Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Μόλις πεις στον πελάτη ότι, θέλεις π.χ. 1000 ευρουδάκια extra για την επικαιροποίηση του τοπογραφικού κ.λπ., να δεις πως θα ψάξει και θα ρωτήσει 15 συμβολαιογράφους.....
 3. Η Καλύτερη ιδέα. Μα είναι επιλογή του πελάτη... Άστα...
 4. Θερμά ευχαριστώ σας. Έχω την ίδια άποψη, απλά αναζητώ μήπως κι ισχύει κάτι που δεν ξέρω. Καλό σας απόγευμα.
 5. οι κρατησεις ειναι 0,06% υπέρ Α.Ε.Π.Π. 0,06% υπέρ ΕΑΑΔΗΣΥ 0,06% υπέρ ΕΜΔΥΔΑΣ
 6. Today
 7. Kαλησπέρα σας, Να σας ρωτήσω, σε υπάρχουσα κατοικία (2οροφη μεζονέτα) στην περιοχή της Ηλιούπολης με ΟΑ του 2007, αναφέρονται στους όρους δόμησης 'Χώροι στάθμευσης κατά Δ 76 Α / 2004'. (στο υπάρχον ακίνητο υπάρχουν σήμερα 2 υπόγειες θέσεις στάθμευσης και πραγματοποιούμενη δόμηση 156,39 τμ + 22 τμ τακτοποιημένα - αλλαγή χρήσης από θέση στάθμευσης σε ΚΧ). Σήμερα, ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται να προσθέσει άλλους 2 ή 3 ορόφους (ανάλογα τι θα βγει από το υπόλοιπο δόμησης) στο υπάρχον ακίνητο (και να κάνει άλλη μια μεζονέτα 2οροφη σίγουρα και αν βγει και ενας ακόμη οροφος με ένα studio (άρα σύνολο θα είναι με το υπάρχον ή 2 ανεξάρτητες ιδιοκτησίες ή 3). Υπόλοιπο δόμησης από διάγραμμα περίπου 160 τμ + τα 22τμ τα τακτοποιημένα που εκεί θα γίνει (αν χτίσει) το κλιμακοστάσιο για τους ορόφους που θα προστεθούν, καθώς δεν υπάρχει κεντρικό κλιμακοστάσιο. Πως θα υπολογίσω τις θέσεις στάθμευσης μετά την προσθήκη? Με το ίδιο διάταγμα? Αν ναι, παει σαν προσθήκη καθ'υψος (άρθρο 3)? Με προβληματίζει ο τακτοποιημένος χώρος, μήπως θεωρηθεί επέκταση σε υπάρχον κτίριο, αν και υπήρχε στην αρχική άδεια σαν κάλυψη αλλά ήταν εκτός δόμησης λόγω θέση στάθμευσης. Τι πιστεύετε? Επίσης, σε περίπτωση που χρειάζονται επιπλέον θέσεις στάθμευσης από τις 2 που εχει αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα για να βγει κάπου άλλη θέση στο οικόπεδο, δεν μπορεί να χτίσει την προσθήκη? Ποια ειναι η διαδικασία? Ευχαριστω!
 8. Συνάδελφε , σου ζητήθηκε να κάνεις μια δουλειά το 2017. Την έκανες με το τι ίσχυε τότε , την παρέδωσες και δεν έχεις καμμιά άλλη υποχρέωση. Το 2020 οι προδιαγραφές άλλαξαν και σωστά η συμβολαιογράφος ζητά τροποποιημένο τοπογραφικό. Αυτό είναι πρόσθετη εργασία που δεν υποχρεούσαι να την αναλάβεις ΑΝ ΘΕΣ να αναλάβεις , τους δίνεις τιμή για τις συμπληρωματικές εργασίες που απαιτούνται και προχωράς, ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ , δικαίωμά σου.
