Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Μη βασίζεσαι σε ό,τι βλέπεις στο γιουτιουμπ ή στις διαφημίσεις διάφορων αεριτζήδων. Στο παρόν φόρουμ έχει αναλυθεί το θέμα.
 3. Το 2. το έχω (καμία δεκαετία σίγουρα αγορασμένη), τίποτα το ιδιαίτερο, η ΠΕΤΕΠ σε έντυπη έκδοση. Το 3. (Ναοδομια) επίσης το έχω (πριν 5 χρόνια αγορασμένη). Η μεταφορά των δυνάμεων (αν αυτό σε ενδιαφέρει), είναι ένα δικό του σκαρίφημα σε ένα παράδειγμα εγγεγραμμένου σταυροειδους (αν δεν με απατά η μνήμη μου και κοιτώντας και το εξώφυλλο που παραθέτεις στο link). Επομένως, αν αυτό είναι το ζητούμενο σου, δεν αναφέρει σπουδαία πράγματα (τα βρίσκεις και αλλού). Το πολύ σημαντικό για μένα είναι η περιγραφή της διαδικασίας υλοποίησης μιας μελέτης Ναού κατά την βυζαντινή περίοδο (πώς δηλ. μετέφεραν το σχέδιο από το χαρτί και το έδαφος, στον χώρο), όπως επίσης και οι αναλογίες που τηρούνταν, αναφορικά με την κάτοψη - τομή.
 4. Είναι όμως η πραγματικότητα Κι αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα???
 5. Όχι Σε τοπικές διαμορφώσεις (είσοδος υπογείου, κλπ) τα υψόμετρα δεν παίρνονται από τη στάθμη της ράμπας/πλατύσκαλου
 6. Today
 7. Yesterday
 8. εκτος απο το παπά ...καπου φταιμε κ εμεις
 9. Ό,τι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Από τη στιγμή που επιτρέπεται να είσαι προμηθευτής του εαυτού σου και ο μελετητής ειναι προμηθευτής, τότε επιτρέπεται.
 10. Όχι. Μόνο το σύνολο τεμαχίων/μέτρων και την ένδειξη "υλικά".
 11. Καλησπέρα συνάδελφοι, ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος περί ύπαρξης απόφασης νομάρχη Μεσσηνίας για την οριοθέτηση των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης και τον ορισμό ορίων αρτιότητας και περιορισμών οικοδομησιμότητας ή πάμε με τα άρθρα 5-6 του Π.Δ. 24-4-1985 για τους οικισμούς χωρίς ρυμοτομικό σχέδιο; Επίσης, υπάρχουν και τα ΣΧΟΟΑΠ σε αυτή την περιοχή που δίνουν μέσο συντελεστή δόμησης για τους οριοθετημένους οικισμούς. Αυτοί οι συντελεστές δόμησης υπερισχύουν των κανόνων δόμησης του άρθρου 6 του 24-4-1985; Έχει κανένας δουλέψει αυτές τις περιοχές; Ευχαριστώ
 12. στο μεταξύ αυτές οι διακρίσεις είναι η πιο σκληρή μορφή ρατσισμού..
 13. Ξανά μανά ερωτήσεις που αφορούν γνώμες για βιβλία (έχουμε λεφτά για ξόδεμα για το "αλκοολίκι" μας 😂😂): 1.έχει κάποιος αυτό ή/και αυτό ? ομολογώ ότι δεν γνωρίζω τον συγγραφέα, αλλά από τα περιεχόμενα καταλαβαίνω ότι έχει γίνει δουλειά...γνώμες?αξίζει? 2.αυτό εδώ τί περιλαμβάνει?(ναι ξέρω ότι πλέον είμαστε σε ετεπ, οι οποίες υπάρχουν κανονικότατα ελεύθερες σε πολλές ιστοσελίδες) από την περιγραφή καταλαβαίνω ότι μάλλον έχει ανεπτυγμένες τις προδιαγραφές που αφορούν επισκευές από σκυρόδεμα/τοιχοποιία? περιλαμβάνει επιπλέον κάτι άλλο ή το κείμενο των προδιαγραφών των ετεπ 14-....... ? 3. έχει κανείς αυτό? ο συγγραφέας υπήρξε σπουδαίος ναοδόμος. με ιντρίγκαρε αυτό που διάβασα στην περιγραφή ότι " Διερευνάται η τυπολογία και εξετάζεται το σύστημα μεταφοράς των δυνάμεων από τον τρούλλο στη βάση του ναού ". όντως γίνεται και στατικός σχολιασμός του θέματος? 4. τέλος, γνώμες για αυτό?
 14. ντάξει, όχι και κλέφτες, απλά θεωρεί το ελεύθερο επάγγελμα τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης και βαράει ανάλογα.
 15. Τα περισσότερα έργα στο λεκανοπέδιο Αττικής. Η επαρχία έπεται.
 16. @kan62 λογικός ο συλλογισμός όπως τον παραθέτεις (ιδιαίτερα σαν αντεπιχείρημα το first in - first out), όμως έχει μεγάλη σημασία με βάση ποιάν αναφορά μπορούμε να στηρίξουμε και επίσημα αυτή την προσέγγιση στο θέμα αλλά και σε αντίστοιχα θέματα (γιατί σε κάθε περίπτωση, αν περάσουμε άδεια πχ. χωρίς προέλεγχο με αυτό τον τρόπο, κανένας από εμάς δεν νομίζω πως θα πάρει την πρωτοβουλία - ρίσκο να το κάνει χωρίς να μπορούμε να στηριχθούμε κάπου και επίσημα, γιατί σε περίπτωση που ο έλεγχος έχει άλλην άποψη (αναφέρομαι στον δειγματοληπτικό έλεγχο - 30% αν δεν κάνω λάθος-) ή δοθεί μεταγενέστερα διευκρινιστική εγκύκλιος που υποστηρίζει το αντίθετο (όσο και αν σε εμάς ακόμα και έτσι συνεχίζει να φαντάζει μη ορθολογική προσέγγιση με βάση τα παραπάνω παραδείγματα που αναφέραμε) τότε και το πρόβλημα φαντάζει ιδιαίτερο (είναι πολλά τα τετραγωνικά αν δεν ισχύει το first in - first out και άρα μεγάλη η ευθύνη του "λάθους")... και τέλος πάντων πόσο δύσκολο ήτανε να διευκρινιστεί στον ΝΟΚ η περίπτωση του τι συμβαίνει αν ξεπεραστούν αυτα τα ποσοστά, καθώς είναι κάτι που ο ίδιος ο ορισμός επιβάλλει αυτόματα σαν φυσιολογική ροή την ανάγκη διευκρίνισης (και ένα παιδάκι αν διαβάσει τον ΝΟΚ και δη το συγκεκριμένο άρθρο (ή άλλα αντίστοιχα) το πρώτο ερώτημα που θα θέσει είναι - και τι συμβαίνει αν ξεπεράσω αυτά τα τετραγωνικά από την στιγμή που δεν απαγορεύεται να τα ξεπεράσω) και πόσο μάλλον έπειτα από σχετικούς προβληματισμούς ήδη επί ΓΟΚ...
 17. @tetris δηλαδή για δημιουργία εξωτερικής εισόδου (γκαραζόπορτας ή κανονικής πόρτας) σε υπόγειο πρέπει να τηρείται το 1,20 - 1,50 - 0,80 (για εκτός σχεδίου) και αντίστοιχα -2 για κλίση μεγαλύτερη του 20 %;
 18. Συνάδελφοι, να σας κάνω την εξής ερώτηση. Σε πρόγραμμα με ιδία κεφάλαια προυπολογισμου 11.000 (10000 αλουμινια + 1000 ηλιακός). θα καταθέσω τώρα τα χαρτιά μου για κλείσιμο αυτού. Ο αρχικός προυπολογισμός ήταν 11500 (500 ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΣΤΑ ΑΛΟΥΜΊΝΙΑ). Ο πελάτης μου είχε δώσει (70% επιδοτηση - 30% ιδια κεφάλαια) 3150 μεσω τραπέζης στον αλουμινά. 1)Τώρα που το κλείνω πρέπει να τα καταθέσει πίσω στον τραπεζικό του λογαριασμό λόγω μικρότερου προυπολογισμού? Και αν ναι θέλει κάποια συγκεκριμενη αιτιολογία? 2) Το συνεργείο με τον ηλιακό δεν έχει πάρει προκαταβολή . Μπορεί να πάρει λιγότερα (150 ευρω) αυτό το συνεργείο ούτως ώστε το συνολικό ποσό να είναι το 30% του προυπολογισμού και να μην χρειαστεί ο αλουμινάς να επιστρέψει τα χρήματα?
 19. Για προσομοίωση στο Cedrus Ορίζουμε την περιοχή ως ορθότροπο υλικό και εισάγουμε τους συντελεστές ευκαμψίας d11, d12, d22, d33 μετά από κατάλληλο υπολογισμό στο FAGUS. Αφαιρούμε το φορτίο που αντιστοιχεί στα κενά στη φόρτιση του Ιδίου Βάρους. Προσομοίωση Grillage Μειώνεις την σταθερά στρέψης στα εγκάρσια κατα 50% και προσθέτεις το υπόλοιπο 50% στα διαμήκη ( Το ίδιο και στις 2 διευθύνσεις
 20. Καλησπέρα παιδιά και τι κάνετε! Ψάχνοντας μπόλικο για το συγκεκριμένο θέμα των μικροσκοπικών σπιτιών, εντός κι εκτός (του) φόρουμ, στο γιουτούμπ, σε ξένες κατασκευαστικές, μπορώ να πω ότι έχω πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με το θέμα στην Ελλάδα. Ό,τι βρήκα στα ελληνικά ήταν: α) κάποιο άρθρο απλά ενημερωτικό και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ηλεκτρονική εφημερίδα, που αναφερόταν στη "μόδα" των tiny houses κι απλά συμπεριελάμβανε φωτογραφίες, β) μια ερώτηση κάποιου χρήστη σ' αυτό το φόρουμ που ρωτούσε αν είναι νόμιμο να τοποθετήσει έτοιμο σπιτάκι απ' τα Λιρόι σε δικό του χώρο (όχι πολύ σχετικό), γ) ένα vlog από κάποιους που ταξιδεύανε με tiny στην Ελλάδα! Δηλαδή, τελικά, τίποτα σπουδαίο, τίποτα κατατοπιστικό. Ίσως αναρωτιέστε γιατί βάζω σ' αυτό το φόρουμ το θέμα. Απ' τη μία κάτι μπορεί να ξέρετε, απ' την άλλη γιατί αφορά ιδιοκατασκευή κατοικίας, η οποία ωστόσο είναι πάνω σε ρόδες. (Που αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σταθερή κατασκευή, λόγω του ότι δεν έχει σταθεσή σύνδεση με το έδαφος, δεν υδροδοτείται ούτε ηλεκτροδοτείται.) Ίσως βέβαια και να είμαι σε πολύ σωστό μέρος για το θέμα μου. Οι απορίες μου είναι: 1) Πώς καθίσταται νόμιμο; Απλά το κατασκευάζεις από το σημείο της αγοράς του τρέιλερ και μετά το δηλώνεις ως τροχόσπιτο; Υποθέτω πρέπει να περάσει από κάποιες δικαδικασίες χορήγησης πιστοποιητικών καταλληλότητας, μόνο που δεν έχω καταφέρει να βρω βοηθητικά σημεία στη νομοθεσία. 2) Σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ για τον σχεδιασμό/κατασκευή του; 3) Όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά, μου είπαν ότι πρέπει να συνδέονται με δίκτυο της ΔΕΗ για να είναι νόμιμα, αλλά μου ακούστηκε πολύ αφελές, και πιστεύω υπάρχει κάποιο όριο παραγωγής ενέργειας, σωστά; 4) Στην περίπτωση που το φτιάξω, που θα μπορώ να το παρκάρω; Στον ΚΟΚ διάβασα ότι αν ένα ρυμουλκούμενο είναι λιγότερο από 3,5 τόνους δεν έχει πρόβλημα να το παρκάρεις όπου και όπως ακριβώς ένα Ι.Χ., πράγμα που δεν ξέρω πώς ακριβώς ισχύει, πχ δεν αποσαφηνιζόταν αν εννοούσε το συνδυασμό ή μόνο το ρυμουλκούμενο. Όσον αφορά όμως ιδιόκτητους χώρους, αν το βάλω πχ στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας θα έχω πρόβλημα; 5) Όσον αφορά τα υλικά κατασκευής, είμαι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο συλλογής πληροφοριών... Οποιαδήποτε πληροφορία/σχόλιο/ερώτηση είναι πλήρως καλοδεχούμενα. Μερικά βίντεο: Επίσης, προσπάθησα να βάλω το θέμα στην ενότητα Χαλαρή Κουβέντα αλλά μάλλον δεν έχω πρόσβαση (;;)
 21. @ΚΑΝΑ Αν ήταν πελάτης μου θα έκανα αυτό που λες, αλλά δεν το θεωρώ σωστό να δώσω μια τέτοια συμβουλή στο forum, για τη δουλειά κάποιου άλλου, χωρίς να γνωρίζω την άποψη και των δύο πλευρών.
 22. τι να μιλήσει με το μηχανικό για το κόστος συν/φε? Διορθώνει την κάτοψη και την ξανανεβάζει!! Τι δηλαδή να τη ζητήσει και τα ρέστα! (Πάντως και έτσι να την αφήσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ακόμα και μεταβίβαση να γίνει)
 23. Υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής στο σύστημα της διορθωμένης κάτοψης. Για το θέμα του πιθανού κόστους θα πρέπει να μιλήσετε με τον μηχανικό σας.
 24. Είναι παρηγορο για μένα μιας και το λέει μηχανικός. Συμφωνείτε και εσείς ότι και τώρα μπορεί να αποτυπωθεί στο σύστημα η καινούρια κάτοψη; Και εάν ναι θα έχει κόστος;
 25. Ό,τι δεν επηρεάζει επιφάνεια, όγκο και ύψος δεν εμποδίζει τη μεταβίβαση του ακινήτου.
 26. Μα είδε και το σπίτι από μέσα μετά από επίσκεψη. Αδιανόητο φαίνεται να όμως που συμβαίνουν. Στο ενδεχόμενο πώλησης τι θα συμβεί;. Πώς θα δώσει νομιμότητα ο μηχανικός για να γίνει η πώληση; Παρακαλω μην κάνετε πολλές διαδοχικές δημοσιεύσεις! Χρησιμοποιείστε την επεξεργασία Ευχαριστώ, Γιάννης
 27. Όπως και να έχει δε χρειάζεται να στεναχωριέστε. Δεν επηρεάζεται η νομιμότητα του ακινήτου σας.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.