dib Δημοσιεύτηκε April 30, 2019 at 10:19 μμ Δημοσιεύτηκε April 30, 2019 at 10:19 μμ Χαίρομαι ... νάσαι καλά !
BAS Δημοσιεύτηκε June 8, 2019 at 07:34 πμ Δημοσιεύτηκε June 8, 2019 at 07:34 πμ Σε χώρο στο δώμα τακτοποιημένο σε κτίριο του 1958 , που αναφέρεται ως χώρος κύριας χρήσης , έχω πάρει έγκριση χρήσεων γης για αναψυκτήριο . Το υπόλοιπο κτήριο είναι 3όροφο μαγαζί και από εκεί και πάνω γραφεία και ανήκει όλο σε ένα ιδιοκτήτη . Αυτό δεν λειτούργησε ως κάτι όταν φτιάχτηκε . Δεν έχω δει ακόμα την τακτοποίηση αναλυτικά , αλλά λέτε ότι χρειάζεται να κάνω αλλαγή χρήσης ?
lenia_s Δημοσιεύτηκε June 17, 2019 at 01:20 μμ Δημοσιεύτηκε June 17, 2019 at 01:20 μμ Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για προσθήκη εξωτερικού χώρου σε καφετέρια που ήδη λειτουργεί. Η καφετέρια βρίσκεται στο κτίριο Β και οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το δώμα του κτιρίου για καθήμενους πελάτες. Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι ότι για την πρόσβαση στο δώμα απαιτείται η διέλευση από το γειτονικό κτίριο Α, το οποίο ανήκει στους ίδιους (οπότε δεν τίθεται θέμα συναίνεσης για τη διέλευση). Ωστόσο, ενώ το κτίριο Β υφίσταται νόμιμα, καθώς νόμιμα έχει γίνει και η λειτουργική συνένωση των Α και Β, στο κτίριο Α έχουν πραγματοποιηθεί αυθαιρεσίες και η οικοδομική άδεια είναι υπό αναθεώρηση (μια από τις αυθαιρεσίες είναι η διάνοιξη θύρας για πρόσβαση στο δώμα του Β). Γνωρίζετε εάν με τα παραπάνω δεδομένα επιτρέπεται η χρήση του δώματος; Το σκεπτικό μου είναι ότι το κτίριο Β και το δώμα του υφίσταται νόμιμα, οπότε επιτρέπεται η χρήση του. Με προβληματίζει το γεγονός ότι απαιτείται διέλευση μέσα από το Α για το οποίο δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση νομιμότητας. *Η νομιμοποίηση του Α θα πραγματοποιηθεί, απλώς είναι μια χρονοβόρα διαδικασία (εμπλέκεται η αρχαιολογία λόγω γειτνίασης με διατηρητέο), η οποία μέχρι να ολοκληρωθεί θα έχει λήξει η σεζόν και η χρήση του δώματος δε θα είναι πλέον αναγκαία. ευχαριστώ!!
GeorgePi Δημοσιεύτηκε December 11, 2019 at 10:53 πμ Δημοσιεύτηκε December 11, 2019 at 10:53 πμ Για να τσεκάρω αν το κατάστημα που έχω σχεδιάσει είναι σύμφωνο με τις υποχρεωτικές προδιαγραφές (εμβαδόν, τουαλέτες, ύψος οροφής, χαρακτηριστικά βοηθητικών χώρων κλπ) χρησιμοποιώ το ΦΕΚ του '83 (8577) ; Από αυτά που είναι ανεβασμένα εδώ είναι το μόνο που τις αναφέρει αναλυτικά.
feidelliou Δημοσιεύτηκε May 6, 2020 at 06:10 μμ Δημοσιεύτηκε May 6, 2020 at 06:10 μμ καλησπέρα σας, πελάτης μου θέλει σε κατάστημα περίπου 95 τμ που κατασκευάστηκε με άδεια "κατάστημα διάθεσης πρόχειρου φαγητού" να πουλάει καφέ - σφολιάτες - γλυκά (πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής) - χυμούς - προετοιμασία και διάθεση φαγητού/μαγειρείο - παρασκευή σάντουιτς - μπύρες. Ημερίσια λειτουργία, το σκεπτικό είναι να εξυπηρετεί τις γύρω επιχειρήσεις. Τι άδεια του βγάζω; καφετέρια - πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής - εστιατόριο; Μπερδεύω όμως την κατηγορία υγειονομικού με λιανική διάθεση προιόντων. όποια βοήθεια χρήσιμη!!