 9. Με λίγα λόγια θέλει επικαιροποιημενο τοπογραφικό.. Δεν μπορεί να συντάξει την δικαιοπραξια με τοπογραφικο του 2017 στη συγκεκριμένη περιοχη. Νέα αυτοψία στο ακίνητο, και νέα σύνταξη τοπογραφικου για να συμπεριελαβεις όλα τα παραπάνω, και φυσικά νέα ημερομηνία τοπογραφικου και νέα πληρωμή από τον πελάτη.
 10. Η συμβολαιογράφος προσπαθεί να προστατέψει την δουλειά της αλλά κυρίως και το συμφέρον του πελάτη και έχει απόλυτο δίκιο που σου ζητάει να προσθέσεις την δήλωση περί δασικών. Κια δια νόμου, νομίζω, είναι πλέον υποχρεωμένη. Ζήτα την αμοιβή σου για την επικαιροποίηση του τοπογραφικού που θα κάνεις (στην ουσία έχεις μόνο να ελέγξεις τα δασικά από ότι κατάλαβα), κάνε την ψηφιακή υποβολή και δώσε της το ΚΗΔ και την βεβαίωση 4497/2017 αν τυχόν χρειάζεται.
 11. Καλησπέρα, δεν ξέρω σε ποιο άλλο θέμα μπορούσα να ποστάρω την ερώτηση. Έχω κατοικία πάνω από πυλωτή με άδεια του 2000 στην οποία έκλεισαν οι ημιυπαίθριοι χώροι εμβαδού 17,00 τ.μ. και εντάχθηκαν στον 3843/10. (Πλέον μετράνε στη δόμηση) Σήμερα ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια για προσθήκη ορόφου. Επειδή όμως πλέον τα τετραγωνικά που μπορεί να κτίσει είναι λίγα, σκέφτεται να γκρεμίσει τους ημιυπαίθριους χώρους και να τους φέρει στην αρχική κατάσταση τους (λογικά μπορεί να το κάνει αυτό) Το ερώτημα μου είναι αν τελικά θα κερδίσει τη δόμηση που επιθυμεί, αφού οι ημιυπαίθριοι χώροι που θα δημιουργηθούν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει ΝΟΚ. Ή λόγω της αρχικής Οικοδομικής άδειας θα υπολογιστούν βάσει ΓΟΚ;
 12. Έχεις δίκιο κι ας μην έχω διακανονισμό, ισχύει η ημερομηνία 29/5 που αναφέρει η εκκαθάριση. Θα μας βγάλουν εκπρόθεσμους. Να δούμε όμως πότε θα διενεργηθεί το -25% για τις δόσεις που πληρώσαμε και σήμερα και 30/4 και 31/3........ Όσο για την μη έκδοση μιας κάποιας ενημερωτικής ανακοίνωσης, ας τα βλέπει το επιτελικό κράτος!!!!!!!!!!!
 13. Γειά σας. Τοπογραφικό του 2017, σε περιοχή με κτηματολόγιο, δεν ειναι "δεκτό" από την συμβολαιογράφο, επειδή: 1. Πρέπει να συμπεριλάβω την ανάρτηση κυρωμένων δασικών χαρτών στην περιοχή, το έτος 2019. 2. Θέλει ανάρτηση στο κτηματολόγιο, δλ. ΚΗΔ. Οπότε ουσιαστικά απαιτείται νέο τοπογραφικό με τα νέα καθορισμένα layers. Όμως το 2017 δεν υπήρχε απαίτηση ούτε για ΚΗΔ, ούτε για κυρωμένους χάρτες που δεν υπήρχαν, ούτε για τα νέα layers. Παρακαλώ για την γνώμη σας, για το αν υποχρεούμαι να τα κάνω όλα αυτά ή όχι. Ευχαριστώ.
