Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκρίθηκε πρόγραμμα ενίσχυσης δικαιούχων για την απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή


ikoutoulas

Recommended Posts

Άρα αν έχει λήξει η άδειά σου, θέλεις τουλάχιστον:

 

100€ εξετάσεις

50€ ετήσιο παράβολο

 

για να πάρεις ΚΑΠΟΤΕ 400€, σε ένα αντικείμενο που απλά δεν υπάρχει πλέον.

 

Προσωπικά δε θα τα στείλω ούτε κι εγώ, γιατί δεν έχω καμία διάθεση να διαβάζω από την αρχή όλες τις ΤΟΤΕΕ για να δώσω εξετάσεις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πολύ καλοσύνη τους επιασε πασχαλιατικα!!!

Ας δωσουν την επιδότηση σ οσους στειλαν σωστα τα δικαιολογητικά και ας κανουν μια συμπληρωματική για τους υπόλοιπους αν τους νοιάζει τοσο πολυ πια η μεγιστη αποδοτηκότητα του προγράμματος!!!!

Εδω τοσο καιρο δεν κανουν υποσχρεωτικό το ΠΕΑ στο ταξις να κινηθεί λιγο η αγορά και μας πουλάν φουμαρα για αποτελεσματικότητες και κουραφέξαλα.....

 

Μάλλον δεν υπάρχουν λεφτά οπότε και σκέφτηκαν να καθυστερήσουν έτσι την καταβολή των επιδοτήσεων... μέχρι την προσεχή μας πτώχευση!  :sad:

 

 

 

Άρα αν έχει λήξει η άδειά σου, θέλεις τουλάχιστον:

 

100€ εξετάσεις

50€ ετήσιο παράβολο

 

για να πάρεις ΚΑΠΟΤΕ 400€, σε ένα αντικείμενο που απλά δεν υπάρχει πλέον.

 

Προσωπικά δε θα τα στείλω ούτε κι εγώ, γιατί δεν έχω καμία διάθεση να διαβάζω από την αρχή όλες τις ΤΟΤΕΕ για να δώσω εξετάσεις

 

Πότε λήγει η άδεια για τους μόνιμους ενεργειακούς επιθεωρητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια, εγκρίθηκαν (αναγγελία έναρξης δραστηριότητας) αλλά ΔΕΝ έδωσαν εξετάσεις;  Πόσα χρόνια μετά την ημερομηνία αναγγελίας έναρξης;

 

 

Αν δε δώσουμε (και περάσουμε) τις εξετάσεις, αλλά έχει εγκριθεί η 400 ευρώ ενίσχυση, έχουμε πράγματι το δικαιώμα να την πάρουμε.  Σωστά;  Γιατί στη σελίδα 7 του οδηγού αναφέρεται στην "επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος" και στην "επιτυχή απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή" που είναι ανεξάρτητα από τη συμμετοχή και την επιτυχία στις εξετάσεις.  Επίσης μιλάει για ολοκλήρωση της "κατάρτισης" και όχι επιτυχία στις εξετάσεις.

 

"Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ολοκληρώσει ή πρόκειται να ολοκληρώσουν την εξειδικευμένη κατάρτιση για να αποκτήσουν την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή."

 

Στους πίνακες της υπαγωγής, η στήλη ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ που είναι 2014 θα πρέπει να με αγχώνει;  Τι σημαίνει λήξη αίτησης αφού ακόμα να δώσουν τις επιδοτήσεις;

Link to comment
Share on other sites

Ο οδηγός που αναφέρεις έχει ημερομηνία Σεπτέμβριο 2013.

Τον Οκτώβριο 2013 η τροποποίηση της ΚΥΑ (ΑΑ: ΒΛΛΡ0-ΖΥΚ)  αναφέρει σαφέστατα (???) :

"Δικαιούχος του Προγράμματος είναι κάθε φυσικό πρόσωπο που πληροί τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του Π.. 100/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4111/2013 (ΦΕΚ 18 Α΄) και το άρθρο 52 του Ν.4178/2013 (174 Α’), και απευθύνεται σε ιπλωματούχους Μηχανικούς ή Αρχιτέκτονες, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) ή Πτυχιούχους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, που έχουν παρακολουθήσει εξειδικευμένο (αναγνωρισμένο) εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην 192/2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Εκπαίδευση και Εξεταστική διαδικασία Ενεργειακών Επιθεωρητών» (ΦΕΚ 2406 Β’) όπως ισχύει."

