Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Συγνώμη αλλά ξέχασα της επιστροφές του κρύου από της οικίες που πηγαίνουν στο κάτω μέρος του δοχείου αδρανείας
 3. Καλησπέρα, Γνωρίζετε έαν είναι επιλέξιμη κατοικία που ενοικιαζόταν για 6 μήνες εντός 2018 και κενή την υπόλοιπη περίοδο. Δλδ επιλέξιμες είναι οι κατοικίες που δηλώνονται ως πρώτη κατοικία για το σύνολο του έτους (2018) και επί της ουσίας εάν ενοικιάζονται να έχουν ενοικιαστεί για το σύνολο του 2018; Δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω από τον Οδηγό ... Πολλά ευχαριστώ,
 4. Γιατί να μην χρησιμοποιηθεί το ίδιο ΠΕΑ; Αλλιώς ναι θέλει ανάκληση και έκδοση νέου ΠΕΑ.
 5. Καλησπέρα σας μετά από ένα σχεδόν χρόνο σας αναρτώ το σχέδιο του λεβητοστασίου και θέλοντας να κάνω μια ερώτηση αν πρέπει να ακυρώσω το δοχείο αδρανείας Ευχαριστώ..
 6. Καλά, δεν είναι η μόνη αμαρτία στο οικόπεδο. Έχουμε και νομιμοποίηση εντός δουλείας υψηλής τάσης ΔΕΗ και πολλά άλλα. Ο "μηχανικός" βλέπεις ήταν γνωστός του πωλητή και τους έκανε πολύ καλή τιμή, ο συμβολαιογράφος απάντησε "τι θες και τα σκαλίζεις τώρα.." και εγώ έμεινα με τη δόξα και τον εξοπλισμό των 10000 ευρώ ανά χείρας.
 7. Υπομονή οσονούπω ολοκληρώνεται η "ταυτότητα" οπότε, θα μειωθεί η γραφειοκρατία
 8. Αν είχαμε σοβαρό φορέα (και κράτος), κάτι τέτοιοι "μηχανικοί" θα πήγαιναν φυλακή
 9. Ωραία και καλά όλα αυτά ... και τα περί ελεγκτών ενός * ή 2** και διαμεσολαβητή κλπ αλλά αν ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός είναι στον άλλο κόσμο ή συνταξιοδοτημένος πως θα γίνουν όλα αυτά σε ένα μήνα? αλλά για το πως θα γίνουν οι μεταβιβάσεις ή πως θα διορθωθούν οι τυχόν προηγηθείσες τίποτα?
 10. Καλησπέρα, Κρώμνης με Λευκωσίας γωνία είσαι στο ΟΤ 496 ή 497 η τιμή ζώνης είναι 900 Ε. Ο @dimitris GMέχει περιγράψει καλύτερα πως βρίσκεις τις τιμές, η αρχική σελίδα μου φαίνεται είναι ακόμα αυτή.
 11. Καλησπέρα, Μένω σε μια μονοκατοικία 140τμ όπου η πυλωτή ειναι ανοικτή και στρωμένη με τσιμέντο. Θέλω να χτίσω για αρχή 40τμ ένα διαμέρισμα και θέλω να ρωτήσω να μάθω ένα ενδεικτικό κόστος ώστε να ξέρω αν τελικά θα προχωρήσω ή οχι. Ουσιαστικά τα ερωτήματα αφορούν: 1. Το κόστος επέκτασης της άδειας ( υπάρχει πρόσφατο τοπογραφικό κ νομιμοποίηση χώρων που έγιναν απο Μηχανικό ). Η Τιμή ζώνης αν παιζει ρολο ειναι η χαμηλότερη, νομιζω 600€. 2. Το κόστος κτισίματος με 2πλο τουβλο, ανάμεσα dow και σοβάτισμα εσωτερικά/εξωτερικά. Εργατικά+υλικά, τελική τιμή. Για τα υπόλοιπα εχω μια καλή εικόνα του κόστους. Αυτά τα 2 είναι άγνωστες μεταβλητές. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 12. Συνεχίζουν διότι έτσι ο δομικός σκελετός του κτιρίου παρουσιάζεται ενιαίος, ώστε να μπορεί μετά να συσταθεί οριζόντια. Η συνήθης πρακτική είναι υπόγεια δεξαμενή για να συνδεθούν τα δυο υπόγεια και πέργκολα ή Η.Χ για τη σύνδεση ισογείου.
