Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αυθαίρετο δώμα 34 τμ  σε υποκείμενο όροφο εμβαδού 105 τμ και άλλων δύο κατώτερων ορόφων , εμβαδού 105 τμ  εκάστου . Χρήση κατοικία .

Δεν με καλύπτει το 20 % του δώματος , αλλά προφανώς  η αναλογία των τμ είναι 34 /315 , οπότε λογικά με καλύπτει το ότι δεν έχω αύξηση κατά 20 % των κατακόρυφων φορτίων . Χρειάζεται κάποιος υπολογισμός για να αποδειχτεί αυτό ? 

Δημοσιεύτηκε
11 λεπτά πριν, laxanos said:

Οι όροφοι ώς Κ1-Κ2 εξακολουθούν να απαλλάσονται. Οποτε αντιμετωπίζεις τις 2 αποθήκες 

ως επι "νομίμου"

Απο τ.μ δε σώζονται γτ είναι >25τμ και δεν εχεις αναφέρει κάτι για σύσταση, ενώ είναι και στην ίδια στάθμη.

Απο εμβαδον δε σώζονται και ώς κατασκευές σε δώμα ως επιφάνεις >20% της συνολικής αυτού!

Αρα, χλωμό το βλέπω...Δε σε πιάνει και κάποια άλλη εξαίρεση, εκτος να μου διαφεύγει κάτι!

Υ.Γ Ισως σε σώζει αν η μια είνα Κ3....αφού η άλλη είναι ετσι και αλλιώς <25τμ.

Αλλα πολύ αλχημεία...Βεβαια ο ιδιος ο νόμος και η απόφαση μας πάει σε αλχημείες...

η εξαίρεση <25 τ.μ. δεν αναφέρεται σε στατικά ανεξάρτητες αποθήκες? Αυτές οι αποθήκες που είναι πάνω στο δώμα θεωρούνται στατικά ανεξάρτητες?

Αν η μια αποθήκη ήταν 12 και η άλλη 15 τ.μ. θα μπορούσα να τις βάλω κατηγορία 3 ή πρέπει να αθροίσω το εμβαδόν και των 2?

Δημοσιεύτηκε
8 λεπτά πριν, vaggosisok said:

η εξαίρεση <25 τ.μ. δεν αναφέρεται σε στατικά ανεξάρτητες αποθήκες? Αυτές οι αποθήκες που είναι πάνω στο δώμα θεωρούνται στατικά ανεξάρτητες 'Οχι?

Αν η μια αποθήκη ήταν 12 και η άλλη 15 τ.μ. θα μπορούσα να τις βάλω κατηγορία 3 ή πρέπει να αθροίσω το εμβαδόν και των 2?

Η εξαιρεση των 25 τμ αναφέρεται και ώς συνολο παραβάσεων αν κτίριο ή ο.ι

Για δες και το κριτήριο που κοιτά ο BAS στο ενδιάμεσο μήνυμα.

@BAS προσωπικά σε τέτοια οφθαλμοφανή δε κάνω υπολογισμούς!

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Σωστός. Το κριτίριο που κοιτά ο ΒΑS δεν αναφέρεται σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια? Που έχει ελεγχθεί η στατική τους επάρκεια? Στην περίπτωσή μου δεν έχει γίνει καμία στατική μελέτη. Η' μπορώ να θεωρήσω τα κτίρια της κατηγορίας 1 και 2 ως στατικά επαρκή? Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο εξαιρούνται της στατικής επάρκειας αυτά τα κτίρια ώστε να ερμηνεύω "δημιουργικά " τη νομοθεσία.:smile:  

Δημοσιεύτηκε (edited)
2 ώρες πριν, laxanos said:

@BAS προσωπικά σε τέτοια οφθαλμοφανή δε κάνω υπολογισμούς!

Αρα τσεκάρω την τεχνική έκθεση χωρίς επιπλέον αιτιολόγηση , πέραν της αναλογίας που έγραψα . 

Στο θέμα των εξωστών , αναφέρει 2 μ. ή 25 % προσαύξηση . Αν έχω 0,65 στην άδεια και είναι 1,20 τελικό , τι ισχύει ?  Με καλύπτει το 2 μ ?

Edited by BAS
Δημοσιεύτηκε

Καλύπτεσαι.

Σε διαφορετική ερμηνεία θα είχαμε το οξύμωρο σχήμα να μην απαιτείται ΜΣΕ για εντελώς αυθαίρετους εξώστες μέχρι 2 μ και να απαιτείται ΜΣΕ για μεταβολή πλάτους νόμιμου εξώστη πάνω από 20% με πολύ μικρότερο πλάτος από τα 2 μ. Πχ όπως στη δική σου περίπτωση. Έχει μεταβολή πολύ πάνω από το 25% αλλά το πλάτος του εξώστη είναι σχετικά μικρό και από στατικής άποψης και αντισεισμικής συμπεριφοράς δεν έχει την ίδια δυσμενή επίπτωση με τον εξώστη των 2 μ.

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Και εγώ έτσι το βλέπω , αλλά πάντα κοιτάμε μήπως έχουμε πέσει πάλι σε νομοθετική πατάτα . Αρα μεταφέρω την δήλωση στον 4495 ώστε να έχει χαμηλότερο πρόστιμο .

Δημοσιεύτηκε

Οικοδομη ( με ισογειο καταστημα και 1 οροφο κατοικια) η οποια κτίστηκε με ΟΑ το 1957 και αλλαξε χρηση το ισογειο σε κατοικια το 2000 απαιτει ΜΣΕ (δεδομενου οτι δεν αλλαζει ο συντελεστης σπουδαιοτητας);

Δημοσιεύτηκε
12 ώρες πριν, BAS said:

Στο θέμα των εξωστών , αναφέρει 2 μ. ή 25 % προσαύξηση . Αν έχω 0,65 στην άδεια και είναι 1,20 τελικό , τι ισχύει ?  Με καλύπτει το 2 μ ?

10 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Σε διαφορετική ερμηνεία θα είχαμε το οξύμωρο σχήμα να μην απαιτείται ΜΣΕ για εντελώς αυθαίρετους εξώστες μέχρι 2 μ και να απαιτείται ΜΣΕ για μεταβολή πλάτους νόμιμου εξώστη πάνω από 20% με πολύ μικρότερο πλάτος από τα 2 μ. Πχ όπως στη δική σου περίπτωση. Έχει μεταβολή πολύ πάνω από το 25% αλλά το πλάτος του εξώστη είναι σχετικά μικρό και από στατικής άποψης και αντισεισμικής συμπεριφοράς δεν έχει την ίδια δυσμενή επίπτωση με τον εξώστη των 2 μ.

Συμφωνώ με την προσέγγιση του Παύλου!

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα

Παραβάσεις αναλυτικού προϋπολογισμου θεωρούμε ότι είναι κατηγορία σπουδαιότητας Σ1?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.