persepolis88 Δημοσιεύτηκε November 11, 2020 at 09:58 πμ Δημοσιεύτηκε November 11, 2020 at 09:58 πμ Τελικά με το θέμα της μεταβίβασης της παλιάς άδειας (έκδοση με παλιό καθεστώς) σε νέο φορέα δραστηριότητας τι γίνεται? Επειδή η παλιά άδεια που έχω στα χέρια μου λέει "Η παρούσα είναι προσωπική και δεν μεταβιβάζεται"
sof2 Δημοσιεύτηκε January 4, 2021 at 05:50 πμ Δημοσιεύτηκε January 4, 2021 at 05:50 πμ Μπορεί γενικά να γίνει μεταβίβαση άδειας, εκτός αν έχεις κάποια ειδική περίπτωση που η άδεια είναι προσωποιημένης. Σε αυτήν την περίπτωση αντικαθιστάς τα έγγραφα που σχετίζονται με την αλλαγή προσώπου και τα έχει στο αρχείο του ο νέος υπεύθυνος μαζί με υπεύθυνη δήλωση (κάπου το είχα διαβάσει αυτό νομίζω). Γενικά πάντως για υφιστάμενη άδεια και μεταβίβαση αυτής κάνει ο παλιός φορέας γνωστοποίηση με τα στοιχεία του αναγράφει στα σχόλια την άδεια και την μεταβιβάζει. Ο νέος φορέας κάνει αποδοχή. Προσοχή στα χρονικά όρια γιατί πρέπει εντός 10 ή 15 ημερών από όταν έγινε η έναρξη δραστηριότητας.
tony88 Δημοσιεύτηκε March 12, 2021 at 11:55 πμ Δημοσιεύτηκε March 12, 2021 at 11:55 πμ @sof2 συνάδελφε, από αυτά που έχω βρει για την μεταβίβαση παλαιάς άδειας λειτουργίας ΚΥΕ έχω καταλήξει στην εξής διαδικασία: 1. ο ΠΑΛΑΙΟΣ φορέας κάνει γνωστοποίηση στο notifybusiness 2. ο ΠΑΛΑΙΟΣ φορεας κάνει μεταβολή αυτής/αίτημα αλλαγής φορέα και συμπληρώνει τα στοιχεία του νέου φορέα 3. ο ΝΕΟΣ φορέας αποδέχεται το αιτήματος αλλαγής. Ερώτημα: σε ποίο σημείο της διαδικασίας κάνει έναρξη δραστηριότητας στην εφορία ο ΝΕΟΣ φορέας και αν αυτό επηρεάζει την διαδικασία χρονικά(σε σχέση με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω για το "εντός 10-15 ημερών" γιατί δεν το κατάλαβα) Ευχαριστώ.
sof2 Δημοσιεύτηκε March 12, 2021 at 02:47 μμ Δημοσιεύτηκε March 12, 2021 at 02:47 μμ Επειδή αντιμετώπισα μία περίπτωση με πρόστιμο λόγω λανθασμένης ημερομηνίας...που όμως εν τέλη είχα δίκιο και έγινε δεκτή η προσφυγή. Είναι μπλεγμένο και γραφειοκρατικό χωρίς λόγο. Από την στιγμή της μεταβίβασης εντός 10 ημερών πρέπει να κάνει γνωστοποίηση ο παλιός φορέας και αποδοχή ο νέος. Σε εμένα για αυτό ήταν το πρόστιμο η έναρξη ήταν μεταγενέστερη...Καλό θα ήταν να συμπίπτουν.. Τι άδεια λειτουργίας έχεις? Γιατί εν τέλη η μεταβίβαση από τον παλιό φορέα μπορεί να μην χρειάζεται κιόλας.
persepolis88 Δημοσιεύτηκε March 16, 2021 at 12:16 πμ Δημοσιεύτηκε March 16, 2021 at 12:16 πμ Για πώληση (όχι παραγωγή) άρτου από πρατήρια-εργαστήρια ζαχαροπλαστικής απαιτείται κάποια επιπλέον διαδικασία-γνωστοποίηση?
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα