Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. ειδικά εδώ δε μας ενδιαφέρουν οι απαντήσεις/θεάσεις αλλά οι ψήφοι/θεάσεις.
 3. πιο μεγάλο θεωρώ ότι είναι το πρόβλημα με το ίδιο το ύψος της αμοιβής. Για να το πάμε στο άκρο μπορούμε να αντικαταστήσουμε στο παράδειγμα που έγραψα παραπάνω τη συμφωνηθείσα των αρχιτεκτονικών στο 1 ευρώ και του τοπογραφικού στα 999 ευρώ (το άθροισμα είναι και πάλι 1.000 ευρώ). Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και υπάρχει το κίνητρο αύξησης της ρευστότητας λόγω μειωμένου προκαταβλητέου φόρου στο τοπογραφικό. Δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μπει κανείς σε τέτοιες ιστορίες, ξέρω γω έτσι το βλέπω.
 4. και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό (από τα χαλλλαρά) απαντήσεων/θεάσεις όπερ σημαίνει ότι, στα πολιτικά είμαστε πχιό πολιτικοποιημένοι απ' ό,τι στα ποδοσφαιρικά
 5. Καλησπέρα παιδια και καλώς σας βρήκα! Είμαι απόφοιτος του τμήματος μηχανικων ενεργειακής τεχνολογίας (θεός σ'χώρεσ το) του ΤΕΙ Αθήνας με κατεύθηνση μηχανολογου. πρόσφατα έπιασα δουλεία σε μία εταιρεία και με ρωτήσανε εαν μπορώ να κανω/σφραγίζω/υπογράφω μελετες εγκατάστασης φυσικού αερίου. απο κάτι Π.Δ που είχα δει νομίζω οτι ώς πτυχιούχος ενεργειακής τεχνολογιάς έχω την ικανοτητα να το κάνω , θα χρειαζομαί ασφαλώς όμως να βγάλω κάποια σφραγίδα (υποθέτω), οπου και εδώ παρουσιάζετε το προβλημα μου. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω και τι επέρχεται με την απόκτηση μιας σφραγίδας; θα πρέπει να γραφτώ στο εετεμ? να βγάλω μπλοκάκι ? να μπλέξω με εφορίες κλπ το οποίο θα το καθορίσει ασύμφορο? ο εργοδότης μου είπε πως δεν πρέπει να χρειάζετε να βγάλω μπλοκάκι παρα μόνο να γραφτώ στο εετεμ καθώς θα είμαι σαν υπάλληλος του(μη όντας σίγουρος και ο ίδιος βέβαια) οπότε θα ήθελα εαν κάποιος γνωρίζει να με βοηθήσει σε αυτα τα πρώτα μου βήματα ^^ ως ένας υπάλληλος πτυχιουχος ΤΕΙ, μπορώ να έχω λοιπον σφραγίδα να κάνω/υπογραφω μελέτες? η θα πρέπει να φαίνομαι ως ελευθερος επαγγελματιας με γραφείο ΑΦΜ κλπ? και το σημαντικότερο απο όλα τι κόστος θα έχω εγώ με την απόκτηση σφραγίδας? μην μου ρθεί κανα μπουγιουρντι μετά και τρέχω και δεν φτάνω xD Σας ευχαριστώ πολύ για την όποια βοηθεια εκ των προτέρων ΥΓ συγγνώμη αν δεν είναι εδω η σωστή θέση για το εν λόγο post , αν δεν είναι παρακαλώ κάποιος mod να το αλλάξει ΥΓ2 πριν ξεκινήσω να κάνω μελέτες ασφαλώς και θα εκπαιδευτώ αναλόγος για να μάθω πως γίνεται σωστά μια μελέτη καθώς δεν είναι παιχνίδι τέτοια θέματα.
 6. Και να υπήρχε τέτοιου είδους άδεια θα απαιτούσε την συναίνεση της γενικής συνέλευσης, την οποία προτείνω να πάρετε άσχετα από το αν θα προβείτε σε άδεια.
 7. Το τελευταίο στρώμα του μωσαϊκού προς το σκυρόδεμα της πλάκας ΟΣ είναι ένα μέτρια χαλαρό γαρμπιλόδεμα. Κάπου εκεί μέσα είναι και οι σωλήνες. Λόγω της χαλαρότερης αυτής σύνδεσης δεν θα μεταφέρονται και πολύ μεγάλοι κραδασμοί στην κατασκευή. Δεν συζητάμε βέβαια για κομπρεσέρ αέρος, αλλά για ηλεκτρικό. Το αέρος πρώτον δεν συμφέρει για την επιφάνεια που έχεις, δεύτερον δεν μπορεί να σηκωθεί για πλαγιοκόπηση που ανέφερε ο Faethon11 και το κυριώτερο, όταν θα έχει σπάσει το πάνω μωσαϊκό θα περάσει άνετα μέσα από το χαλαρό στρώμα ώστε να κάνει τρύπα στο υπνοδωμάτιο του γείτονα ... με την ηλικία του θεώρησε τον οπλισμό ήδη ληγμένο.
 8. Today
 9. Σε ευχαριστω συναδελφε,δε το ειχα δοκιμασει.
 10. Σε νέα κατασκευή μεζονέτα ΥΠ-ΠΥΛ-1ος-2ος, (είμαστε στους σοβάδες) μπορούμε να βγάλουμε την καμινάδα του 1ου άνω της πυλωτής ορόφου στην όψη του κτηρίου; Στην περιοχή υπάρχει υποχρεωτική πρασιά στον κύριο δρόμο στον οποίο είναι και η είσοδος του κτηρίου, 4 μέτρα. Η Πολεοδομία στην οποία απευθύνθηκε σήμερα ο Μηχανικός, του είπε ότι δεν μπορούμε λόγω του ότι μπαίνουμε μέσα στα 4 μέτρα της υποχρεωτικής πρασιάς, και λόγω πρόσοψης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
 11. Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξερω τι θα βρούμε από κάτω... Θα μιλήσω και με τον υδραυλικό ξανά. Παντως, για το αρχικό μου ερώτημα από ότι κατάλαβα, δεν υπάρχει κάποιου είδους άδεια ωστε να με καλύπτει, σωστά?
 12. Υποθέτω έχουν σκοπό να χτυπάνε το μάρμαρο σχεδόν οριζόντια και να ξεκολάει, χωρίς πολλά χτυπήματα, αλλά για την λάσπη από κάτω που είναι βυθισμένες οι παλιές σωλήνες... θα σκεφτόμουν και το ενδεχόμενο να είναι πολύ λεπτή πλάκα σε μερικά σημεία, τόσο παλιό κτίριο.
 13. Εχει νόημα να ασχοληθεί ελεγκτικά κάποιος με αυτό ? Εγινε , όπως έγινε , η καταβολή του προκαταβλητέου φόρου . Τελείωσε φορολογικά η ιστορία.
 14. Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33 Σφάλμα κατά την καταβολή προκαταβολών στην τράπεζα. Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την επικοινωνία με το ΠΣ της τράπεζας Κωδικός σφάλματος:ERB_DISB_IMPL Αιτιολογία : DownPayment is already implemented Παρακαλώ προσπαθήστε εκ νέου αργότερα. Αν το πρόβλημα επιμείνει επικοινωνήστε με το Help Desk Καμιά ιδέα;
 15. Συμφωνώ με τον Παύλο. Βεβαίωση αδομήτου δίνεις μόνο σε άδειο οικόπεδο ή άδεια επιφάνεια / τμήμα οικοπέδου σαφώς ορισμένο με κάθετη. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δίνεις μία από τις άλλες δύο. Ακόμη και σε δικαίωμα υψούν, έχεις ήδη μέγεθος δόμησης (κάλυψη, η οποία είναι κοινή με τις άλλες ιδιοκτησίες), άρα δεν έχεις αδόμητο.
 16. Η απόσβεση για τα κτίσματα είναι 4% ΜΕ ΒΆΣΗ ο άρθρο 24 παρ. 4 του ν 4174/2013. Η αναγνώριση (φορολογικά ) στη φορολογία εισοδήματος μιας τέτοιας δαπάνης είναι ζήτημα πραγματικό , και ανάγεται στην ελεγκτική αρμοδιότητα του αρμόδιου εφόρου. Αν μπορείτε να το τεκμηριώσετε πειστικά θα εκπέσει. Υπόψη πάντως ότι στην περίπτωση αυτή έχετε την υποχρέωση να δηλώσετε προς φορολόγηση και τεκμαρτό εισόδημα από ακίνητη περιουσία , σύμφωνα με το ν 4172/2013, άρθρο 39 παρ. 1α και 2.
 17. Μπορείς να διαγράψεις ένα δικαίωμα σε μία δήλωση. Στο βήμα 3, αριστερά σε κάθε δικαίωμα έχει ένα μολύβι (επεξεργασία) και ένα βελάκι. Πατάς το βελάκι και σου βγάζει μία δεύτερη στήλη. Σε αυτήν πατάς το μολύβι και εκεί διαγράφεις το δικαίωμα...