 13. Ναι, το γνωρίζω ότι το κλειδί είναι η σύσταση. Η απορία μου όμως είναι άν συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται σαν τρόπος σύνδεσης τα ισόγεια τοιχεία και οι υπόγειες δεξαμενές ή όχι, γιατί ήταν σαφώς προτιμότερες λύσεις από τις πέργκολες... (ιδιαίτερα τα ισόγεια τοιχεία)
 14. Όχι βέβαια!!! Αν είναι έτσι συνάδελφε τότε το ξεχνάω, μια ελπίδα ήταν μόνο. Ποιός ξέρει, μπορεί κάποτε στο μέλλον...
 15. αγαπητέ @akis73 Για ΕΒΡΟ-Αλεξανδρούπολη (εντός σχεδίου) διασταύρωση αν ενδιαφέρει (Λευκωσίας με Κρώμνης) τι ισχύει ..αν δεν έχω πρόσβαση σε σένα.. από το υπουργείο ΠΩΣ στο καλό τα υπολογίζω το λινκ σου (προηγούμενα ποστ) που αναφέρεται ; σε αυτό; ευχαριστώ εκ των προτέρων (με έχεις ξαναβοηθήσει μια φορά !!)
 16. Η απάντηση βρίσκεται στην προηγούμενη δημοσίευση. Λέξεις κλειδιά είναι "η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας" η οποία απαιτεί ενιαίο δομικό σκελετό και γενικώς κοινόκτητα δομικά τμήματα. Σε πρόσφατη μελέτη οι πέργκολες περιμετρικά ήταν από μπετόν ως συνέχεια δοκαριών των δυο απέναντι κτιρίων.
 17. Today
 18. Καλό είναι να συνεργάζεσαι με τον τοπογράφο που συνέταξε το τοπογραφικό. Το εντός οικισμού τμήμα να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο προ 85 και ποιο το απαιτούμενο πλάτος οδού που ορίζει είτε η απόφαση οριοθέτησης, είτε άλλη μεταγενέστερη απόφαση Νομάρχη ή Περιφερειάρχη για το απαιτούμενο πλάτος στους οικισμούς του Νομού ή ακόμη και ειδικά στον συγκεκριμένο. Αν έχεις το παραπάνω το εντός οικισμού τμήμα είναι οικοδομήσιμο με βάση διατάξεις του ΦΕΚ 181/Δ/85 και τ.Α.ΑΠ 289/11. Το εκτός οικισμού τμήμα λογικά ανήκει σε ζώνη Γ.Γ.Υ.Π και δεν επιτρέπεται η δόμηση κατοικίας ή άλλων χρήσεων πέραν των γεωργικών (αν θυμάμαι καλά και να το δούμε ίσως να επιτρέπεται μόνο γεωργική αποθήκη). Οπότε, εσύ θα μελετήσεις το προς ανέγερση κτίριο στο εντός οικισμού τμήμα. Το ακίνητο θεωρείται ενιαίο και αποκτά "θεωρητική" αρτιότητα επειδή διαθέτει τμήμα του εντός ορίων του οριοθετημένου οικισμού. Προσοχή όμως. Συχνό λάθος απο μελετητές του παρελθόντος ήταν να μετακινούν το όριο του οικισμού προκειμένου κατά την άποψή τους να δείχνουν την κατά κανόνα αρτιότητα της απόφασης πάνω στο γεωτεμάχιο. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Η γραμμή του οικισμού δεν μετακινείται και όπως προανέφερα η αρτιότητα είναι "θεωρητική", δηλαδή θεωρείς ότι την έχεις παρά το ότι η επιφάνεια του γεωτεμαχίου που βρίσκεται εντός οικισμού είναι πολύ μικρότερη.
