Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Διατάξεις υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου


Recommended Posts

Θα πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Ο υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων ήταν βάσει Ο.Α και είχε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ή απλώς κάποιος (πιθανώς εσφαλμένα) έγραψε στην κάτοψη του υπογείου αντί για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων "υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων". Αν μιλάμε για την κλασσική περίπτωση όπου εκδόθηκε η Ο.Α και το υπόγειο είχε βοηθητική χρήση για στάθμευση και σήμερα παραμένει β.χ αλλά με χρήση αποθήκης, θα βάλεις 1 Λ.Π για το εγκεκριμένο περίγραμμα, ενώ για την επιφάνεια του εξέχοντος περιγράμματος θα βάλεις, ΥΔ (για ΒΧ με 0,50)+ΥΚ+ενδεχόμενη παραβίαση Δ.

Πάμε τώρα στο ιδιοκτησιακό. Αναφέρεις ότι αποτελεί οριζόντια ιδιοκτησία. Θέλει διερεύνηση μήπως υπάρχει κάτι που μας διαφεύγει. Οι θέσεις στάθμευσης των διαμερισμάτων που βρίσκονται αν όχι στο υπόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Είχε έγκριση απ το φορέα (άδεια ίδρυσης και λειτουργίας) 

Η οικοδομική άδεια είναι του 1977 οπότε δεν είχε υποχρέωση για θέσεις στάθμευσης. (για τα διαμερίσματα δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης)

Συμφωνώ με τον τρόπο τακτοποίησης που περιγράφεις, και γω αυτό πιστεύω πως είναι το σωστό, παρ όλα αυτά το αρθρο 100 σου λέει ότι απο βοηθητική σε βοηθητική εντός νομίμου περιγράμματος πάει με λοιπή παράβαση..  

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Για το εντός περιγράμματος αναφέρω ότι θα πάει με μια Λ.Π. Όμως με τα νέα δεδομένα, η εγκεκριμένη χρήση του χώρου δεν ήταν βοηθητική, αλλά κύρια. Το εκτός περιγράμματος θα πάρει ΥΔ βχ κλπ . Στο Ε9 ποια χρήση δηλώνεται;

Link to comment
Share on other sites

Ως περίγραμμα εννοείς την ανοδομή.? Διότι στο υπόγειο έχω μια εγκεκριμένη κάτοψη, κάλυψη 100% και χρήση σταθμος αυτοκινήτων.. (κατάλαβα τι εννοείς, απλά στο αρθ. 100 λέει εντός νομίμου περιγράμματος, ωραία, έχω νόμιμο περίγραμμα με κάλυψη 100% και άλλαξε χρήση, δεν το αναλύει περισσότερο όπως πχ τα εκτός σχεδίου. 

Στο Ε9 δηλώνεται αποθήκη (5) και η επιφάνεια καταχωρημένη στους ΚΧ (θεωρώ σωστή την καταχώρηση) 

Αυτό που αναφέρεις ότι δεν ήταν βοηθητική αλλά κύρια δεν το κατάλαβα

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

(Mεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Πρόκειται για δύο διαμερίσματα 4ου και 5ου ορόφου που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Τα διαμερίσματα αυτά είναι ξεχωριστές ιδιοκτησίες.

Στα εγκεκριμένα σχέδια εμφανίζονται ξεχωριστές ιδιοκτησίες και πέρα από το κεντρικό κοινοχρηστο κλιμακοστάσιο που εξυπηρετεί όλα τα διαμερίσματα, υπάρχει και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας των δύο αυτών διαμερισμάτων. Μετά από αυτοψία, το εσωτερικό αυτό κλιμακοστάσιο δεν πραγματοποιήθηκε και κατασκευάστηκε αντί αυτού ανελκυστήρας MRL (λόγω κινητικών προβλημάτων του ιδιοκτήτη).

Το ερώτημα είναι: αποτελεί παράβαση διαφορετικής διαμερισμάτωσης;
 
 
Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, ΕΑΝ το έβαζα κάτι, θα το έβαζα ως λοιπή παράβαση επειδή κατασκευάστηκε ανελκυστήρας και όχι σκάλα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  Με την αδεια και την συσταση εχεις δυο ανεξαρτητες ΟΙ

 Παραμενουν δυο

Εχεις μια αυθαιρετη λειτουργικη συνενωση με σκαλα[ασσανσερ] /τρυπα.

αρα ισχυει  ό,τι ειπε ο architect_duth

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

έχω παρόμοιο προβληματισμό με εντελώς αυθαίρετο υπόγειο κάτω από λυόμενο με Ο.Α. σε εκτός σχεδίου το οποίο χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος (βοηθητική χρήση). Κατέληξα πως παρόλο που δεν προκύπτει υπέρβαση δόμησης, προκύπτει όμως σε μία πλευρά υπέρβαση κάλυψης, πρέπει να δηλωθεί η επιφάνεια με μειωτικό συντελεστή 0,5. Τα θέματα μου είναι τα εξής:

Σαν υπέρβαση δόμησης θα βάλω <50%, ή μόνο υπέρβαση ύψους ή κάλυψης; (προκύπτει το ίδιο πρόστιμο)

Στον υπολογισμό κατηγορίας συμπεριλαμβάνω την επιφάνεια του υπογείου (που με στέλνει δυστυχως κατηγορία 5) ή όχι αφού είναι βοηθητικής χρήσης;

Edited by backaftias
ο δαίμων πληκτρολογίου το έστειλε μισό
Link to comment
Share on other sites

Όταν λες "δεν προκύπτει υπέρβαση δόμησης" τί ακριβώς εννοείς; Πως βάσει ΝΟΚ δεν μετράει στη δόμηση ο συγκεκριμένος υπόγειος χώρος ή κάτι άλλο;

Δεν το είχα προσέξει, αλλά τώρα που το αναφέρεις, προβληματίστηκα στο κατά πόσο για υπόγεια αποθήκη κατοικίας έχει αφαρμογή η αναφορά της παραγράφου 10 των "περιπτώσεων αποθηκευτικών χώρων στις οποίες δεν συντρέχει υπέρβαση του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης" (σημ: αλλάζοντας ελαφρώς τη διατύπωση). Μέχρι τώρα θεωρούσα πως ο συντελεστής "μόνο υπέρβαση κάλυψης" αφορά μόνο σε περιπτώσεις βιομηχανικών/επαγγελματικών κτηρίων και σε όλες τις χρήσεις ο συντελεστής "μόνο υπέρβαση ύψους"...

Στον υπολογισμό της κατηγορίας πάντως προσωπικά χρησιμοποιώ τις οδηγίες τις εγκυκλίου κατά τις οποίες προσμετρώνται μόνο οι επιφάνειες που αυξάνουν τον συντελεστή δόμησης (άρα όχι το υπόγειο της περίπτωσής σου).

ΥΓ: Το "επιτρεπόμενου" το διέγραψα επίτηδες, γιατί θεωρώ είναι περιττό εκτός αν εννοεί "εγκεκριμένου". Αν όμως το λάβουμε υπόψη σημαίνει ότι ο συντελεστής εφαρμόζεται μόνο υπό προϋπόθεση και ότι ίδιοι κατά τους οικοδομικούς κανονισμούς χώροι έχουν διαφορετική αντιμετώπιση αν η συνολική δόμηση του ακινήτου (νόμιμα+αυθαίρετα) i)υπερβαίνει την επιτρεπόμενη ή ii)αν δεν την υπερβαίνει.

Edited by tettris
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.