 

Η παρ2, άρθρο 3, ΠΔ 100/2010

2. Ο υποψήφιος Ενεργειακός Επιθεωρητής πρέπει να διαθέτει τα παρακάτω προσόντα, με την επιφύλαξη της παραγράφου 4:
(α) Να είναι Διπλωματούχος Μηχανικός, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) ή Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή μηχανικός που έχει αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στη χώρα μας κατ’ εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.
(β) Να παρακολουθήσει εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 9.

(γ) Να συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις του άρθρου 9

(Γιατί αισθάνομαι deja vu?)

 

Μάλιστα στον οδηγό που αναφέρεις λέει σαφέστατα:

6.3 Συνέπειες μη τήρησης των όρων και προϋποθέσεων του προγράμματος
Σε περίπτωση που από την έναρξη ισχύος του άρθρου 52 του Νόμου 4178/2013 (ΦΕΚ Α’174) και σε διάστημα ενός έτους ο ασκών τη δραστηριότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή δεν υποβάλει Πιστοποιητικό Επιτυχούς Εξέτασης από το ΤΕΕ, τότε η καταβληθείσα ενίσχυση θα πρέπει να επιστραφεί στον Ε.Φ.. ως αχρεωστήτως καταβληθείσα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι χρειάζεται να διατηρήσεις την ιδιότητα του επιθεωρητή για κάποια χρόνια. Αν είναι έτσι, τότε δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος την επιδότηση αν δεν έχει σκοπό να ασκήσει το επάγγελμα.

Link to comment
Share on other sites

Ηι ίδια συζήτηση ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.....

Λες και πρόκειται να δούμε λεφτα στο μ*********ο τη χώρα που ζούμε...

 

Συνάδερφοι, παρακαλώ προσοχή και εγκράτεια στη φρασεολογία μας.

yian

Edited by yian
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
ΥΠΕΝ: Πληρώνεται η ενίσχυση για την πιστοποίηση Ενεργειακού Επιθεωρητή
 

Την καταβολή ενίσχυσης στους δικαιούχους του προγράμματος για την απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου 2016 ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ Ειδικότερα το ΥΠΕΝ αναφορικά με το πρόγραμμα «Ενίσχυση δικαιούχων για την απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή», διευκρινίζει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόκειται άμεσα να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους του προγράμματος μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου 2016. Η προβλεπόμενη ενίσχυση θα καταβληθεί τμηματικά σε ομάδες δικαιούχων, ακολουθώντας σειρά προτεραιότητας βάσει του αριθμού πρωτοκόλλου υποβολής των δικαιολογητικών τους. Επισημαίνεται ότι βάσει των όρων του προγράμματος σε περίπτωση που ο ενισχυόμενος απολέσει την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή, η καταβληθείσα ενίσχυση θα αναζητηθεί εντόκως.

 

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/dhmosio/102345/ypen-plironetai-i-enisxysi-gia-tin-pistopoiisi-energeiakoy-epitheoriti

Edited by *olga*
Link to comment
Share on other sites

 

 

σε περίπτωση που ο ενισχυόμενος απολέσει την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή

 

Αυτό πως ερμηνεύεται? π.χ. παίρνουμε τώρα την ενίσχυση και το καλοκαίρι αν δεν δοθεί παράταση σε όσους δεν έχουν δώσει εξετάσεις αυτόματα γυρίζουν το ποσό πίσω?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως!!

 

1ο δεκαπενθημερο?

Δηλαδη τις επομενες 4 ημερες?

 

Κατι μου λεει οτι πανε να κοψουν δικαιουχους απο το γνωστο ΕΣΠΑ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.