 19. Άρα ουσιαστικά ισχύει ότι ίσχυε και παλαιότερα, με τη μόνη διαφορά ότι το πλάτος σύνδεσης πρέπει να είναι 1,20μ, σωστά? (σε παλιές άδειες βλέπω ισόγεια τοιχεία πλάτους πχ. 0,5μ * 10μ) - Αν θέλουμε αποσπασμένα κτήρια = Αρχιτεκτονική επιτροπή - Αν δεν θέλουμε αποσπασμένα κτήρια, μπορούμε να τα συνδέουμε με όποιο τρόπο θέλουμε (ισόγεια τοιχεία, υπόγειες δεξαμενές, πέργκολες, ημιυπαίθριους κλπ.), αρκεί το πλάτος σύνδεσης να είναι 1,20μ. Σωστά?
 20. Σκέψου ότι προβλέπεται κάτι τέτοιο στο άρθρο 108, παράγραφος 5. Ο έλεγχος των δηλώσεων υπαγωγής στον παρόντα διενεργείται από ελεγκτή δόμησης της κατηγορίας ΙΙ και ΙΙΙ, του μητρώου ελεγκτών του ν.4389/2016, ο οποίος ορίζεται ύστερα από ηλεκτρονική κλήρωση. Ο έλεγχος αφορά το σύνολο των στοιχείων που υποβλήθηκαν για την υπαγωγή και έχουν αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα. α) Αν διαπιστωθούν ελλείψεις ή λάθη στον τρόπο υπολογισμού του προστίμου, ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός, υποχρεούται μέσα σε ένα (1) μήνα από την έκδοση του πορίσματος να συμμορφωθεί με τις παρατηρήσεις που έγιναν.
 21. Ενημέρωση Οικοδομικής Άδειας ως προς τη θέση του κτηρίου. Δεν αλλάζει η αρχιτεκτονική μελέτη, δεν αλλάζουν τα στοιχεία κάλυψης, δόμησης και ύψους. Προφανώς αλλάζει λίγο το Διάγραμμα των Δικτύων. Ποια κουτάκια τσεκάρω?
 22. Ο λόγος ήταν και παραμένει, διότι μη έχοντας την δυνατότητα σύστασης καθέτου σε εκτός σχεδίου ακίνητα, έπρεπε να έχουν δομικά ενιαίο κτίριο για να γίνει μετέπειτα σύσταση διηρημένων ιδιοκτησιών προκειμένου να πουληθούν ξεχωριστά διαμερίσματα. Οπότε οι συνδέσεις με ημιυπαίθριους και πέργκολες από beton, υπόγειες δεξαμενές από οπλισμένο σκυρόδεμα , ως συνέχεια των περιμετρικών τοιχίων κατασκευάζονταν για το σκοπό αυτό.