 14. Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 ξεκινά το στάδιο της Ανάρτησης στο Δήμο της Αθήνας. Πρόκειται για την τελευταία φάση της κτηματογράφησης κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, κατά το στάδιο της Ανάρτησης οι πολίτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο. Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια 2 μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού (θα λήξει στις 3 Αυγούστου) και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό (θα λήξει την 1η Οκτωβρίου 2020). Η διαδικασία της Ανάρτησης θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης. Η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην Ανάρτηση είναι κομβικής σημασίας καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο. Με λίγα “κλικ” και μέσα σε ελάχιστα λεπτά αποφεύγεται μια άσκοπη ταλαιπωρία και ολοκληρώνεται με επιτυχία η δήλωση της ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Τυχόν διορθώσεις σφαλμάτων μελλοντικά θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα από δικαστικές περιπέτειες που κοστίζουν χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία της Ανάρτησης είναι απαραίτητο πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr. Αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας, μετά θα πρέπει να επισκεφθούν το σύνδεσμό: http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx όπου: • Θα δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος με τις καταχωρημένες πληροφορίες που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους • Θα ελέγξουν την ορθότητά τους • Εάν συμφωνούν, δεν κάνουν καμία ενέργεια, αφού η καταγραφή είναι σωστή. • Εφόσον ΔΕΝ συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα εντός δύο μηνών από την έναρξη της Ανάρτησης (και τεσσάρων εάν είστε κάτοικος εξωτερικού) – να υποβάλουν Αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Με στόχο την συνολική και έγκαιρη ενημέρωση, από σήμερα Πέμπτη 28 Μαϊου θα αποσταλεί σταδιακά σε όλες και όλους τους ιδιοκτήτες εντός του Δήμου της Αθήνας e-mail από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικό με τη διαδικασία της Ανάρτησης. Για αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία ελέγχου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr Επικοινωνία με το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας: Τηλ: 2100 10 10 10 (καθημερινές 9.00 -17.00) Ε- Mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες)
 15. Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 ξεκινά το στάδιο της Ανάρτησης στο Δήμο της Αθήνας. Πρόκειται για την τελευταία φάση της κτηματογράφησης κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, κατά το στάδιο της Ανάρτησης οι πολίτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο. Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια 2 μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού (θα λήξει στις 3 Αυγούστου) και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό (θα λήξει την 1η Οκτωβρίου 2020). Η διαδικασία της Ανάρτησης θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης. Η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην Ανάρτηση είναι κομβικής σημασίας καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο. Με λίγα “κλικ” και μέσα σε ελάχιστα λεπτά αποφεύγεται μια άσκοπη ταλαιπωρία και ολοκληρώνεται με επιτυχία η δήλωση της ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Τυχόν διορθώσεις σφαλμάτων μελλοντικά θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα από δικαστικές περιπέτειες που κοστίζουν χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία της Ανάρτησης είναι απαραίτητο πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr. Αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας, μετά θα πρέπει να επισκεφθούν το σύνδεσμό: http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx όπου: • Θα δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος με τις καταχωρημένες πληροφορίες που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους • Θα ελέγξουν την ορθότητά τους • Εάν συμφωνούν, δεν κάνουν καμία ενέργεια, αφού η καταγραφή είναι σωστή. • Εφόσον ΔΕΝ συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα εντός δύο μηνών από την έναρξη της Ανάρτησης (και τεσσάρων εάν είστε κάτοικος εξωτερικού) – να υποβάλουν Αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Με στόχο την συνολική και έγκαιρη ενημέρωση, από σήμερα Πέμπτη 28 Μαϊου θα αποσταλεί σταδιακά σε όλες και όλους τους ιδιοκτήτες εντός του Δήμου της Αθήνας e-mail από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικό με τη διαδικασία της Ανάρτησης. Για αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία ελέγχου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr Επικοινωνία με το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας: Τηλ: 2100 10 10 10 (καθημερινές 9.00 -17.00) Ε- Mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες) View full είδηση
 16. Το σύστημα απαιτεί πρόσφατο Ε9 . Δεν παίζει ρόλο αν είναι σωστά ενημερωμένο με το αυθαίρετο . Αρκεί και μόνο για την απόδειξη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
 17. όλη η λύση είναι εδώ...... Δεν χρειάζονται διευκρινίσεις. Ότι γράφει και αυτό που γράφει είναι σαφές και πιθανά θα λυθούν υποθέσεις που και να θέλεις να τους βρείς όλους, δεν υπάρχουν όλοι διότι μπορεί να είναι εδω και χρόνια στην άλλη άκρη του κόσμου.
