Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψευδής βεβαίωση μηχανικού περί νομιμότητας σε αγοραπωλησία ακινήτου


Recommended Posts

2 ώρες πριν, konmvr said:

Δεν επικοινώνησα. ...

Σου συνιστώ (έντονα) να επικοινωνήσεις μαζί του.

Για πολλούς λόγους πέραν της δεοντολογίας.

Και πρώτα απ’ όλα το «μπερδεγουέει» που έχει γίνει από τον ίδιο στον 4014/2011 να λυθεί με δική του ευθύνη και υπογραφές και όχι δική σου. Εσυ να ελέγχεις μη γίνουν πάλι πατατιές…. Ή «αβλεψίες»

Μη ξεχνάς ότι θα πρέπει να μεταφερθεί πια η υπαγωγή στον εν ισχύ 4495 αφού αλλάζουν πολεοδομικά μεγέθη κλπ. κλπ.….

Δεν νομίζω πως μπορείς να λύσεις το πρόβλημα μόνο μιλώντας εδώ με εμάς και όχι με τον ίδιο και μετά με το ΤΕΕ για την διαδικασία

Θέλει αρκετούς και λεπτούς χειρισμούς το όλο ζήτημα. Στο ξανα τόνισα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα έλεγα και πως καλό είναι να μιλήσει και για τον έξτρα λόγο ότι μπορεί ο παλιός Μηχανικός να έχει κάποια ορθή δικαιολογία. Από ιδιώτες αν κατάλαβα καλά κυρίως ενημερώθηκε. Ίσως κάτι δεν το ξέρουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μήπως ήταν η περίπτωση που έδινε ο 4014 κάποιες ανοχές για έκδοση βεβαίωσης.Αν θυμάμαι έλεγε ποσοστό  2% και μέγιστο 20εκ.και  επιφανεια 2% και μέγιστο 8,00μ2 στο εμβαδόν .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα,

Θέλω να εκδόσω άδεια κατεδάφισης για ένα κτίσμα το οποίο είναι προ του 55.Στο κτίσμα αυτό υπάρχει μία επέκταση, η οποία κατά 99% είναι αυθαίρετη (είναι κατασκευασμένη από <<ευτελή >> υλικά). Το συμβόλαιο υπογράφτηκε το 2017 μεταξύ ιδιοκτήτη και πωλητών  και υπάρχει βεβαίωση μηχανικού ότι είναι καθόλα νόμιμο, σύμφωνα με το άρθρο 83 παρ.2 του ν4495. Δεν έχω πάει ακόμα πολεοδομία να βρω στελέχη κτλ.

Σε περίπτωση που δε βρω τίποτα τι μπορώ να κάνω?

Μπορώ να ρυθμίσω την επέκταση?(το κτίσμα προ 55 είναι ανεξάρτητο και θα περάσει από Σ.Α)

Ψάχνω να βρω ηλεκτρονικά τη βεβαίωση αλλά δε μου βγάζει κάτι, μπορώ να τη βρω  από τη πολεοδομία?

 

Ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχει εκδοθεί βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν αυθαίρετα και έχει γίνει και συμβόλαιο δεν μπορεί μεταγενέστερα να γίνει καμία τακτοποίηση γιατί το ένα αναιρεί το άλλο. (μήπως έγινε μετά το 2017;) Εάν διαπιστωθεί ότι έχει δοθεί ψευδής βεβαίωση πρέπει να γίνει ακύρωση αυτής και του συμβολαίου με τις ανάλογες συνέπειες στους εμπλεκόμενους, μέγα μπλέξιμο δηλαδή. Τώρα βέβαια επειδή απ' ότι λες πρόκειται για μικρή επέκταση με ευτελή υλικά και ούτως ή άλλως πάτε για κατεδάφιση.. μήπως δεν είδες καλά και την επόμενη φορά που θα πας θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει καμία επέκταση...;

Δηλώσεις υπαγωγής μπορείς να δεις από εδώ https://portal.tee.gr/ypeka/auth/pages/public/DilosiBeb.jspx αν έχεις τον ηλεκτρονικό κωδικό και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Η πολεοδομία δεν έχει σχέση με τις δηλώσεις και δεν έχει κανένα τέτοιο αρχείο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα συνάδελφοι,

η υπόθεση έχει ως εξής: το 2015 έγινε ρύθμιση αυθαιρέτου από συνάδελφο, ο οποίος οριστικοποίησε τη δήλωση και έδωσε βεβαίωση/σχέδια για να γίνει συμβόλαιο μεταβίβασης ποσοστού. 
Όμως τελικά δεν είχαν υπαχθεί όλες οι αυθαιρεσίες στη δήλωση, οπότε, μετά το συμβόλαιο αυτό, ξαναάνοιξε την ίδια δήλωση πρόσθεσε τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες και την ξαναπεραίωσε πριν λίγο καιρό με τον 4495. Φυσικά τα παλιά σχέδια για το συμβόλαιο δεν ανέβηκαν ποτέ στο σύστημα.
 
Πάω για έλεγχο για να δώσω εγώ βεβαίωση, διότι ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να κάνει τροποποίηση οριζόντιας να βάλει όλες τις αυθαιρεσίες μέσα και να το δώσει στο παιδί του, όμως βλέπω το παλιό συμβόλαιο, μιλάω και με τον συμβολαιογράφο και μου λέει και αυτός τι κάνουμε τώρα? διορθώνεται η παλιά "ψευδής" βεβαίωση? ακυρώνεται/διορθώνεται το προηγούμενο συμβόλαιο? και τι θα γράψουμε-διόρθωση λόγω ανακριβούς δήλωσης κ ψευδούς βεβαίωσης? ο παλιός μηχανικός (αν τον βρεις-δεν ασχολείται πια) σηκώνει τα χέρια ψηλά λέει κάντε ότι θέλετε, γράψτε ότι διορθώνεται λόγω κ άλλων αυθαιρεσιών.
 
Μα σκέφτομαι εγώ τώρα ότι οκ με την πιο πρόσφατη δήλωση 4495 -διόρθωση της παλιάς, εγώ καλύπτομαι να δώσω βεβαίωση, αλλά εφόσον είχε δώσει ήδη βεβαίωση, περαιωμένη δήλωση κ σχέδια το 2015, δεν θα φαίνεται ότι οι αυθαιρεσίες οι υπόλοιπες έγιναν μετά το 2015 ? ή αλλιώς θα πρέπει να ακυρωσουμε (?) το προηγούμενο συμβόλαιο, με τι αιτιολογία?!!! θα καταγγείλουμε τον συνάδελφο? κανείς μας δεν θέλει να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο 
Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

να συζητησετε με τον συμβ/φο το θεμα της ακυρωσης λογω νομικου ελαττωματος.

Οπότε επαναυποβαλλεται η "σωστη"..!!!! δηλωση.

Αλλο δεν βρίσκω.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, ο συμβολαιογράφος είναι λίγο σε δίλλημα και δεν ξέρουμε αν θα το περάσει μετά και η υποθηκοφύλακας,

πιστεύεις ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχει πρόβλημα ποτέ ο ιδιοκτήτης αργότερα? πχ μετά σε κάποια μελλοντική αγοραπωλησία/ ή ο ελεγκτής δόμησης για την κατ. 5 ?

Link to comment
Share on other sites

τι δουλεια εχει η υποθηκοφυλακας να αρνηθει την καταχωρηση μιας νομιμης πραξης?

 αν θελετε ρωτηστε την, αλλα ετσι, καπου ξεφευγουν πλεον οι  καταστασεις με τις "αρμοδιοτητες" καθενος...

Θα μιλησετε με το ΤΕΕ για ακυρωση και επανυποβολη και θα κανετε τα σωστα συμβολαια.

Ετσι οπως ενα  σημερα...μονον για τα δικαστηρια εισαστε.

εδιτ

Τωρα το ειδα...Τι σημαινει αυτο...???

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα παιδιά. Μετά από έλεγχο σε ακίνητο (για να προβώ σε άδεια για ανακαίνιση) βλέπω ότι με 4495 έχει δώσει μηχανικός βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών, ενώ υπάρχει εξ ολοκλήρου αυθαίρετος εξώστης. Σε επικοινωνία του ιδιοκτήτη με το μηχανικό που εξέδωσε τη βεβαίωση είπε: "ναι το ξέρουμε αλλά μας πίεζε ο τότε ιδιοκτήτης να τελειώνει και βγάλαμε βεβαίωση".

1. Θεωρείται άκυρη η βεβαίωση άρα και το συμβόλαιο;

2. Αυτή και να θέλει τώρα μπορεί μόνη της να κάνει τακτοποίηση; 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.