Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Αυτό που περιγράφεις δεν φαίνεται να είναι ξενοδοχείο που αδειοδοτείται ως τουριστική εγκατάσταση αλλά ενοικιαζόμενα δωμάτια που πηγαίνουν πράγματι με όρους δόμησης κατοικίας. Οπότε θεωρώ πως δεν έχεις πρόβλημα.

Δες και το παράρτημα εκεί που λέει για τις χρήσεις.

"Επιλέγεται για κατοικία... καθώς και για κτίρια κατοικίας με βάση την οικοδομική άδεια που λειτουργούν ως τουριστικές εγκαταστάσεις"

+1 δεν το είχα προσέξει, οπότε όπως είναι η πραγματική κατάσταση το δείχνω, ίσως στην τεχνική έκθεση κάνω αναφορά για αυτό, αρκεί μη τα μπερδέψουμε περισσότερο. Ως τι ακριβώς αδειοδοτούνταν δεν ξέρω,πάντως έχει εγκρίσεις σε σχέδια από τον ΕΟΤ.

Link to comment
Share on other sites

Απάντηση για το post #2821 :

Τι  δουλειά έχει ο ΝΟΚ με την τακτοποίηση αυθαιρέτων χώρων?

Εφόσον οι εγκεκριμένες μπαζωμένες βεράντες δεν υλοποιήθηκαν και αντί αυτών ο υπόγειος χώρος κατασκευάστηκε μεγαλύτερος κατ επέκταση κάτω από τις προβλεπόμενες βεράντες, έχεις ΥΔ (με μειωτικό συντελεστή), ΥΚ και ελέγχεις και για παραβίαση Δ.

Προφανώς,  δεν μπορείς να χορηγήσεις βεβαίωση νομιμότητας προ τακτοποίησης.

Υ.Γ Αναφέρεις ότι αν θεωρούσες τις αυθαιρεσίες κατηγορίας 3 θα μπορούσες να χορηγήσεις βεβαίωση. Αυτό που σκέφτηκες δεν προκύπτει από πουθενά.

Pavlos33 ευχαριστώ που μου απάντησες κι αν και καθυστερημένα σου γράφω κι εγώ....

Λοιπόν ως προς το ΝΟΚ που αναφέρω, απλά διαβάζω τι ισχύει σε σχέση με το περίγραμμα του υπογείου κατά ΝΟΚ, προφανώς βέβαια αυθαίρετο είναι οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με την άδεια, οπότε καλά κάνεις και μου κάνεις ''παρατήρηση'' γι αυτό!

Όσον αφορά στην κατηγορία 3 απλά προσπαθούσα να δω αν τυχόν με έπιανε η εγκύκλιος 3 (δες παρακάτω) αλλά αυτή η παράγραφος αναφέρεται σε αυτοτελή ιδιοκτησία κι όχι σε ακίνητο ολόκληρο και τέλος πάντων δεν με πιάνει. Απλά έκανα δυνατές σκέψεις μπας και βρω από κάπου κάποια λύση γιατί το πρόστιμο βγαίνει τρελό λόγω πολύ μεγάλης τιμής ζώνης.

Εγκ 3

Δ. -  Όσον αφορά στις διακεκριμένες αυτοτελείς ιδιοκτησίες (οριζόντιες ή κάθετες) :

Σύμφωνα με την παρ. 1.α.ii του άρθρου 3 του ν. 4178/13, επιτρέπεται η μεταβίβαση διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, εφ’ όσον δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια μη συμπεριλαμβανομένων των κοινοκτήτων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου.

Ειδικότερα στην περίπτωση διαπίστωσης αυθαιρεσιών της Κατηγορίας 3 του άρθρου 9 του ν. 4178/13 στους κοινόκτητους ή κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου ή στα παρακολουθήματατης ιδιοκτησίας, οι οποίες δεν επαυξάνουν τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος της διηρημένης ιδιοκτησίας ο μηχανικός μπορεί να χορηγήσει τη βεβαίωση του άρθρου 3 του ν. 4178/13 και δεν επηρεάζεται η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου, όπως προκύπτει με σαφήνεια από τη διατύπωση της παρ. 1.α.ii του άρθρου 3, καθώς και του άρθρου 28 του ν. 4178/13, όπου προβλέπεται ότι για τις αυθαιρεσίες της Κατηγορίας 3 δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία.

      Άρθρο 3                 Ν 4178                                                       

1.α.ii) στο ακίνητο ή στη διακεκριμένη αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, μη συμπεριλαμβανομένων των κοινοκτήτων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου, δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια,

Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι.

Σε Ισόγειο διαμέρισμα παρατηρήθηκε η διαφοροποίηση σύμφωνα με την κάτοψη της οικ. άδειας(όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο). Στην ουσία έχει δημιουργηθεί ένα Η/Χ εμβαδού 1,20 μ2 περίπου.

Δίνεται βεβαίωση μεταβίβασης για αυτό το διαμέρισμα?

Ευχαριστώ

post-46773-0-81189300-1480248539_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τυπικά δεν έχεις υπέρβαση δόμησης, οπότε σύμφωνα με το λεκτικό της βεβαίωσης μπορείς να δώσεις βεβαίωση, αν Θες να τακτοποιήσεις θα το βάλεις με αναλυτικο

Link to comment
Share on other sites

εφόσον είναι αποδεδειγμένα προ του 55 μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις εξαιρέσεις και να δώσεις βεβαίωση όπως όταν κάνουμε τακτοποίηση (υφίστανται αυθαιρεσίες αλλά υπάγονται στις εξαιρέσεις του αρθρου 1 παρ 2)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας.

Άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο πρόκειται να κατατμηθεί σε δύο οικόπεδα, επίσης άρτια και οικοδομήσιμα.

Στο ένα οικόπεδο δεν θα υπάρχει κτίσμα, ενώ στο άλλο υπάρχουν κτίσματα με αυθαιρεσίες.

Στο ίδιο το συμβόλαιο θα αναφέρεται η κατάτμηση και συγχρόνως η μεταβίβαση του αδόμητου οικοπέδου.

Η συμβολαιογράφος προτείνει να βγει η βεβαίωση μηχανικού μόνο για το αδόμητο οικόπεδο, στηρίζοντας την άποψη της σε κάποιες οδηγίες του Κτηματολογίου,

που είχαν βγει για τον Ν. 4014/11, τις οποίες μου τις επισύναψε και οι οποίες αναφέρουν το εξής:

 

΄Σε όσες περιπτώσεις δια εγγραπτέας πράξης μεταβιβάσεως κατατμείται και μεταβιβάζεται τμήμα ακινήτου, η υποχρέωση επισύναψης σε αυτήν δήλωσης του ιδιοκτήτη και βεβαίωσης του μηχανικού,

συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα, όπου απαιτείται, αφορά στο μεταβιβαζόμενο τμήμα.΄

 

Στην αρχή αυτών των οδηγιών αναφέρει ότι αυτές αποτελούν απόψεις και προφανώς δεν απορρέουν από τη νομοθεσία.

 

Ποια είναι η άποψη σας? Είναι δυνατόν να εκδοθεί βεβαίωση μόνο για το μεταβιβαζόμενο αδόμητο οικόπεδο?

Link to comment
Share on other sites

καλύτερα ρώτα και τον υποθηκοφύλακα που θα μεταγράψει την πράξη, η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται βεβαίωση για όλο το οικόπεδο, αφού αυτό βλέπεις τώρα με τους υπάρχοντες τίτλους και για αυτό κάνεις αυτοψία

Link to comment
Share on other sites

εφόσον είναι αποδεδειγμένα προ του 55 μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις εξαιρέσεις και να δώσεις βεβαίωση όπως όταν κάνουμε τακτοποίηση (υφίστανται αυθαιρεσίες αλλά υπάγονται στις εξαιρέσεις του αρθρου 1 παρ 2)

σε ανάλογη περίπτωση μου ζήτησαν το 5σέλιδο της υπαγωγής για να δουν ποιές είναι οι αυθαιρεσίες που έχουν ρυθμιστεί. Οπότε ξαναεξέδωσα τη βεβαίωση, αλλά  χωρίς αυθαιρεσίες και έγραψα στην ΤΕ τι πραγματικά συμβαίνει. Είχα αυθαιρεσία που δεν επηρεάζει κάλυψη-δόμηση-ύψος 

Link to comment
Share on other sites

για μεταβιβαση τμηματος οικοπεδου,

αρτιου και οικοδομησιμου, υπο τους ορους του 690/48,

η μεταβιβαση γινεται στο αδομητο, και δινεται βεβαιωση αδομητου.

 

Μονον αυτο αλλαζει ιδιοκτητη

το παληο παραμενει στην ιδιοκτησια του πωλητη,  επομενως δεν απαιτειται τακτοποιηση ή βεβαιωση για το εναπομενον

 

Ο 4178 μιλαει για συσταση και μεταβιβαση

 

Ετσι λενε και οι οδηγιες της Νομικης Υπηρεσίας του Κτηματολογιου...που φερει και την  ευθυνη της καταγραφης των ακινητων.

 

Και σωστα σου υπεδειξε την σχετικη εγκυκλιος η συμβολαιογραφος σου.

 

Οποιος εχει αντιρρηση   ας το αρνηθει "εγγραφως και αιτιολογημένα"

 

 

δες εδω  παρ.22

http://www.notarius.gr/uploads/files/umplhrwmatikes_dieukriniseis.pdf

 

 

 

[και ποιός το είπε και πού, οτι αυτες ειναι αποψεις???]

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.