Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ: Διαθέσιμη η εφαρμογή για υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία


Engineer

Recommended Posts

Για να το ξεκαθαρισουμε.

 

Για την υποχρεωτικη επιλογη προσαυξησης, πρεπει να συντρεχουν και οι δυο προϋποθεσεις.

-10 ετη ασφαλισης

-Ηλικια ανω των 35ετων.

Link to comment
Share on other sites

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ .
Απευθυνθείτε στο Ταμείο για τη διευθέτηση τυχόν σφάλματος.

 

Υγ: Καμία ενημέρωση δεν ήρθε στο email. Μπήκα στο σύστημα και το είδα...

Edited by dimitrispsi
Link to comment
Share on other sites

Ωραία ,η αίτηση μου απορρίφθηκε επειδή δεν είχα πληρώσει ειδική προσαύξηση για τις 40 μέρες του 2014 , που δεν μου είπε κανείς να πληρώσω..  Πληρώνω το ποσό και θα μ ου ξανανοιξει??

Link to comment
Share on other sites

"Η αίτηση σας με Αρ. Πρωτοκόλλου: 2331 / 05.08.2015 καταχωρήθηκε με επιτυχία. Επισκεφθείτε την εφαρμογή 'Αίτησης υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία', για να ενημερωθείτε για την πορεία της αίτησής σας. "

το έλαβα άμεσα..

τσέκαρε το email σου.

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι ανω πενταετιας,κάτω απο δέκα ετη ασφάλισης και εχω κανει αιτηση στο παρελθον για διαγραφη απο την ειδικη προσαυξηση.

Παρολα αυτα, απο τριτη κατηγορια ασφαλισης κυριας συνταξης μπορω να ενταχθω στην 1η ή 2ή, αλλα με εντασσει υποχρεωτικά στη 2η κατηγορια ειδικης προσαυξησης και μπορω να μεταβώ μονο στην 1η κατηγορια ειδικης προσαυξησης.Αρα την ειδικη προσαυξηση δεν τη γλιτωνουμε και οι κατω δεκαετιας και κατω των 35, παρολο που καναμε αιτηση για διαγραφη απο ειδικη προσαυξηση??????

Link to comment
Share on other sites

Μήπως εντός του 2016 συμπληρώνεις τη δεκαετία οπότε έχει νόημα να σε ρωτήσει σε τι ασφαλιστική κατηγορία να είσαι για αυτό το διάστημα αφού θα υπαχθείς υποχρεωτικά;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω μια αλλη απορια...

Μπαινοντας εδω http://www.tsmede.gr/n4331/Default.aspx και εισαγοντας τα στοιχεια μου, μου βγαζει οτι δεν εχω εισαχθει στην ειδικη προσαυξηση.

Ζητωντας να μετακυλησω στην 1η απο την 3η ασφαλιστικη κατηγορια, οπως ανεφεραν οι συναδελφοι, μηπως σου βαζει υποχρεωτικα ειδικη προσαυξηση 1ης κατηγοριας, θες δε θες, ενω πιο πριν δεν την ειχες?

 

EDIT : Να γελάσουμε λίγο...? Μου βγάζει πως δεν είμαι ασφαλισμένος ούτε σε κύρια σύνταξη ούτε σε ειδική προσαύξηση ωστε να αλλάξω κατηγορία... 

 

!!!

Πόσα σου έρσχεται το ειδοποιητήριο το εξάμηνο; 0€; :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης λαμβάνεται υπόψιν ήδη ολόκληρος ο ασφαλιστικός βίος, προκύπτει από το άρ. 28 παρ. 2 Ν. 2084/1992:

 

"2. Για τον υπολογισμό της σύνταξης στους φορείς κύριας ασφάλισης, που ασφαλίζουν αυτοαπασχολουμένους, λαμβάνονται υπόψη οι ασφαλιστικές κατηγορίες που θα καθορισθούν με το προεδρικό διάταγμα, που προβλέπεται από την παρ. 3 του άρθρου 22 του παρόντος, βάσει των οποίων καταβλήθηκαν εισφορές ολόκληρο το χρόνο της ασφάλισης του ασφαλισμένου, όπως έχουν διαμορφωθεί την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου της υποβολής της αίτησης συνταξιοδοτήσεως έτους."

 

Το αναφερόμενο ΠΔ είναι το ΠΔ 124/1993 (με τα αρχικά ποσά των κατηγοριών σε δραχμές, που στη συνέχεια αναμορφώθηκαν - πάντα προς τα πάνω - μέχρι το γνωστό 693,35€ της 1ης κατηγορίας που ισχύει σήμερα).

 

Συνεπώς, η μετάβαση σε χαμηλότερη κατηγορία δε γίνεται "ελαφρά τη καρδία", έχει επιπτώσεις. Βέβαια αποτελεί τη μόνη λογική επιλογή για όποιον αδυνατεί να πληρώσει τα έως 6.000€/έτος του ΤΣΜΕΔΕ, μέχρι να έρθει (?) η σύνδεση εισφορών-εισοδήματος.

 

Υπάρχουν δύο μυστηριώδη ερωτήματα (που έχουν τεθεί και εδώ και σε άλλο νήμα, χωρίς απάντηση). Τα ερωτήματα είναι αν κάποιος επιλέξει μόνο για αυτά τα δύο χρόνια την υπαγωγή σε κατώτερη κατηγορία, πόσο λιγότερη σύνταξη θα πάρει...

  • αν υποθέσουμε ότι ισχύει το παρόν ασφαλιστικό; Παρόλο που θεωρητικά κάποιος θα μπορούσε να το υπολογίσει από τους νόμους, δε βλέπω κανένας να ξέρει! Ναι, εξαρτάται από το πότε, ποια ηλικία και ποια κατηγορία, αλλά μια τάξη μεγέθους ή ένα εύρος πως μπορεί π.χ. να κοστίσει από 10 έως 100 ευρώ το μήνα δε διάβασα. Μάλλον δεν ξέρει κανείς, εδώ είμαστε μπερδεμένοι με το τι πληρώνουμε!
  • στο απώτερο μέλλον με τις χίλιες δυο αλλαγές που γίνονται και θα γίνουν; Εδώ δεν ξέρει κανείς και δεν μπορεί να ξέρει κανείς.

Συνεπώς, με τέτοιο μυστήριο που μας περιβάλλει είναι αναμενόμενο πως οι πιο πολλοί θα επιλέξουν να γλιτώσουν τα λεφτά τώρα στη δύσκολη συγκυρία και ενδεχομένως είναι και η μόνη τους επιλογή!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

voxson, δεκαετια κλεινω δεκεμβριο 2016, λες να με ρωταει για αυτο το μικρο διαστημα???περιεργο φαινεται...κανενας αλλος συναδελφος που να του επιβαλλει ειδικη προσαυξηση κατω δεκαετιας παρολο που εχει κανει διαγραφη????

 

 

voxson, δεκαετια κλεινω δεκεμβριο 2016, λες να με ρωταει για αυτο το μικρο διαστημα???περιεργο φαινεται...κανενας αλλος συναδελφος που να του επιβαλλει ειδικη προσαυξηση κατω δεκαετιας παρολο που εχει κανει διαγραφη απο ειδικη προσαυξηση????

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ έχω κάνει διαγραφή από ειδική προσαύξηση και έπρεπε να επιλέξω κατηγορία. Αυτό δε σημαίνει ότι σε ξαναβάζουν χωρίς άιτηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.