Pavlos33 Δημοσιεύτηκε July 1, 2025 at 05:46 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 1, 2025 at 05:46 μμ Σε επαγγελματικά βιοτεχνικά/βιομηχανικά κτίρια η έννοια χώρου βοηθητικής χρήσης είναι αρκετά "δυσνόητη" καθώς κάθε χώρος συντελεί στην χρήση της μονάδας. Θα μπορούσες να βάλεις και τα πατάρια με την κύρια-βάσει του κτιριοδομικού- χρήση που έχει το κτίριο. 1
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε July 1, 2025 at 05:54 μμ Δημοσιεύτηκε July 1, 2025 at 05:54 μμ ευχαριστώ πολύ!
filokera Δημοσιεύτηκε July 21, 2025 at 12:08 μμ Δημοσιεύτηκε July 21, 2025 at 12:08 μμ Συνάδελφοι καλησπέρα , μια ερώτηση σχετικά με την συμπλήρωση της καρτέλας " επιφάνειες " σε μια ΗΤΚ οριζόντιας ιδιοκτησίας. Διαμέρισμα επιφάνειας 138,85 τ.μ. σύμφωνα με την άδεια το οποίο κατασκευάστηκε τελικά 137,21 τ.μ. έχει διαφοροποιήσεις σε όλες τις εξωτερικές διαστάσεις του έως 5% (αλλού αυξάνονται οι διαστάσεις και αλλού μειώνονται αλλά έως 5% ) . Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής : Απο όλες τις εξωτερικές διαστάσεις έχω μια μοναδική η οποία έχει υπέρβαση άνω του 5% συνεπώς λόγω αυτής της μίας διάστασης έχω κάποια λίγα τετραγωνικά σαν υπέρβαση δόμησης στον 4495 (όχι υπερβ. κάλυψης όμως αφού η κάλυψη της οικοδομής μου είναι μικρότερη απο την κάλυψη της άδειας). Αυτά τα λίγα τετραγωνικά της υπέρβασης δόμησης δεν δημιουργούν δηλαδή αύξηση της επιφάνειας των 138,85τ.μ. αφού όλη η οικοδομή κατασκευάστηκε λίγο μικρότερη. Πως χειρίζεστε μια τέτοια κατάσταση στην καρτέλα επιφάνειες της ΗΤΚ που ταυτόχρονα έχετε υπερβάσεις κάτω του 5% αλλά και άνω του 5% ; Θα καταχωρούσατε στην ΗΤΚ π.χ. μια γραμμή : ΑΔΕΙΑ = 138,85 τ.μ. και άλλη μια 2η γραμμή : 4495 = - 1,64 τ.μ. άρα σύνολο 137,21 τ.μ. και λεπτομερή περιγραφή στην τεχνική έκθεση ότι ναι μεν κατασκευάστηκε μικρότερη η επιφάνεια αλλά τα ταδε τετραγωνικά έχουν υπέρβαση δόμησης λόγω αύξηση της διάστασης άνω του 5% ή θα το αντιμετωπίζατε κάπως αλλιώς ;; Eυχαριστώ για την όποια απάντηση και συγγνώμη αν έχει ξανά - απαντηθεί κάτι ανάλογο .
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα