Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε επαγγελματικά βιοτεχνικά/βιομηχανικά κτίρια η έννοια χώρου βοηθητικής χρήσης είναι αρκετά "δυσνόητη" καθώς κάθε χώρος συντελεί στην χρήση της μονάδας. Θα μπορούσες να βάλεις και τα πατάρια με την κύρια-βάσει του κτιριοδομικού- χρήση που έχει το κτίριο.

• Upvote 1
  • Απαντήσεις 474
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα , μια ερώτηση σχετικά με την συμπλήρωση της καρτέλας " επιφάνειες " σε μια ΗΤΚ οριζόντιας ιδιοκτησίας. 

Διαμέρισμα επιφάνειας 138,85 τ.μ. σύμφωνα με την άδεια το οποίο κατασκευάστηκε τελικά 137,21 τ.μ. έχει διαφοροποιήσεις σε όλες τις εξωτερικές διαστάσεις του έως 5% (αλλού αυξάνονται οι διαστάσεις και αλλού μειώνονται αλλά έως 5% ) . Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής  Απο όλες τις εξωτερικές διαστάσεις έχω μια μοναδική η οποία έχει υπέρβαση άνω του 5% συνεπώς λόγω αυτής της μίας διάστασης έχω κάποια λίγα τετραγωνικά σαν υπέρβαση δόμησης στον 4495  (όχι υπερβ. κάλυψης όμως αφού η κάλυψη της οικοδομής μου είναι μικρότερη απο την κάλυψη της άδειας). Αυτά τα λίγα τετραγωνικά της υπέρβασης δόμησης δεν δημιουργούν δηλαδή αύξηση της επιφάνειας των 138,85τ.μ. αφού όλη η οικοδομή κατασκευάστηκε λίγο μικρότερη.  Πως χειρίζεστε μια τέτοια κατάσταση στην καρτέλα επιφάνειες της ΗΤΚ που ταυτόχρονα έχετε υπερβάσεις κάτω του 5% αλλά και άνω του 5% ; 
Θα καταχωρούσατε στην ΗΤΚ π.χ. μια γραμμή :  ΑΔΕΙΑ = 138,85 τ.μ. και άλλη μια 2η γραμμή  : 4495 = - 1,64 τ.μ. άρα σύνολο 137,21 τ.μ. και λεπτομερή περιγραφή στην τεχνική έκθεση ότι ναι μεν κατασκευάστηκε μικρότερη η επιφάνεια αλλά τα ταδε τετραγωνικά έχουν υπέρβαση δόμησης λόγω αύξηση της διάστασης άνω του 5% ή θα το αντιμετωπίζατε κάπως αλλιώς ;; 

Eυχαριστώ για την όποια απάντηση και συγγνώμη αν έχει ξανά - απαντηθεί κάτι ανάλογο . 

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Εάν μια κατασκευή δεν έχει 1/4 ως δικό της τοίχο, δηλαδή δύο πλευρές είναι η ξερολιθιά της περίφραξης, μια πλευρά είναι  τοίχος του σπιτιού και η άλλη είναι κατασκευασμένος τοίχος από τσιμεντόλιθους με ένα κενό για πόρτα, έχει ύψος 2,2μ με στέγη λαμαρίνας πάνω σε έναν ξύλινο σκελετό που πατάει στις 3 πλευρες . Αυτό τώρα είναι κλειστός χώρος, κτίσμα, αποθήκη. Δεν μπορώ να το γράψω σα σκέπαστρο ή ύπόστεγο, σωστά;

Δημοσιεύτηκε (edited)

@aquar από την περιγραφή που δίνεις φαίνεται ότι αφορά κλειστό χώρο, άρα καταχωρείται κανονικά στις επιφάνειες. Δεν προκύπτει από κάπου ότι μπορεί να περιγραφεί στο πεδίο των λοιπών κατασκευών.

Edited by akis73
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.