Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

On 2/20/2024 at 5:18 PM, ltherr said:

Καλησπέρα, κατόπιν έρευνας στο παρόν νήμα θέλω τη βοήθεια σας για την παρακάτω περίπτωση γιατί δεν έχω καταλήξει εάν έχουμε Δ.Δ. ή όχι.

Σε πολυκατοικία με ΣΟΙ, ο κοινόχρηστος διάδρομος έχει επεκταθεί εις βάρος της οριζόντιας ιδιοκτησίας του Β' ορόφου (το ίδιο συμβαίνει και στους υπόλοιους ορόφους της πολυκατοικίας προκειμένου να τοποθετήσουν το κολλεκτέρ στο διάδρομο). Η Ο.Ι. έχει  και κάποιες άλλες παραβάσεις που υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό. 

- Σύμφωνα με το Δ.Κ., ο κοινόχρηστος διάδρομος έχει προσμετρηθεί στον Σ.Δ. του οικοπέδου. 

- Δεν υπάρχει κάποια άλλη αυθαιρεσία προς όφελος ή εις βάρος άλλης όμορης ιδιοκτησίας.

- Η κάτοψη της σύστασης είναι ταυτόσημη με την κάτοψη της οικοδομικής άδειας.

Θέλω τη βοήθεια σας σχετικά με το πως αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτά που μπορώ να σκεφτώ κατόπιν έρευνας είναι τα παρακάτω:

α)Πέρα από τα άρθρα 98 παρ.8, 100 παρ. 8 και εγκ. 2 σχετικά με τις συνεναίσεις, πρέπει να δηλωθεί ως παράβαση Δ.Δ. στο σύστημα του ΤΕΕ (επιπλέον παράβολο Δ.Δ. πέραν της 1 Λοιπής παράβασης Κατ.4) στη δήλωση που αφορά την οριζόντια ιδιοκτησία ή μπορώ απλά να το αναφέρω στην τεχνική έκθεση εφόσον δεν τακτοποιώ κοινόχρηστο χώρο και είναι εις βάρος της Ο.Ι.? 

β)Θα μπορούσαν να δηλωθούν σε φύλλο καταγραφής Κατ. 4  με 1 Λοιπή παράβαση όλες οι αυθαιρεσίες (τροποποίησεις ανοιγμάτων και η επέκταση του διαδρόμου εις βάρος της Ο.Ι. η επιφάνεια του οποίου έχει προσμετρηθεί στο Σ.Δ.) με αναλυτικό?

Επισυνάπτω και σχετική κάτοψη.

Ευχαριστώ.

 

 

ΚΑΤΟΨΗ Β-2 Ν4495.pdf 122.8 kB · 12 downloads

Καλησπέρα σας, σε ερώτημα που έκανα στο ΤΕΕ για το συγκεκριμένο θέμα μου απάντησαν (τηλεφωνικά βέβαια) ότι πρέπει να  δηλωθεί ως διαφορετική διαμερισμάτωση εκτός της λοιπής παράβασης στο ίδιο ή σε διαφορετικό φύλλο καταγραφής και δεν αρκεί μια απλή περιγραφή στην τεχν. έκθεση.

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αστήριχτες σαχλαμάρες σου λένε!!! Εσύ βεβαίως, μεγάλο παιδί είσαι και πράττεις όπως σε φωτίσει ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας Του Σύμπαντος....

 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@ltherr  Δες αντίστοιχη περίπτωση.

Συμφωνώ με @akis73 περί Διαφ. Διαμερισμάτωσης. (βλ.εγκ.2/19: Η διαμερισμάτωση ορόφου κατά την παρ.8 εφαρμόζεται υποχρεωτικά όταν υπάρχει διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας). Με το μειωμένο εμβαδόν γίνεται και η μονομερής τροποποίηση της ΣΟΙ. 

Edited by jbosdas
  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@ltherr Σωστά σου απάντησαν, γιατί η διαφορετική διαμερισμάτωση είναι ξεχωριστή παράβαση και δεν μπορεί να συνυπολογιστεί με τις παραβάσεις αναλυτικού προϋπολογισμού που έχεις.
Η διαμερισμάτωση αναφέρεται σε όλον τον όροφο και η σχετική παράβαση υπάρχει όταν δεν έχουν τηρηθεί τα περιγράμματα των διαμερισμάτων-ιδιοκτησιών ή του διαμερίσματος-ιδιοκτησίας.
Η νομοθετική τεκμηρίωση περιλαμβάνεται στη δημοσίευση του συναδέλφου jbosdas.

Edited by Θείος Δίκης
  • Upvote 8
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημέρα συνάδερφοι, τελικά έχω μπερδευτεί όταν έχουμε υφιστάμενη κατάσταση που συμφωνεί με την συσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών αλλά όχι με την κατοψη οικοδομικής αδείας έχουμε ΔΔ ή όχι ? Να σημειώσω πως το γενικό περιγραμμα της οικοδομής είναι σωστό (όπως της οικοδομικής άδειας)

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω ότι το γεγονός ταύτισης της υφιστάμενης κατάστασης με την ΠΣΟΙ είναι πολύ θετικό καθώς δεν θα χρειαστεί τροποποίηση της σύστασης. Ρυθμίζεις τις διαφορές με την άδεια (δεν μας είπες ποιες είναι).

Edited by jbosdas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 3/4/2024 at 10:46 AM, anvar said:

οι διαφορές είναι μεταξύ των οριζόντιων ιδιοκτησιών (βασικά ήταν 12 σε καθε όροφο και έχουν γίνει 9)

΄΄Καραμπινάτη΄΄ περίπτωση ΔΔ συνάδελφε 😁.. οπότε έχεις να κάνεις 9 Ο.Ι. x αριθμό ορόφων = .τόσες ... ΔΔ

Link to comment
Share on other sites

Διαμερισμάτωση μεταξύ δύο καταστημάτων όπου στα σχέδια της αδείας εμφανίζεται ως ένα κατάστημα. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ποσοστά σύστασης είναι σύμφωνα με τα συμβόλαια, ίδια μέ τά σχέδια σύστασης δηλαδή δύο καταστήματα. Το πρόβλημα είναι το εξης ότι ο ένας ιδιοκτήτης προχώρησε σε έκδοση ταυτότητας με τακτοποίηση χωρίς να αναφερθεί στον διαχωριστικό τοίχο αλλά σε άλλες παραβάσεις δείχνοντας ωστόσο στα σχέδια τον διαχωριστικό τοίχο. Το ερώτημα τίθεται εάν ο άλλος ιδιοκτήτης του καταστήματος προχωράει στη τακτοποιήση του τοίχου αγνοώντας. Πως δεν αντιμετωπίστηκε το θέμα της διαμερισμάτωσης χωρίς τακτοποίηση από το όμορο κατάστημα _ιδιοκτησία 

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα - jbosdas)

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.