 23. Πες ότι η τεχνολογία αυτή όντως επιτρέπει κάποιες φορές την ακρίβεια των 30cm. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η αξιοπιστία μίας συσκευής, και κυρίως το διάστημα εμπιστοσύνης στο οποίο αναφέρονται οι ακρίβειες που επιτυγχάνονται. Πιστεύεις ότι μία τέτοια συσκευή θα σε ενημερώνει για το αν η λύση πχ είναι επιπέδου εμπιστοσύνης 95% κλπ, ή αν έχεις "fixed" λύση? Ή ότι μπορεί να έχει την ίδια ποιότητα κεραίας κλπ με ένα γεωδαιτικό gps? δεν νομίζω. Οπότε το σωστό ερώτημα είναι: αν πχ στο 60% των περιπτώσεων η συσκευή επιτυγχάνει ακρίβεια 0,30μ, θα την εμπιστευόσουν? Προσωπικά, φαντάσου ότι μου έχει τύχει πολλές φορές σε στάσεις που έχω αποτυπώσει με RTK (με γεωδαιτικό gps και όχι κινητό) να μου βγάζει fixed λύση, και όταν στο γραφείο συγκρίνω τις μετρήσεις με την κλεισμένη και ελεγμένη όδευση από total station κάποια να έχει αποκλίσεις ακόμα και 0,50μ οριζοντιογραφικά και 1 μέτρο στα υψόμετρα. Μιλάω ειλικρινά, το παραπάνω μου έχει τύχει πολλές φορές, χωρίς καμία περίεργη τιμή σε PDOP κλπ. Ε, φαντάσου τι σφάλματα θα έχεις με τα κινητά που αναφέρεις παραπάνω σε μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων. Η εποχή που θα γίνονται τοπογραφικά ακριβείας με το κινητό πιστεύω ότι απέχει ακόμα πολύ. Όποιος κάνει τοπογραφικά πρέπει να αγοράσει gps, μην το κουράζουμε άλλο το θέμα διότι διαβάζουν και νέοι συνάδελφοι αλλά και πολίτες. Προσωπικά πιστεύω ότι όποιος έχει μόνο GPS και όχι total πάλι δεν μπορεί να είναι σωστός στη δουλειά του.
 24. δεν μπορώ να καταλάβω πως διορθώνονται έτσι εύκολα σφάλματα δηλώσεων 4495 και 4178. Όταν έγιναν οι δηλώσεις υποβλήθηκαν υπέυθυνες δηλώσεις μηχανικών και ιδιοκτητών για την ορθότητα των μελετών/αυθαιρεσιών κτλ. Μετά πως γίνεται αυτά να αλλάζουν; Αποτυπώθηκαν λάθος; Υπολογίστηκαν λάθος; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη του μηχανικού;
 25. Καλημέρα, ήθελα να ρωτησω το εξής: Προκειμένου να πραγματοποιηθεί Μεταβίβαση ακινήτου με αυθαιρεσίες σε Παραδοσιακό Οικισμό με : 'εξόφληση ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) του ενιαίου ειδικού προστίμου', θα πρέπει πρώτα να παρθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από την Επιτροπή Αυθαιρέτων? 'Η πρώτα κάνουμε αίτημα στο ηλεκτρονοκό σύστημα του ΤΕΕ για έκδοση του προστίμου, μετά πληρώνει ο ιδιοκτήτης το 30%,, γίνεται η Μεταβίβαση και στη συνέχεια κινούμαστε στην Πολεοδομία για τις απαιτούμενες εγκρίσεις? Σας ευχαριστώ
 26. Κι εγώ με την υπάρχουσα τεχνολογία gps που έχουν τα smartphones έχω παρόμοιες αποκλίσεις όταν συγκρίνω μετρήσεις από κινητό με γνωστά σημεία και γι' αυτό το λόγο δε χρησιμοποιώ τέτοια apps παρά μόνο για χονδροειδείς γεωεντοπισμούς. Το άρθρο που παρέθεσα όμως στο αρχικό μου post και το οποίο επαναπαραθέτω εδώ https://www.xda-developers.com/dual-frequency-gnss-important-location-feature-your-phone-probably-missing/ διατείνεται ότι κάποια καινούργια κινητά ( π.χ. Huawei Mate 20, Xiaomi Mi 8 ) διαθέτουν διπλόσυχνο gps, δηλαδή full υποστήριξη για L1/L5 (E1/E5a) συχνότητες και ότι μπορούν να βελτιώσουν την ακρίβεια στα 30cm. Αν κάποιος από το forum έχει κάποιο τέτοιο κινητό και το έχει δοκιμάσει σε γνωστά σημεία με μια εφαρμογή τύπου GGRS87 ή παρόμοια και έχει πετύχει τέτοια ακρίβεια, ας μας το πει, γιατί, όπως είπα σε προηγούμενο post μου, εγώ σε εκτός σχεδίου μεγάλης έκτασης αγροκαλλιέργεια χωρίς περίφραξη υπογράφω τοπογραφικό με ακρίβεια 30cm.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.