Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγές στον 4178/13, έλεγχος απο μηχανικούς για μισθώσεις-κληρονομιές


Recommended Posts

Δεν νομιμοποιούνται τα νεόδμητα αυθαίρετα – Αλλαγές σε κληρονομιές και μισθώσεις
[08.06.2016]

 

Δεν νομιμοποιούνται και με τον νέο νόμο που ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όσα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Αλλαγές έρχονται στις μισθώσεις, στις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος από μηχανικούς.

Αυθαίρετα στα πιο απίθανα σημεία κοσμοπολίτικων νησιών. Ξεφύτρωσαν, όπως διαπιστώθηκε από τις εφόδους των επιθεωρητών περιβάλλοντος, λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τις νομιμοποιήσεις. Θα παραμείνουν για πάντα αυθαίρετα και κατεδαφιστέα αφού και ο νέος νόμος που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μετακινεί την κόκκινη γραμμή της 28ης Ιουλίου 2011.

Πολυνομοσχέδιο που θα καλύπτει τα πάντα καταρτίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου. Αιχμή η πρόληψη, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή η ταυτότητα κτηρίων.

Ο έλεγχος από μηχανικούς που τώρα είναι υποχρεωτικός στις αγοραπωλησίες και τις γονικές παροχές εξετάζεται να επεκταθεί στις μισθώσεις, τις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων.

Παρατηρητήρια δομημένου περιβάλλοντος. θα δημιουργηθούν αρχικά σε κάθε περιφέρεια και μετά σε κάθε νομό. Στόχος τους, η σάρωση με κάθε μέσο, ανα εξάμηνο, παλιών και νέων κατασκευών, αλλά και η διασταύρωση στοιχείων και με άλλες υπηρεσίες.

Για όλα τα νέα κτήρια θα υπάρχει πλέον πλήρης ηλεκτρονικός φάκελος. Στόχος είναι ολα αυτά να εφαρμοστούν από το φθινόπωρο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/29568

 

 

ο τιτλος ηταν "ελεγχος απο μηχανικους για μισθωσεις-κληρονομιες.."

και ο νομος 4178 και οχι 4179

σημερα θα παθει υπερκοπωση  ο δαιμων του ......πληκτρολογιου :sad:

παρακληση να διορθωθει

ευχαριστω

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

...

ο τιτλος ηταν "ελεγχος απο μηχανικους για μισθωσεις-κληρονομιες.."

και ο νομος 4178 και οχι 4179

σημερα θα παθει υπερκοπωση  ο δαιμων του ......πληκτρολογιου :sad:

παρακληση να διορθωθει

ευχαριστω

Υπερωρίες πουρνό πουρνό…  :mrgreen:  :mrgreen:

έγινε.


 

και ανακατεύουν την σούπα πάλι μπας και ξεκολλήσει ο πάτος.

Link to comment
Share on other sites

Φανταστείτε με αυτήν την κατάσταση, να αρχίσουν έλεγχοι λειτουργίας καταστημάτων (όσων λειτουργούν πλέον), έλεγχοι λεβήτων, ταυτότητες κτιρίων κλπ. 

Έχω την αίσθηση ότι όοοοολα αυτά τα συστήματα ελέγχου, πιστοποίησης κλπ καθιερώθηκαν στις προηγμένες χώρες και μόνον αυτές μπορούν να τα εφαρμόζουν αποδοτικά για τις κατασκευαστικές τους επιχειρήσεις και τους καταναλωτές τους.
Εμείς,  κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και συμπληρώνουμε χαρτάκια για το 50άρικο. Αν το σκεφτείτε, δεν υπάρχει ανταπόδοση στο κοινωνικό σύνολο, ούτε καν για το 50άρικο (πάντα για την πλειοψηφία και όχι για όλες τις περιπτώσεις).
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με ανησυχεί λίγο που θα το πω αλλά συμφωνώ με αυτό το άρθρο!

Εμένα ανέκαθεν η γνώμη μου και τότε που συζητούσαμε για την παράταση ήταν ακριβώς αυτή!

Δηλαδή πάση θυσία να τηρηθεί η κόκκινη γραμμή του 2011. Γκρέμισμα κατευθείαν τα καινούρια. διατήρηση του νόμου χωρίς ημερομηνία λήξης παράλληλα με την αναμονή για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας και επιβολή ελέγχου αυθαιρέτων σε κάθε ενέργεια σχετική με το ακίνητο.

 

Τώρα το τι θα γίνει στην πράξη....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά θ' αντιμετωπιστούν από την αναγκαιότητα απόκτησης ηλεκτρονικής ταυτότητας για κάθε "ιδιοκτησία", η οποία προφανώς προϋποθέτει αυτοψία μηχανικού, ρύθμιση αυθαιρεσιών κ.λπ. Αυτή, η ηλεκτρονική ταυτότητα δηλαδή, θ' αντικαταστήσει κάθε άλλο "αντίστοιχο" παραστατικό π.χ. Βεβαίωση 4178 για μεταβίβαση κ.λπ. Αυτό το "δεδομένο" ......τραβάνε και γράφουν διάφορα.......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να δω τι θα γίνει με όλα τα υπόγεια και ημιυπόγεια που είναι αποθήκες σε πολυκατοικίες της Αθήνας και νοικιάζονται σαν σπίτια....! Και είναι άποιρα. Αν εφαρμοστεί το μέτρο τακτοποίησης για τις ενοικιάσεις θα γίνει χαμός.

Link to comment
Share on other sites

  εξετάζεται να επεκταθεί στις μισθώσεις, τις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων.

 

 

 

 

είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικό! εδώ δεν βγαίνουν τα πρός το ζείν και να επεκταθεί σε μισθώσεις?

Φοβάμαι ότι θα φέρει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, οδηγώντας σε μη σύναψη μισθωτηρίου, ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μισθωτήρια αλλά δεν θα μπορούν!

Edited by katrmp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για τις άδειες λειτουργίας καλώς και να εφορμοστεί διότι ήδη έχω χάσει μερικές επειδή δεν υπογράφω βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης λόγω αυθαιρεσιών ενώ κάποιοι συνάδερφοι υπογράφουν χωρίς άγχος.

Για τις μισθώσεις παίζεται, η αλήθεια είναι όμως ότι σαν καθαρά εισπρακτικός νόμος, τον βλέπω να εφαρμόζεται και εκεί.

 

Με αυτά και με αυτά, η ηλεκτρονική ταυτότητα μας χτυπά την πόρτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.