 18. Για απόβλητα συσκευασιών δεν χρειάζεσαι ΑΕΚΚ, πάνε απευθείας στον μπλε κάδο. Παλέτες τις παίρνουν πίσω οι προμηθευτές (εκτός αν τις κάνεις καναπέδες - γίνεται και να τα πουλήσεις/χρησιμοποιήσεις και να μην έχεις ΑΕΚΚ. Αν είναι κατεδαφίσεις, θα πρέπει να τα στείλεις, αλλά έχεις δυνατότητα να συνεννοηθείς με μάντρα που τα στέλνει, να σου δώσει χαρτί ότι τα παρέλαβε, και στο μέλλον νέο χαρτί απόθεσης. Αυτοί συνήθως τα διαχωρίζουν στον χώρο τους και όταν γεμίσει φορτηγό από συγκεκριμένο είδος (χώμα, πέτρες, υλικά κατεδάφισης, ελενίτ, πλαστικά, κλπ) τότε τα πάνε.
 19. Στα λεγόμενα μπλοκάκια το μόνο έξοδο που αναγνωρίζονται φορολογικά ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν μέσα στο φορολογικό έτος .
 20. καθαρό όγκο νερού Μην κάνουμε τον κινέζο (και δεν απευθύνομαι σε εσένα ΙΑΣΟΝΑ)!!! φυσικά και δεν αγνοούμε παρακείμενους χώρους μόνο και μόνο επειδή η λειτουργία τους συνδέεται με την λειτουργία της πισίνας ... αρκεί βέβαια να είναι χώροι ... και όχι φρεάτια (τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους θα μπορούσαν να αποτελούν μια λοιπή παράβαση ή ότι άλλο τους αναλογεί).
 21. σε υφιστάμενο αρτοποιειο, ο ιδιοκτητης θέλει να προσφέρει και μαγειρευτο φαγητο (όπως 10 μεριδες παστιτσιο κτλ) και να βγάλει και δυο τραπεζάκια μπροστα στο μαγαζί του. Χρειάζεται αλλαγή της αδειας καταστηματος...σε τι??
 22. Kι αν βρε λεβέντες υπάρχει κάπου παραδίπλα κι ένα π.χ. "μηχανοστάσιο πισίνας" κ.λπ. ("εμφανές" ή "βυθισμένο") δεν θα το υπάγετε στις διατάξεις του 4495;;;
 23. Συνάδελφε GMEPH ευχαριστώ πάρα πολύ για τα αρχειάκια είναι πολύ αναλυτικά και αφορούν ακριβώς αυτό που ήθελα! Ήθελα όμως να σε ρωτήσω δυο τρία πράματα αν δεν έχεις πρόβλημα. Στο τρίτο βήμα που λέει με την εντολή aligh επιλέγεις καναβο και πληκτρολογείς συντεταγμένες. Εννοείς επιλέγω το τελευταίο σταυρόνημα της εικόνας και γράφω τις ΕΓΣΑ που μου δίνει το autocad σε αυτό ακριβός το σημείο ή κάτι άλλο? Επίσης μετά από αυτή τη διαδικασία προκύπτει κάποιας μορφής εξάρτηση ή απλά μπαίνει ο χάρτης υπό κλίμακα και μετά για να βάλω πάνω την ιδιοκτησία μου υπάρχει άλλη διαδικασία? Και τέλος οι εικόνες που ανέβασες είναι απο κάποιο εγχειρίδιο? Επειδή φαίνεται αναλυτικό και χρήσιμο μπορώ να το προμηθευτώ - αγοράσω από κάπου? Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη άμα σας κουράζω!
 24. Έχω την ΥΔ+ΥΚ της επέκτασης των 4,2 τ.μ., που πάει με την περίπτωση ι, που αναφέρει τα 25τμ, αλλά η υπέρβαση ύψους έγινε σε όλο το διαμέρισμα, δεν νομίζω να μπορώ να το πάω με την ίδια περίπτωση. Επίσης αν το βάλω στην περίπτωση ια, που μιλάει για μη αύξηση των κατακόρυφων φορτίων άνω του 20%, θα πρέπει να κάνω και τους υπολογισμούς όπως διάβασα σε προηγούμενο ποστ που υπάρχει ένα παράδειγμα? Διότι δεν έχω ασχοληθεί με στατικά και δεν έχω γνώση.
 25. Ορθότατα..... Αυτό είναι ένα "στοιχείο" λάθος προσανατολισμού "business".....
 26. ισως να εχει συζητηθει και αλλου εχουμε οικοδομη με υπολοιπο σ.δ και pilotis με υψος 2.40 .Ο ιδιοκτητης θελει να κλεισει την pilotis Με την κατα ΝΟΚ απαιτηση για 2.65 μ ξεχναμε την αδεια ?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.