχωρητήριο με το "τεράστιο" εμβαδόν των 20τ.μ..

Η άδεια προέβλεπε 2 ορόφους των 16τ.μ. ο καθένας (80% κάλυψη λόγω χαμηλού κτηρίου).

Στην πράξη κατασκευάστηκαν 2 όροφοι των 20τ.μ. ο καθένας (100% κάλυψη).

Στην φάση των σοβάδων, ο μηχανικός της επίβλεψης παραιτήθηκε και η πολεοδομία διέταξε διακοπή εργασιών. Παρόλα αυτά το κτήριο ολοκληρώθηκε και λειτουργεί με "δανεικό" ρεύμα από τον γείτονα.

Σκέφτομαι να το αντιμετωπίσω ως εξής : 1. Υπέρβαση δόμησης 8τ.μ. και κάλυψης 4τ.μ. και 2. Αναλυτικό προϋπολογισμό για την αποπεράτωση των εργασιών και αντίστοιχα 500άρικα. Κτήριο με άδεια.

Σας φαίνεται λογική αντιμετώπιση ? Μήπως θα έπρεπε να το πάω ως κτήριο χωρίς άδεια (εκτός από την διακοπή, έχει τροποποιηθεί και ο στατικός φορέας, αν και σε αυτά τα μεγέθη τι είναι ο κάβουράς τι το ζουμί του...) και υπέρβαση δόμησης 40τ.μ. ?

 

Σε κάθε περίπτωση, πως θα ρευματοδοτηθεί εντέλει το κτήριο ?

Link to comment
Share on other sites

στα εκτος σχεδιου

 

δεν επιβαλλεται ελεγχος "αρτιοτητας"

 

μονον στα εντος -και στους οικισμους με σχεδιο-

υπαρχει η εφαρμογη του ν 690/48

και συμπληρώνω στην ορθότατη επισήμανση ότι για τα εντός ζώνης 500 μ. από τα περιμετρικά όρια προ 23 οικισμών έχουμε ελάχιστη απαίτηση 1000 τ.μ και στις περιοχές όπου έχουν θεσπιστεί μέσω ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ/νατούρα κλπ όρια αρτιότητας και κατάτμησης τα οποία απαιτείται να εφαρμόζονται. Στις άλλες περιπτώσεις μπορούν να προκύψουν μη άρτια γήπεδα

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που το πρόσφατο τοπογραφικό

σχέδιο του ιδιοκτήτη που αφορά το οικόπεδο του, έχει διαφορά σε τετραγωνικά από το τοπογραφικό όπως αυτό είναι στα σχέδια της αδείας.

Το ακίνητο είναι εξοχική κατοικία, εντός σχεδίου σε περιοχή οικισμού Θεσσαλονίκης,

προ του ΄75 και το οικόπεδο του, όπως φαίνεται στην άδεια και στους τίτλους κληρονομιάς

είναι 350τ.μ. Σύμφωνα όμως με το καινούργιο τοπογραφικό (Ιανουάριος 2013) το οικόπεδο έχει

συνολικό εμβαδόν 480 τ.μ. 

Υπάρχει πρόβλημα με την ρύθμιση του ακινήτου ή με την βεβαίωση που θέλει ο ιδιοκτήτης να εκδόσω;

 

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.