Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Ύψους (γενικά)


Recommended Posts

Παιδιά σε περίπτωση που το υπόγειο χωρίς να υπάρχει στην οικ. Άδεια, έχει καθαρό ύψος 1.93, τότε θεωρείται υπόγειο από την στιγμή που σύμφωνα με τον κτιριοδομικο, αρθ 8, 1.1.2 δεν έχει ελάχιστο 2.20τμ? τακτοποιείται με κάποιον μειωτικό συντελεστή? σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπερα 

έχω την εξης περίπτωση όπως φαίνεται στην τομή που ανέβασα  . Αυτό που δε ξέρω πως να το αντιμετωπίσω είναι  ενώ στην αδεία η στέγη αρχιζε εκεί που τελείωνε ο πρώτος οροφος  στην πραγματικοτητα πάνω απο την πλάκα οροφής του ορ'οφου έχει γίνει η κατασκευή που φαίνεται στην τομή . Τι θα πάρω σαν αφετηρία για μετρησω το Ημαχ;  και πως θα δηλώσω την υπέρβαση ύψους στο σύστημα ; 

S-01 Building Section.pdf

Link to comment
Share on other sites

Το Hmax το παίρνεις από την τομή κτιρίου/εδάφους εκτός αν μπορείς να τεκμηριώσεις ξεμπάζωμα.
Επίσης το Ηmax σου είναι τα 7,5 (μόνο η στέγη σου μπορεί να είναι μέσα στο +2)... επειδή έχεις επιπλέον όροφο, όπως βλέπω.
Ουσιαστικά δηλαδή έχεις ΥΥ ακόμα και αν πάρεις το 0 όπως το παίρνει η άδεια.

Link to comment
Share on other sites

@sirkos81-Καλημέρα-Καταρχάς,κατασκευάστηκε μία διαφορετική στέγη από αυτήν που προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια,με υπερύψωση τοίχων.Εάν δεν διαπίστωσες κάποια εγκατεστημένη χρήση μέσα σε αυτήν-που λίγο δύσκολα γιατί είναι αρκετά χαμηλή- και παραμένει απλώς στέγη,τότε έχεις να δηλώσεις λοιπή παράβαση για την αλλαγή της μορφής της στέγης.

Σε σχέση με το συνολικό ύψος τώρα,εφόσον εξετάζεις το σύνολο του κτιρίου (και όχι οριζόντιες ιδιοκτησίες):

-αν η μη τήρηση της στάθμης εδάφους της οικ.άδειας οφείλεται σε ξεμπάζωμα,όπως σωστά σου επισημαίνει ο jedi.Yannis παραπάνω,θα χρεώσεις λοιπή παράβαση για το ξεμπάζωμα,και σαν αφετηρία μέτρησης ύψους θα έχεις την στάθμη εδάφους της ο.α. (άρα στο σχέδιο σου συνολικά 6,15μ. και 2,18μ.στέγη ).Αν οι όροφοι έχουν τα ύψη της άδειας και η μόνο υπέρβαση αφορά την στέγη της άδειας,δεν έχεις υπέρβαση του επιτρεπόμενου της περιοχής,παρά μόνο υπέρβαση του ύψους στέγης που περιέχεται και αυτό στην λοιπή παράβαση που σου ανέφερα παραπάνω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω υπόγειο parking αυτοκινήτων το οποίο στη τομή φαίνεται με ύψος 2,20μ πάνω από μπάζωμα 0,40μ ενώ στη πραγματικότητα έχει γίνει συνολικά 3,40μ. Η διαφορά προέκυψε λόγω περαιτέρω εκσκαφής , παραμένει δηλαδή υπόγειο δεν "σηκώθηκε" . Πως το αντιμετωπίζουμε; 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους,

Κατασκευή στο δώμα ακινήτου 18 τ.μ. με χρήση αποθήκης. Δεδομένα:

-Επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου περιοχής: 9,50μ.

- Ύψος κτιρίου βάσει Ο.Α.: 6,40μ.

-Ύψος κτιρίου συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής: 8,70μ. (δηλ. ύψος κατασκευής 2,30μ)

Εκτός από ΥΔ, χρεώνουμε υπέρβαση ύψους?

Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, zazeng said:

Όχι με ΥΔΚΧ;

 

18 λεπτά πριν, zazeng said:

Όχι με ΥΔΚΧ;

Την ΥΔ  ΚΧ θα την βάλεις αλλα δεν θα βάλεις και ΥΥ εφόσον δεν περνά το επιτρεπόμενο.   Είχα αναφερθεί σε προηγούμενη ερώτηση για τον αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

@jannaθα συμφωνήσω πως πηγαίνει με αναλυτικό και έτσι το αντιμετωπίζω, με προβλημάτισε όμως η γνώμη συναδέλφου που εκτιμώ πολύ, ο οποίος θεωρεί πως με αναλυτικό πηγαίνει υπέρβαση χώρου που προβλέπεται στην οικοδομική άδεια, και πως σε εξ ολοκλήρου αυθαίρετη κατασκευή στο δώμα είναι δεδομένη η ΥΥ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.