 18. Καλησπέρα, Έχω αυθαιρεσία κτιριοδομικού κανονισμού (κατηγορία 3, περίπτωση (ιστιστ)) και λοιπή παράβαση (άρθρο 100, παρ. 5). Μπορώ να τις συμπτύξω όπως περιγράφει το τελευταίο εδάφιο της σελ.18 της εγκυκλίου 2? "Στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν αυθαίρετες μικρές παραβάσεις με αυθαιρεσίες της παρ. 5 του άρθρου 100 είναι δυνατή η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισμού για το σύνολο των αυθαιρεσιών (Κατηγορίας 3 και παρ. 5 του άρθρου 100) προκειμένου να υπολογιστεί το ενιαίο ειδικό πρόστιμο." Ή με φρενάρει η τελευταία παράγραφος της κατηγορίας 3 όπως είναι στο ΦΕΚ? "Σε περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία, εφαρμόζεται η παράγραφος 5 του άρθρου 100, με την επιφύλαξη της περίπτωσης ιστ , για την οποία εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις υπολογισμού του προστίμου του ίδιου άρθρου." Εννοείται πως γνωρίζουμε όλοι ότι το (ιστ) θα έπρεπε να είναι το (ιε), αλλά δεν διορθώθηκε ποτέ....... (εκτός αν λανθάνω). Δηλ. τα ανοίγματα προς όμορα οικόπεδα πως θα τα αποτιμήσω σε εμβαδό?? χαχα.......... Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, θα ήμουν υποχρεωμένος............
 19. όχι..... λέω ότι και σε Linux πετάει.... αν εσύ θες να πετάς χρήματα σε μηχανήματα με ιδιαίτερα μεγάλο κόστος και άνευ λόγου είναι θέμα επιλογής.....
 20. Ενημερωτικά εφιστώ κι εγώ την προσοχή όσων είναι σε διακανονισμό : ότι για τις δόσεις αναδρομικών 2017-2018 ισχύει το αρχικό ειδοποιητήριο των δόσεων και θα πρέπει να εξοφληθούν σήμερα προκειμένου να μην χαθεί ο διακανονισμός .
 21. Ενδιαφέρομαι για εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε εξωτερικό δάπεδο (περίπου 60τ.μ.) σε κατοικία μου στην Αρτέμιδα Αττικής (και σε τσιμεντένιο παγκάκι και τραπέζι), έχοντας ακούσει ότι υπάρχουν αλλά και ότι δεν υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα, θα ήθελα αν είναι δυνατόν κάποιος μηχανικός να μου συστήσει έμπειρο επαγγελματία ώστε να διαπιστώσουμε εάν τελικά η συγκεκριμένη τεχνοτροπία είναι κατάλληλη για εμάς ή όχι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 22. Εγώ βάζω ΥΔ ότι δεν απαιτείται ΑΕΚΚ για θερμοπρόσοψη
 23. συμπληρώνω για εκδοσή άδειων μικρής κλίμακας για θερμοπρόσοψη . τα περνάω όλα και πατάω για έκδοση πράξης . μου βγάζει το εξής μήνυμα Αποτυχία επικύρωσης στοιχείων αίτησης -Πρέπει να επιλεγεί τουλάχιστον μια από τις Επιμέρους Περιπτώσεις για ΣΔΑ είχε κατοχυρώστε μηχανικό για γενική επίβλεψη και επίβλεψη μέτρων ασφαλείας . τα έβαλα σωστά και συνεχίζει να βγάζει αποτυχία κατοχύρωσης βρηκα τι ήθελε υδ για μη υπαρξη αεκκ
 24. Αρα λετε να προχωρησω σε mac ετσι;
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.